Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileğimde hareket kısıtlılığı var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

serkan1862

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar bende 2 yıl once ayak bılegım parcalandı,platın ve vidalar takıldı,vidalar ayagımda agrılar sebebıyle 3 operasyonla tum vida ve platınler sokuldu.sokulmeden oncekı şıkatlerimin devam edebılecegını kıkırdagın hasar gormus olabılecegını soylemıslerdı amelıyat esnasında hasarın dondurulacak kadar veya protez koyulacak olmadını soyledıler ama sıkıntıların devam edıyor.su anda sol ayak bılegımde hareket cok az ve sureklı acı cekıyorum.rapor oranı hakkında bılgı verırsenız.şu an çalışıyorum ama elektrık teknikeri oldum icin bırcok seyı yapamıyorum.işten atıldıgım taktırde yenı iş bulmam cok ama cok zor.rapor oranı hakkında yardımlarınızı beklıyorum

Hareket kısıtlılıklarına, eklem açıklığı testine göre oran veriliyor.. Kaç derecelik bir hareket kısıtlılığı var ise ona göre yani.. Ayrıca ayağınızda, varus ve valgus pozisyonu alma durumunuz var ise ek oran verilebilir.. Doktorunuz belirleyecek durumunuzu.. sakatlık oranı cetveli ayak bileği sakatlıkları hakkında bilgi veriyor, ama sizin durumunuza tam olarak konulan teşhiş önemli.. Birçok çeşidi var hareket kısıtlılığının.. Örneğin, Plantar fleksiyon, Fleksiyon kontraktürü
Ekstansiyon, Ayak bileğinin internal malrotasyonda ankilozuna bağlı özürlülük, Tibia-Os calcis açısının azalmasına bağlı özürlülük vs.vs. Tam teşhisi bilirsek, yani tıbbı terimleri ile şu şu nedene bağlı hareket kısıtlılığı denilirse, en azından alınabilecek oranlar hakkında bilgi verebilirdik.. Kesin x oran verilir diyemeyiz de, dediğim gibi eklem açıklığı testine göre verilecek oran, en azından bir fikir sahibi olurduk... Şu şu oranlar alınabilir diye..

Bu durumda (kendi adıma) daha fazla bilgi veremeyeceğim size malesef.. Benzer durumda olanlar varsa yüzde kaç oran verildiğini yazabilir mi?

ben 15 08 2014 tarihinde trafik kazası geçirdim sol ayakta kırıklar meydana geldi sol tibfibula kırığı ameliyat oldum ayağımda 2 platin var kaza tek taraflı yani vuran araç kaçtı kaza tutanağında kusurum yok 35 yaşındaydım ne kadar tazminat alırım bilgisia i olan varsa lütfen yardımcı olurmu acaba yüzde 4 raporum var

öncelikle geçmiş olsun ,ALLAHım acil şifalar versin ,maaş durumunuzuda yazarsanız sitede bazı bir iki arkadas var,onlar yardımcı olur .yas-malulıet oranı-maaş bu bilgiler lazım .

yüzde 4 maaşım 2023 tl brüt net 1600 yaş 35

Merhaba hayırlı aksamlar..1800 prim gunum dolu engellı maası alıyordum yuzde 52 engellı raporum vardı ben bu raporunmu yukseltmek ıcın ızmır tepecık suat seren goğuz hastanesıne basvurdum balthazar formulu ıle hesaplama sonucu yuzde 87 ağır olarak koah ve tuberkuıloz gecmısı var yazılı bır rapor aldım sonra malulen emeklılık ıcın 2 ay sonra aynı hastaneye basvurduk tek doktor tarafından muayene edıldım goğus doktoru hatta bana engellı raporu ıcın yuzde 80 ağır yazan doktordu...bu sefer malulluk ıcın geldığımı soyledım bu aynı doktor engellı raporu ıcın yuzde 80 ağır yazılı rapor vermıstı bu seferde verırmı ve yahut vermez ıse engellı raporuma vermıs olduğu yuzde 80 ağır ve sonucunda balthazar formulu ıle hesaplanan toplam ana yuzde 87 olan engellı raporunu emsal gosterıp mahkeme yoluna gdebılırmıyım yada sızın gostereceğinız bır yol varmı yanı daha sonuc gelmedı ama engellı raporuna yuzde 80 ağır yazan bu aynı doktor malulukk ıcın yıne aynı oranı verırmı vermez ıse n eyaoabılırım ne olur bır yol gosterırsenınz çok duacı olurum tskler hayırlı aksamlar

Üst Alt