Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engelliyim. Araç almak istedim özelge istendi..?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim sol ayak bileğim geçirdiğim bir kaza sonucu donduruldu ve tamamen hareketsiz olup bacağım 3 cm kısa. ÖTV için başvuruda bulunduğumda %13 oran verilerek özürlü tertibat kullanır ibareli rapor aldım ve ehliyetimide 10. 02 otomatik vites olarak değiştim.

Raporumu maliyeye incelenmesi için bıraktım ve memur bana görüş bildirmeyerek gib den özelge talep ederek oranın cevabına göre hareket etmem gerektiğini söyledi. Ne yapmam konusunda yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.

Mecburen özelgenin cevabını bekleyeceksiniz. forumda bir arkadaşın başına gelmiş aracı almış ama özelge istemiş özelgede olumsuz olunca vergi dairesi ötv tutarı + ceza borç çıkarmış.

ABDULLAH07 ,

Vergi dairesi, bayiye bayi şahıstan istemişti ötv farkını. Ama çok saçma bir konuydu, aracı satmadan önce sen raporu alıp vergi dairesine sormadın mı...? Sormadan satmıyorlar, e şimdi ne farkı istiyorsun sen benden...? Sıkıntılı işler malesef...

Peki özür durumumu anlattım özelge henüz istemedim ama istersem sizce olumsuz gelirmi. Birde başka illerdeki defterdarlıklara müracaat etsem sıkıntı olurmu

Dostum banada zorluk çıkardılar hic zorlamadım başka bir şehir şansımı denedim hiç sorunsuz aldım.Sana tavsiyem başka bir şehir olacak.Birde özellikle vw bayiileri maliye sorgusu yaptırıp işini sağlam yapıyorlar.

dostbulamadim

Sol alt ekstremitede sorun çıkartmazlardı aslında. Sizdeki gerekçeleri neymiş? "78" kodun olmamasını mı dert etmişler yoksa başka bir nedeni mi var?

Raporumda 78 kodu mevcut ibarede aynen şu sol alt ekstremitede 3 cm kısalık ve sol ayak bileği ankiloz (ayak bileğim tamamen hareketsiz) bana göre bulunduğum ildeki defterdarlık sorumluluk almak istemeyip bu yüzden görüş bildirmiyor başka ile müracaat ettim orda sorun olmadığını alabileceğimi söylediler bende işlemleri başlattım hayırlısı bakalım cvplarınız için tşk ederim

Hocam kusura bakmayın eksik cvpladm herhalde her iki kodda yazıyor hem ehliyetimde hemde raporumda

Şimdi Hocam ehliyetimde 10.02 ve 78 kodu mevcut ÖTV için aldığım raporda ise sadece özel tertibatlı araç kullanır diyor ve kod yazmıyor bu rapordada mı kod yazması gerekli

Sayin OturanBoğa ben oyle bir perisan oldum ki hic sorma.bir hafta once ehlietimi degistirdim engelli ehliyet aldim ve kayseri bayi gittim araci begendim ve anlastik bende evraklari topladim h sinifi ehliet ve vergi indirim raporum ile maliye kabul etmemis bide ayrica teyibatli arac kullanabilir raporuda oluyormus ehlietten haric bide rapor daha olurmus.maliye raporunda otv siz arac alir ibaresi olacak diyor hastahanede oyle birsey yok sol ayak sikintili ozel tetbitli arac kullanir ibaresi yeterli dedi hastane otv ile ilgili birsey biz yazmoruz diyor ne yapmam lazim....

@cem4545

Aynı durumu bende yaşadım, eksik bilgi veriyorlar sonra uğraş dur. Ehliyet için aldığım raporu vergi dairesi yeterli bulmadı, oran yazmadığı için (oranın ayrıca bir önemi yokmuş) mevzuata uygun değilmiş.

Halbuki her iki rapor için heyete giriyoruz, her iki raporun birden fazla doktorun imzası bulunuyor ama oran belirtilmediği için geçersiz oluyormuş.

Bu saçmalıktan dolayı işim uzadı ve araç alımım 2017 yılına sarkmıştı. 2016 aralık fiyatlarını kaçırmış olduk bu sayede, 2017 zamlı girdik.

300 TL karşılığında devlet hastanesinden Engelli Sağlık Raporu aldım (ÖTV indirim araç alımı için), sorunum kalmadı.

İkamet ettiğim ilden aldığım sağlık raporu ile ötv siz araç için başka bir ile müracaat ettim ve o ilin defterdarlığı raporumu onayladı indirimden faydalanacağımı söyledi gerekli işlemleri başlattım bende merak ettiğim konu MTV indirimi içinde bulunduğum ile değilde arabayı aldığım ile başvursam olurmu ama plakayı bulunduğum ilden çıkardım

Plakayı henüz çıkarmadım

Plakayı henüz çıkarmadım

Üst Alt