Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engelinde Emniyet kod karmaşası yaratmaya başladı!?

Noctiluca85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , sol ayak engelimden dolayı ötv indirimli tertibatı olmayan sadece otomatik vites araca sahibim, ehliyet ve araç değişimi için işlemleri başlattım, ehliyete 102 (ticari araç kullanamaz ) ve 78 (sadece otomatik vites kullanabilir) ibarelerini ekledi ilçe sağlık, ehliyet çıkartmak için trafiğe gittim , tarfik 10.02 ve 47 kodları ekli olmazsa araç alamazsın dedi ...
İlçe sağlık ben o kodları eklemem diyor, engelli raporum otomatik vites ötv indiriminden faydalanır şekilde ??

Bilgisi olan yada bu kodlarla araç alan varmı??

Noctiluca85

Arkadaşım sol ayak engelliysen sadece 47.İki tekerlekli araç kullanama kodunu ekletmen gerekli.10.02 koduna gerek yok memur karıştırıyor.Ama 47 kodunu ekletmek gerek il sağlık kurulu bunu nasıl atlamış ilginç.Çünkü sen sol ağayağını tam kulanamadığın için 47 kodunu vermesi gerek.[

Noctiluca85

Yahu onu ne ilgilendiriyormuş vergi indirimi alıp alamayacağın! La havleee. Vergi indirimi Maliye'Nin işi, sen araçtaki kodlara bak, tescilini yap geç. Kafan karışıksa bu konuda yaz Ankara'ya bilgi iste, vatandaşın işini gör. Bu kadar basit.

Bence hemen müdürüne çıkın ve sorunun giderilmesini talep edin. Eğer o da tereddütte kalırsa, rica edin, Ankara'dan görüş istesinler.

10.02 kodu olması şart değil anladığım kadarıyla ??? Yeterli bilgiye sahip değil çoğu kişi olan bize oluyorr

Noctiluca85

78 yazınca 10,02 de yazıyorlar. Araç alımı için ikisinin de olması daha doğru sanırım.

Arkadaşlar ben 78ve 102 kodlarıyla sadece otomatik vites kullanabilir diye ehliyet aldım, engel raporumda %70 , %5 lik kısmı sol ayak dondurma ameliyatından(3 platinim var bilek oynamıuor), engelli raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir otomatik vites kullanabilir ve ötv den yararlanır ibareleri mevcut.

Muğla ilinden araba almak istedim ötv servisi 10.02 olmazsa kesinlikle onaylamam dedi, izmirdeki taşıtlar vergi dairesi 78 de sorun yok 10.02 olursa onaylamam dedi ))) Sonrası dahada vahim, izmir taşıtlar vergi dairesi engelde oran önemli değil ama %5 çok düşük gerlirler dairesi başkanlığından uygunluk al dedi , gelirler dairesindeki memur dediki sizin hastalığınız sinir sistemi hasarına bağlı oluştuğu için (spina bifida sekelinden ayaklar döndü ve dondurma yapıldı) ötv den yararlanamazsınız :))))

hali hazırda süresi yeni dolmuş bir ötv indirimli aracım olduğunu söylediğimde daha önce öyleydi ama şimdi eğer sinir sisyemi yada kas sistemi hastalığına bağlı ayakta hasar oluştıysa ötv den yararlanamaz dedi, ama ben tüm arkadaşlarımın aynı durumda olduğunu ve yararlandığını anlatmama rağmen herhangi bir yasa maddesine dayandırmadan uygun değil diye görüş vereceğini bildirdi.

Sol alt ekstremite eğer bir sinir yada kas hastalığı sonucu oluşuyorsa ötv den yararlanılmıyormu??ille kazamı geçirmek gerekiyor ?? Bilgisi olan yardımcı olabilirmi

iki kodu da mutlaka yazdırın arkadaşlar tam bilen yok, kadın resmen anayasal ilkeye aykırı sakatlığın oluş şekliyle ilgileniyor :(

Noctiluca85

Bunun bu ayın en saçma argümanı seçiyorum: "sinir sistemi hasarına bağlı oluştuğu için (spina bifida sekelinden ayaklar döndü ve dondurma yapıldı) ötv den yararlanamazsınız"
Asla böyle bir şey söz konusu değil. Kısıtlılık kısıtlılıktır, neden olduğu kimseyi ilgilendirmez.

78 de 10.02 de olmalı.

merhaba ben 2012 yılında sol alt extremiteden raporumu ve otomatik vites araç kullanabilir Hsınıfı ehliyetimi alıp 2013 yılında aracımı aldım. şimdi araç yenilemek için rapor veya ehliyetimi değiştirmemmi gerekiyor? bu kod mevzusu nedir allah aşkına?

hersene tekrar il sağlıkta heyetemi girmek gerekiyor?

@gestapooo Ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Bunun içinde Aile hekimi-Uzman hekim-İl sağlık komisyonu-Emniyet' e giderek değiştirebilirsiniz. Sadece otomatik vitesli alacaksanız eğer 78 - 102 - 47 kodları yeterli oluyor bazı illerde 10.02 kodunu da istiyorlar fakat bende 10.02 yok ona rağmen aracımı aldım.

@OturanBoğa Bana da aynısı söylendi. kas, sinir hastaları olmaz dendi. bir arkadaşa da özelgesi olumsuz geldi güç kaybı teşhisine. Bende de güç kaybı teşhisi var ve aracımı aldım ÖTV'i cezasıyla beraber isterler mi diye korkuyorum. GİB ÖTV'i sizden isterler dedi. Vergi Dairesinde raporumu alıp işlemleri yapan memur ise sorun olmaz dedi. Sizce ne yapmalıyım?

bende de 78 yok 10.02 var napacam ? yeni ehliyet aldım sol altta 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz ve 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü var + b nin yanında ise 10.02 Otomatik vites ve 104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir. var ötvsiz araç alırım diye düşünüyorum

gestapooo

Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu raporda çok netse, sürücü belgesi değiştirmeden de araç alınabilir. Sadece sol alt ekstremitede alışılagelen bir düzen var ve çoğu zaman sıkıntı çıkartmıyorlar. Ben olsam önce var olan ehliyet ve engelli raporum ile işlem yapmayı denerdim. Baktım ki olmadı o zaman değiştirme yoluna giderdim

OturanBoğa Benim engelli sağlık raporumda hem sol kalçada kısıtlılık ve kısalık yazıyor ayrıca raporda ki bulgularda sağ dizde menisküsde yazmakta bu şekil raporla H sınıfı ehliyet alır, Otomatik vites araç kullanabilir denilmekte. 2012 de bu raporla ehliyet ve araç aldım aracımı değiştireyim dedim vergi dairesi şimdide kabul etmedi vergi dairesinin dediği tamam raporunda sol kalça yazıyor ama sağ diz nedir diyor ya özelge istemek lazım yada raporunuzdan sağ diz rahatsızlığı çıkartarak yeniden heyet raporu alın diyor.. Şimdi şuda var tekrar rapor alacam ama elimde olan güncel %47 oranlı engelli sağlık raporum var şimdi rapor alırsam oran düşecek sonraki yıllarda oran düştüğünden sıkıntı yaşarmıyım sizce? Yada bana bir fikir verirseniz sevinirim.

Peki sağ bacakta kısıtlılık varsa ne yazması gerekiyor? Mevcut %45 raporumla ehliyetimi değiştirip ötv indirimli araç alabilir miyim?

Üst Alt