Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileğim donduruldu. Hangi oranda rapor verilir?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben 2yıl önce kaza geçirdim sol ayak bileğim tamamen dağıldı ayağımı dondurdular.
5 cm kadar kısalık var. parmaklarımda haraket kısıklılığı ayaktan dize kadar incelme ve son olarak kemik eksikliği var parçalanan kemikleri aldılar
sol kulağım da %40 duymuyor

rapor oranım kaç olur acaba

Öncelikle geçmiş olsun.Ayak dondurma ameliyatının faydası oldumu size, ben ayak bileği için afo kullanıyorum cok memnunum.Benimde sol ayak bileğim düşük ayak hareketsiz, dizden aşağısıda ince, sağlık raporunda %19 veriyorlar.

[FONT=Arial]45-Ayak bileği kırığı [/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]a)Kemik çatalı korunarak iyileşme 0[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]b)Kemik çatalı genişlemiş fibula köşelenmiş ve sekonder[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]artrosis deformanslı 20[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]46-Ayak bileği ankilozu [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]a)Uygun posizyonda 20[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]b)Uygun olmayan posizyonda [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]1-Tek taraflı 25[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]2-İki taraflı 40[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Cetveldeki Kriterlere göre %20 oranında özürlü rapor alabilirsiniz.[/SIZE][/FONT]

faruk34 slm ben henüz faydasını göremedim ayak bileğim dondu ama kırıklar vardı onlar kaynamadı basamıyorum yalnız hareket kısıtlılığı var

sürekli iş göremezlik gelirine göre yeter ama az psikolojik verirlermi ama bunu ankara ne kadar düşürür

Hüseyin bey, psikoloji diye gecme zaten bütün puanlar psikolojide toplanmış :)Benimde puan acığım vardı psikolojide 550 soruluk test çözdürüyorlar, test sonucunda rahatsızlık varsa ortaya cıkıyor.Nitekim benim öyle oldu kaç puan verdiklerini bilmiyorum ama tahminim 15 puan geldi.Ankara psikoloji puanlarını kabul edermi bilmem ama hastane 4 bölümden toplam %60 verdi ayaktan %19, onkoloji %10,üroloji ve psikoloji puanıyla %60 ediyor, sonucu Ankaradan bekliyorum.Benim hastalığım omurilikte cıkan tümör ayağa giden sinirleri ezmiş, ameliyat gecirdim 14sene oldu.

faruk bey bende işkur sevkiyle %42 aldım pskoloji %25 verdiler ama sürekli iş göremezlik için tekrar rapor istiyolar yine alırım ama ankara beni korkuttu açıkcası çünkü düşürüyolarmış inşallah hayırlısı olur sizede çok geçmiş olsun

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun hemen hemen aynı kaderi paylaşıyoruz benimde sol ayak bileğim kaza esnasında dağıldı kıkırdak aşınması sonucu bileğimi dondurmalarının gerektiğini söylüyorlar şuan bileğini nasıl hissettiğini yazabilirmisin alışabiliyormusun? vede araç kullanıp kullanamayacağımızı merak ediyorum ameliyatıma iki ay var biligilendirirsen sevinirim

4-4,9 kısalık için %19; 5+ kısalık için %20 oran veriliyor.
[FONT=Arial][SIZE=2]Ayak bileği ankilozu da Uygun posizyonda %20 ise[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Toplamda %36 eder[/SIZE][/FONT]

Yani, %40 olabilmesi için sakatlık oranı cetveli'ne göre en az %7 orana daha ihtiyacın var.

ben bugun aldım raporumu sol ayak bilegi benim ateşli silah yaralanmasından dolayı hareket kısıtlıgı var 3 cm de kısalık doktorun verdigi rapor 2 ayrı puan yazdı %14 + %13
yani kısalıktan ayrı hareket kısıtlıgından ayrı yazdı

ayrıca bişi daha belirtmek istiyorum fizik doktoruna gittigin zaman fizik doktoruda bana ayaktan dolayı %20 puan verdi bir de zaten ayagında böyle bir sorun varsa piskatri dokturuna kesin cıkmalısın ayagımdan dolayı piskolojim bozuk puan verir sadece ayak bilegi puanı olarak düşünme fizik dokturu da vericek bunun sende yarattıgı piskolojik sorundan dolayı piskatride veriyor bana %25 piskatri verdi hiç ummadıgım bir orandı fizikde % 20 verdi buda ummadıgım bir orandı allah kolaylık versin .

arkadaşlar merhaba ben iş kazı gecirdim sag ayak topuk kemiğimi kırdım kalkeunus kemiği 8 adet bida ve platin taktılar agrıların dinmeyince doktorum ayak dondurma ameliyatı yapacak sizce yüzde kaç rapor alırım

Üst Alt