Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileği nötral pozisyonda ankiloz ile ÖTV'siz araç alımı!?

Selahattin Acarca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..
Babamın sol ayak bileği donuk (ankiloz) heyet ankiloza %5 oran verdi bununla birlikte araç alımı için başvuruda bulunduk bize oranın düşük olduğunu istersek evrağı ankaraya göndereceklerini daha sonra hakem hastahanesine gönderilebileceğini söylediler.
Ortapedi doktoru debriyaja basamaz diyede rapora şerh düştü.. bu konu hakkında bilgsi olan var mı?

Raporun açıklama kısmında
“Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir” ibaresi yer almakta.
Ehliyetimizde ise 10.02 ve 102 kodları bulunmaktadır.
Bu kısımların hiç birine itiraz etmiyorlar sadece oran düşük diyorlar..
Ortapedi doktoru kendi açıklama kısmında ise; Sol tibia osteomyelit sekeli sol ayak nötral pozisyonda ayakta özür tablo 3.37 ye göre %14 tüm vücut özür oranı %5 sol ayak bileği hareketleri kısıtlı olduğundan sağlıklı debriyaja basamaz sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir. Yazmıştır

özür oranınan itaraz edin %14 olmalı ehliyet vs varsa oran önemsiz diyorlar

35tam35
Hayır alamadım şuan almak için başvuru yaptım haber bekliyorum alabilirsem buradan paylaşacağım

SERKANKEREM
Oranda bir sıkıntı yok resmi gazetede yayınlanan ankiloz oranı verildi sorun şu raporda açık bir şekilde debriyaja basamaz yazıyor fakat vergi dairesi oranın yetersiz olduğunu söylüyor çözüm bulamıyoruz devletin hastanesi alır diyor devletin vergi dairesi alamaz diyor

arkadaş %14 ortopedi verdiyse toplam nasıl %5 ediyor anlamadım. Rapor hatalı ya da sen yanlış yazmışsın. Hakem hastaneye yönlendirecez derken belki de bunu kastediyorlardır. Çünkü tüm vücut fonksiyon kaybı oranı polikliniğin verdiğinkine eşit veya daha yüksek olması gerekir her zaman.

daha düşük olamaz

ayrıca %4 ile Ötv siz araç alanı gördüm.

ben 8 yıldır sağlık kurulundayım. dilersen özelden mesaj at belki bir faydam dokunur.

[FONT='inherit']"Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz."
mevzuat.gov.tr den alınmıştır[/FONT]

dereli_47

Üstadım bu oranların verildiği bir tablo var google yazarsan çıkar ayak bileği ankiloz olan kişilerde verilen oran doktorun insiyatifine göre degil tabloya göre bu tabloda resmi gazetede yayımlanmış ordan bakabilirsin.
Raporda bir yanlışlık yada eksiklik yok sorun şu devlet hastahanesinin verdiği rapora vergi dairesi oran düşük diye neden itiraz ediyor ?
Özelden görüşmeyide çok isterim size nasıl ulaşabilirim ?

Birbirimizi anlamadığımız açık ama şu kesindir ki o da rapor oranının bir öneminin olmadığı. Zira diğer mesajımda da bunu belirtmiştim.
[FONT=sans-serif]"Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz."[/FONT]

bu yazıyı google'a yazarsanız ilgili tebliğ karşınıza çıkar

dereli_47

Söylediğiniz tebliği biliyorum zaten alo 189 u aradım onlarda raporunuzda sıkıntı yok diyor fakat vergi dairesi oran düşük diye bizim sizi hakem hastahaneye sevk etme hakkımız var diyor fakat ben derdimi kimselere anlatamıyorum ankara gelir idaresi başkanlığını aradım ankiloza araç vermiyoruz dediler çünkü debriyaja basabilir diyorlar yani özet olarak bende sizinle aynı fikirdeyim almam lazım fakat vermiyorlar? Bende bu sorunu nasıl çözeceğimi araştırıyorum ama sonuç şu vergi dairesi hariç herkes sadece alabilirsin diyor somut bir yol gösteren yok.
İlginiz için teşekkürler

