Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileğindeki rahatsızlık ile ehliyet yenileme işlemleri!?

Onur3440

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Sol Ayak bileğindeki rahatsızlık sebebi ile ehliyetime 78, 10.02, 102, 47 , 103.3 gibi kodlar konuldu. Engelli ehliyetim için başvurdum ehliyetin gelmesini bekliyorum. ÖTV muafiyeti için bundan sonra yapmam gereken işlem hastane sağlık kuruluna başvurup oradan % engel oranı ve açıklama kısmına sadece otamatik vitesli araç kullanır yada sadece özel tertibatlı araç kullanır yazılı bir rapor mu almam gerekmektedir. Teşekkürler.

Açıklama kısmına “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” bu şekilde yazılması gerekiyor. Ehliyet kodlarında zaten otomatik vites eklenmiş ayrıca yazmasına gerek yok tekrar sağlık kurulu raporuna.

Allah herkesi iyi doktorlarla karşılaştırsın.
Talus ameliyatı geçirdim ve ameliyat sonrası eskisinden daha kötü oldum. Özel bot ve bastonla yürüyecek duruma geldim. Ankara'da gataya gittim iki ay evvel Dr ayağımın baya kötü durumda olduğunu söyledi hocamız görsün dedi. Hocalarına göründüm ve oda tekrar ameliyat olmamam gerektiğini ameliyatın beni daha kötü yapacağını söyledi. Daha sonra gata sağlık kurulundan engelli raporu aldım %18 . Herşey buraya kadar normal. Daha sonra ehliyet yeniledim ve komisyon bana engelli b yazdı 47 64 102.02 78 kodları var. Bundada sorun yok . Daha sonra ise sadece otomatik vitesli araç kullanır raporu icin sağlık kuruluna başvurmak istedim. MHRS de sadece beytepedeki devlet Hastanesi'nde randevu olduğu için oraya aldım mecbur. Neyse gittim muayene olacağım gerekli ücreti yatırdım ftr ye girdim vs. Sıra geldi ortopedi ye. Doktor ne desin senin hiç birşeyin yok. Bende dedim ayağıma basamiyorum mr görüntülerim mevcut e nabizda , gata da engellilik oranı verdi bı yanlışlık var hocam dedim. Dr sağolsun dediğini tekrarlayıp yanlış verilmiş senin birşeyin yok gata da hata yapmış verilmemesi lazımmış dedi . Üstelik birde senin işin çok uzun sürer burda dedi. O an anladım adamın bana ne bahane bulurum da rapor vermem demek istediğini ama olan oldu bende evrakları alıp çıktım yırtıp attım. Velhasıl kelam şimdi kendi oturduğum ilçede randevu buldum önümüzdeki hafta gideceğim bakalım önceki kayıttan dolayı sorun çıkacakmı bilmiyorum. Umarım çıkmaz.

O rapor için yanlış yere gitmişsin onun için tekrar heyete girmen gerekiyordu sen tekrar heyet için randevu al yada raporun yeni ise itiraz edip tekrar heyet iste

Mümin bey gatadan aldığım rapor ÖTV muafiyeti için değil meslek için alındı o yüzden tekrar sağlık kuruluna girip ÖTV muafiyeti için rapor almak istemiştim.

Yapman gereken o yeniden heyete gireceksin ve mutlaka ötv de istediğini belirt yoka değerlendiremeye almıyorlar

Egliyet kurulu raporu ile sağlık kurulu raporu birbirine zıt veriliyor

Merhaba arkadaşlar. Sol ayak bileğinden ameliyat oldum. Bileğimde kısıtlılık ve ağrı mevcut. Talus nekrozu diye tanı konuldu. Ehliyet yenilemek için il sağlık kuruluna girdim . 78 47 102 10.02 kodları verildi engeli b ehliyeti aldım. Geçtiğimiz haftalarda ise engelli sağlık kuruluna girip sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibareli rapor almak istedim. Ortopedi doktoru tanı ve teşhisi yazıp oranını verdi. Sağlık kuruluna çağırıldım. Bana dedilerki sol ayak bileği olduğu için tertibata gerek yok sen otomatik kullanabilirsin zaten . Bende resmi gazeteden aldığım çıktı ile manuel vitesli araçları normal kullanamayanlar için otomatik vitesli araçlar tertibatlı olarak geçer hocam dedim ama kurul ikna olmadı ve engel oranim ile beraber açıklamaya tertibata gerek yoktur yazdı. Rapora itiraz ettim başka bir hastaneye yonlendirildim. ftr doktoru AYAK BİELGİMDE %50 CİVARI kisitlilik olduğunu söyledi ve ilgili kısıt dereceleri yazdı. Ortopedi doktoruna gittim daha önce aldığım rapora baktı neye geldin dedi . Bende anlattım durumu böyle böyle diye. Oda aynısını dedi senin tertibata ihtiyacın yok otomatik kullanabilirsin diye bende yine ilgili kanun maddesini kendisine söyledim. Daha sonra doktor senin dizinde flaan birşey yok ayak bileğinde sorun var manuel araç kullanırsın sen dedi. Bende bileğimi hareket ettiremiyorum debriyaja basamiyorum hocam dedim. Ayrıca il sağlık kurulu tarafından manuel ehliyetimin iptal edildiğini sadece otomatik vites kullanabileceğimi söyledim. isteksiz isteksiz hadi git bı röntgen cektir dedi. Rontgene gitttim röntgen çekildi fakat sonrasında heyet doktorunu bulamadım yarın tekrar yanına gideceğim. Şimdi benim doktora ne soylemem gerek yada bilmediğim başka bir durum var mıdır
Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkür ederim.

Doktora giderken ötv genel tebliğindeki ilgili kısmı götürüp gösterebilirsiniz, örnek raporları iletebilirsiniz, vergi dairesi ile görüşüp bu konuda bilgi talep edebilirsiniz. Sağlık kurulundaki çalışanlar ilgili hususu biliyorlarsa onlardan yardım isteyebilirsiniz, il sağlık kurulu ile görüşebilirsiniz konu hakkında yardım almak için

manuel kullanabilir algısı oluşmuş doktorda işin zor. resmi gazetedeki tanımlamayı gösterin. ordaki ibare aynen yazılmazsa zaten alacağın rapor geçersiz olmakta

Üst Alt