Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileği protezi ve ayak bileği dondurma deneyimi olan var mı?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
merhabalar.öncelikle herkese Allah şifalar versin. benim sol ayak bileğimdeki çift taraflı kırık sonrası platin takıldı,ameliyatım çok başarılı olduğunu daha sonradan randevu aldığım birkaç ortepedist de söyledi.rahatsızlığım yaklaşık 4 yıldır sürmekte.bu sürede sürekli fizik tedavi gördüm hatta kendim de özel fizik dersi aldım.son zamanlarda özellikle kilo almamdan ötürümüdür bilemiyorum akşamları uyutmayacak düzeyde ağrı,yanma ve şişlik var.gündüzleri adım atarken çok temkinli adım atıyorum her an ağrı saplanıyor.sabah uyandığımda on dakika yürürken ayagımı iyice açıp yuruyorum , bana acilen kilo vermem söylendı boy 1:71, kilo 107, yaşımda 35:)

valla bu ay sırasıyla 4 adet hastane gezdim.memleketımdekı ıkı ozel hastanenın yanında istanbulda bu işin ehli özel kliniği olan doktorlara da gittim. ama canımı çok sıktılar.detaylı bilgi vermedi. eklemlerın cok zarar gördüğünü söylediler sadece.muayne ucretı 600tl,rötgen 150,tomografi 500 tl,mr hatırlamıyorum bu şekilde baya masraf yapıp son durumum ile ilgili maalesef bilgi alamadım.ayak bileği protezi yada ayak kemiği dondurma ameliyatı olabileceğimi söyledierl.konuyla ılgılı internette arastırıyorum.yaşım genc olduğu ıcın bırde ayak bıleği protzinin ömrü varmış atıyorum 10 bın adım.şimdiki müdaheleler bu protezin takılmasını ertelemek olduğunu söyledıler.şuan için bazı kök hucre uygulamaları yapılarak hatta daha önceden olduğum ismi prp olan olan bazı ığneler vurularak daha biraz iyileştirme yapılabilirmiş.bir sonraki aşamadı küçük mikroçip cihazlarla ayak bileğ kemiğine inip orada törpüleme işlemi yapılıp ayak rahatlatılabilirmiş.bana söylenenler bunlar.şimdi merak ettiğim ayak bileği protezi veya kemik dondurma ameliyatı olanlarla iletişim kurmak istiyorum

benim halımden en ıyı benım durumumda olan kısıler anlar dıye yazıyorum.1)ayakkabı ıcın tabanlık önerıldı,480 tl fıyat verdıler,baska ayakkabımıza da takılabılıyormus,spor ayakkabının burun ce tabuk kısmından esneyebilen(bükülebilen) ama orta kısımdan esnemeyen (bükülmeyen) bir ayakkabı özellikle yürüyüş spor ayakkabısı onerdıler.tabanlığın siz faydasını gördünüz mü?

Allah rizasi icin ayak bilegi kemik dondurma ameliyati olan yada ayak bilegi protezi takilan var mi? 5 gunde 4kilo verdim ,kafama takiyorum uykumda dahi uyaniyorum.yokmu ayni ameliyati yapmis olan.

Ben dizimi dondurdum pişmanım, geri dönüşü yok dondurmanın deniyor,benimde ayak bileğim sorunlu ortezle idare ediyorum.Dondurmadan önce bir düşünün bence

Sunay sarıkoca yaptigim arastirmalar neticesinde iki cozum yolu oldugunu bunlardan ilki ayak protezi digeri ise kemik dondurma isemi oldugunu ogrendim.ikisinin de birbirine gore avantaji dezavantaji var.ayak bilegi protezi dunyada yeni bir uygulamaymis,ayak bilegi protezi belli bir adim sayisi (belli bir yil sonra) yenilenmesi gerekiyormus.ancak tam da bu asamada yeni takilacak ayak bilegi protezi ayak kemiklerine yeniden monte edileceginden uyum sorunu olabiliyormus,ikinci takilsa dahi 3.su takilamiyormus.ortalama bes yil maksimum 7-8yil ömru varmis.

Digeri kemik dondurma ameliyati eskiden beri uygulanan yontemlerden biriymis.ayak bilegi sabit kaliyormus.ama yurumeye engel degilmis.sadece kisinin kemik rahatsizligi fonksiyonlarina gore koşma gibi hareketleri yapamiyormus.ayrica kemik dondurma ameliyat i olan bazi kisier halen agrilarinin devam etmesinden sikayetci, amlyatim duzgun olmadi vs diye yakiniyor, doktorlarin yuzre 70-80 duzelir diye sans verdikleri olaylara yuzde on egisme ya oldugu yada olmadigi bilgisini vermekte.bu durum gercekten cok uzucu.Allah kmsenin basina vermesin.
Sunay sarıkoca sizin halen agrilariniz devam ediyor mu, siz kemik dondurma ameliyato olmadan once nasil sikayetleriniz vardi, halen devam ediyor mu.yürürken nasil yürüyorsunuz, agri yada ayağinizin uzerine basamama durum u halen devam ediyor mu.devlette mi ozelde mi oldunuz.var mi tavsiye edeceginiz bu isin ehli doktor.

Üst Alt