Arkadaslar yarın raporum çıkacak, kurulda sol ayak olduğu için tertibata gerek yok ama zorunluluğu belirtmek için" otomatik vitesli taşıt kullanması gerekir" yazalim demişlerdi.yarin raporumu teslim alacağım yanlış mı oldu ne yapmam gerekiyor şimdi bunları okuyunca çok tedirgin oldum bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

arkadaslar bende bıldıgımı paylasayım eger rahatsızlık sol ayak bileiğinde ise oran yuzde 1 olsa bıle tum haklarınız saklıdır yanı ötv muafıyetsız arac alabılırsınız.sol ayak bılegınde hareket kısıtlılıgı olanlar ıcın otomatık viteslı araclar özü itibariyle özel tertıbatlı araclardır. kişiye özgü rahatsızlıgından dolayı debrıyajı ortadan kaldırır sol ayak bılegıne ıhtyac olmadan kişiye sürüş keyfı saglar.

konuyla ılgılı tereddutlerınız varsa özelge dooldurunuz tum veergısel konularda nasıl ki genelge vs varsa kişilerin devlete mali konularda soru sorması için özelge hakkı vardır. belkı bıraz gec cevap gellır ama sonucuonemlıdır.daha sonraan malıye kendı verdıgı karara ıtıraz edebılecek degıl ya. elinizde dursun o kagıt.
Selahattin Acarca

sonucu merak edıyorum elınde uzerınde kodları yazan engellı ehlıyetın var ustelık kamu hastanesınden de sadece hareket ettırıcı diye baslayan sağlık raporunda da bır karar varken içini rahat tutmalısın.

@mess.

Kardeşim öyle yazdırma sakın!
Sol ayağında ise "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" bu cümleyi yazdır yoksa kabul etmezler

@wiya

Hocam sizinle aynı fikirdeyim bende sonucu bekliyorum burdan paylaşacağım.
Bu arada artık özelge talebi bitmiş özelge talep edemiyorsunuz

İki ayakta olsa % 10 o zaman da alamasın yüzdeye bakmaz yazıya bakar bu aracı tertibatla kullanır yazısı oldumu biter iş.Çevremde bir çok insan yakını üzrinden araç alıyor neymiş tek böbreği yokmuş kaynanasının işini uyduran uyduruyor bu yüzden yeni yetme memurlar korkuyor gerçek hakedenin işini zorlaştırıyor.Sonuçta araç alacaklar engelli ehliyeti almış olmaları gerekir bu rapor işi orada sonuçlandırılması gerekir her araç alımında tekrar tekrar rapor istenmesi tuhaf.

s0a1wp7.jpg

Bende de ankiloz var.

Rapor ötv muafiyetine uygun mudur ?

ceocates

Rapor tarihiniz nedir 2019 öncesi ise ehliyet için kurula girmen gerek sonrası ise ilk önce ehliyet için kurula girip sonrasında tekrar engelli raporu alman ve rapora SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR İBARESİ OLMALI YOKSA YİNE OLMAZ

Mümin Çelik
Merhaba,

Bu rapor yeni yaklaşık 1 ay önce aldım.
Engelli ehliyetim yok direk ötv indirimi için kurula girdim.
Bu raporda açıklama kısmında ''Sadece hareket ettirici aksam tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyor, alt da gözüküyor. 2. sayfa da çıktı.

Mümin Çelik

Merhaba,

Bu rapor itiraz sonucu 2. hastaneden aldığım rapor. İlkinde %8 çıkmıştı. Bu raporda %18 ve açıklama kısmında ''Sadece Hareket Ettirici Aksamda Tertibatlı Taşıt Kullanması gerekir'' yazıyor.

En son rapor mu geçerli oluyor yoksa 3. hakem hastaneye de mi gitmem gerekiyor ?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

ceocates

Aslın da benim bildiğim itiraz sonrası diğer hastane yüksek oran verirse hakem hastaneye gönderiyor sgk ama sizi göndermemiş bu nedenle 18 olan geçerli bu raporla işlemlere başlayın ama mutlaka ilinizde ki maliye ye gidip danışın bazen rapor oranı düşük diye sorun çıkarıyorlar onay verirlerse ehliyet yenileme işlemlerine başlarsın.

Üst Alt