Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak diz altı ampute, Tip 1 diabet, hipertansiyon ve kolestrol hastasıyım. Rapor?

kamayari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aynı konu varsa özür dilerim çok araştıramadım birazda sciliyetim var.
Heyete gireceğim;
Sol ayak diz altı ampute, protez kullanıyorum
Tip 1 diyabet hastasıyım
Hipertansiyon hastasıyım
Kolestrol hastasıyım
Dişlerim protez
% kaç oranında rapor alırım?

dişlerden alamassın kollesteroldende vermiyorlar kolay kolay ama tansiyondan 10 puan alırsın (raporlu tansiyon ilacın varsa) diğerlerinide dr lar bilir ama 40 ı geçersin sanırım

-Diz altı
Proksimal [Üste/Dize yakın]: %43
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]: %40

şeker:
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Hipertansiyon % 10
Kolestrol için % 10 alan da var, alamayanda...
Diş protezi için verirler mi bilemiyorum...

nasıl? zaten % 40 sadece tip1 diyabet değil mi?

bu durumda % 90 ı geçiyorum, sanırım öyle mi?

%100 ü geçen oran var mı?

e peki toplamda kaç olur kelebek hanım? Bir formül vardı nasıl hesaplanır

Diz protezi ve kolestrolu saymayalım. Diğer oranları siz sıralarsanız ben hesabını yapayım.

diz protezini neden saymıyoruz? % 43 protez
% 40 diyabet
%10 tansiyon

Çünkü dişlerle ilgili sadece şuna rastlayabildim 'Travma, tümör veya ameliyat sonrası en az bir alveoler arktaki bütün kalıcı dişlerin kaybı % 17 '
Bu oranı ya da başka bir oran verebilirler mi bilemiyorum, Sedat arkadaşımız da zor verildiğini söylemiş. Birşey diyemiyorum bu konuda.

% 69 yapar yukarıdaki oranların toplamı.

kolestrol ve dişler için alınabilirse max kaç olur ?

Bu küçük oranlar etkilemez pek, çok yüksek bir oran verilmesi gerekiyor ki % 90'ı geçebilesiniz. yani 10-17 olsa en fazla 70 lerde kalırsınız. Diş protezi için veriliyor mu, veriliyorsa en fazla ne kadar veriliyor bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgi verirse yeniden hesaplayalım.

Üst Alt