Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engelim için verilen raporla araç alabilecek miyim?

polat041905

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Siteye fotoğraf koyamadığım için raporu burdan özetlemek istiyorum lütfen yardımcı olunuz.

1 -ortopedi ve travmatoloji bölümü: 1. Sol ayak bileği kırık plak vida ameliyatlısı. Sol ayak bileği hareket sınırlı. Hasta otomatik vites araç kullanabilir. Oranı yok
2- fiziksel tıp ve rehabilitasyon: sol ayak bileği kırık sekeli tablo. Tek koltuk değneği ile antaljik yürüme:yüzde 24
3-beyin ve sinir cerrahi: belinde platinler var. Operasyon olmuştur. Yuzde 35

SAĞLIK KURULU RAPORUN SONUCU
Teşhis ; sol ayak bileği kırık sekeli +lomber vertebrada
Kişinin engel oranı %51 sürekli rapor.

Raporun arka yuzunde ise
1-Kişinin engel grubu ortopedik
2- ÖTV ve mtv indiriminden faydalanması uygundur
3- otomatik vitesli araç kullanması uygundur

Bu raporu araç bayısı 1. Sayfadaki 1. Madde de oran olmadığı için ve beyin ve Sinir operasyonu da ayrıca oldugu icin kabul etmiyor. Vergi Dairesinden korkuyor kabul etmez dıye. Sonuç ne olur sizce yardımcı olursanız sevinirim lutfen

Bayinin kabul etmeme insiyatifi oluyor mu ki devletin kurumu vermiş, bayiye ne oluyor ki! acaba bayi maliyeye sordu da onlar mı sorun çıkardı?!

Bayii yanımda vergi dairesi çalışanına sordu. Vergi Dairesindeki kişi. Yukarıda ki ortopedik bölümünde oran yazmıyor diye ve beyin ve Sinir operasyonu gecırdıgı için Ankara'nın kabul etmemesi durumu var dedi. İşlemleri yaparız ankara kabul etmezse ötvyı tahsis ederiz dediler

Anladım o zaman dikkatsiz ortopedi doktoruna gidip orayı doldurtacaksınız, düzgün bir iş yapsalar şaşarım zaten, hadi dr unuttu, Heyeti var şusu var busu var, bir Allah'ın kulu bunun eksikliğini farketmedi mi...

önce Heyeti telefonla arayıp derdinizi anlatın isterseniz gitti geldi yapmak insanın sinirlerini yoran bir süreç. Kolaylıklar diliyorum.

Raporu bir sene önce aldık. Bende yurt dışında çalıştığım için babamda gariban anlamıyor bu işleri. Rapor da sürekli diye iptal etmiyorlar. Hepsi sarmaş dolaş oldu yani

Raporu iptal etmeyecekler ki eksik olan birşeyi tamamlayacaklar sadece. Babanız hastaneye gitse ve siz de telefondan izah etseniz görevliye...

İnşallah yardım ederler. Kimsenin umrunda değil. Bülent abi yardımcı olurmusun lutfen bir buyumuz olarak

Hee oranın başhekimi Bülent beyin kankası zaten, biz boşa yazdık burada zaten...

Yok canım sanada çok teşekkür ederim ama bilgi bilgiden üstündür. Bilmediğimiz bir konu olabilir Bülent abi biliyordur.

Benim de raporumda otomatik vites kullanabilir ötvden faydalanabilir yazıyor. Ehliyete ise sadece 78 kodu var. Sol ayak engelliyım. Araç alabilirmiyim yoksa bunlar olmazmı lütfen yardım edin

polat041905 sakın vergi dairesine gideyim deme direk araç bayisine git onlar 2-3 güne öğreniyor vergi dairesine gidersen özelge istiyorlar o da 3 ayda geliyor.

Sadece sol ayak engelliyseniz alma ihtimaliniz yüksek ama diğer uzuvlarınızla ilgili bir şey yazıyorsa raporunuzda vergi dairesi onay vermiyor.

Birkan kardeşim rapor yuzde 51.yarısı omurilik ameliyatı yani sinir ve beyin. Yarısı sol ayak. Ama raporun arka yuzunde ortopedik yazıyor.

polat041905 Bayiye git o da muhasebeci ile beraber vergi dairesine gidip sordurtacak kafan ağrımayacak burda kim ne dese yanlış olabilir en net çözüm bu.

Hareket ettirici araç kullanması gerekir raporu ile otomatik vitesli araba alınır mı?

17.10 2019 tarihli sol ayak bilekten yüzde 51 rapor aldık. Hastane raporunda otomatik vites araç kullanabilir artık yazılmıyor denildi onun yerine sadece hareket ettirici araç kullanması gerekir yazısı var.bu raporla otomatik vites araç alabilir miyiz.? Lütfen yardım arkadaşlar.

polat041905

Raporda aşağıdaki ibare olmalı ki araç alımında vergi avantajından yararlanılabilsin:

b) Raporun açıklama kısmına manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında (gaz, fren, debriyaj pedalı ve vites kolu) özel tertibat yaptırmadan taşıt kullanamayacak durumda olan engelliler için “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.”, özel tertibat yaptırmadan kullanabilecek durumda olan engelliler için ise “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri mutlaka yazılır. Bu iki ibare dışında, “özel tertibatlı araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade eden değerlendirmelere raporda yer verilmez.

Üst Alt