Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak kısıtlılığı ile ehliyet raporuna başvurdum. Sonuç ne olur?

Ayva

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sol ayak bilegimde kisitlilik var ,H sinifi ehliyet icin hastaneye gittim,fizik tedavi ve ortapedi bolumune gozuktum.orrapedi bolumu ayaginda kisitlilik vardir, tertibatli arac almasi uygundur ve otomatik vites arac almasi uygundur yazdi.fizik tedavi bolumu ise ortapedi gorusu uygundur yazdi.daha sonra raporu kamu hastaneleri denen yere teslim ettim.bi onbes gun icinde kurul olacakmis.esas orasi önemliymis.sizce durum nasil olur arkadaslar merak ediyorum.

Otomatik vites araç kullanabildiğinize ikna ederseniz, zaten raporunuzda bu şekilde olduğu için otomatik vitesli araç kodunda ehliyetinizi verirler. Sol ayak olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşamadan ÖTV/MTV muafiyetli araç alabilirsiniz.

Emniyet mensubu oldugum icin yasadigim olaydan dolayi sol aya bilegimde kalici hasar kaldi. Konuyla ilgili gazilik ve maluliyetle ilgili elimde raporlarim mevcut.onlarla beraber gitmeyi dusunuyorum.hani doktora gosterecegim, durumum maluliyetimle ilgili bilgi sahibi olsun diye.iki bucuk yildir hastanelerden cok yoruldum.bu basit h sinifi ehliyet icin bile yemim ederim iki gun ugrastirdilar.

Üzülerek aramıza hoş geldiniz. Ülkemizde engelli olmak zordur ve caba ister.

Doktora göstermeyeceksiniz, heyet benzeri bir kurula çıkacaksınız onlara size bakacak, tertibat gerekiyorsa size söyleyecekler.

Birde merak ettigim hastanede bir abiyle karsilastim,suan ötv indirimi %47 degil %37 olmus,dogru mu?ötv muafiyetinden yararlanmak icin 200.bin mi arac ust fiyat sınırı.son sorum ise ben simdi bu rapor icin basvuruyorum ama inan hic param yok,hatta yasadigim talihsiz olaydan dolayi 210bin borcum var, mesela bir iki hatta on sene sonra alabilir miyim rapor olumlu cikarsa.
StratoS sagolasin cevaplarin icin.bulundugum yerde her ayin ya 1. Ya 2.haftasinin sadece cuma gunleri kurul toplaniyormus kurul.yaw beni gecordigim kazadan sonra 3 kere hepfarkli illerdeki hastaneye sevk ettiler ,hepsinin ayni maluliyet cevabi geldi.en son 4.ye sevk etti .yazdim cimere .raporlarimin yeterli oldugu hakkinda sgk tarafindan grus bildirdilerdi.eger iki rapor arasinda farklilik olsaymis 3.bir hastane olurmus.bende ise raporlarim her fakli hastaneye gittigimde oranim yukseldi:):) konuyla alakasi yok ama icimden geldi yazmak istedim

Ayva

1-ÖTV teşviki engellileri etkilemez. Çünkü ÖTV'siz fiyattan araç alabildiğiniz için zaten cebinizden fazla para çıkmaz. Sadece piyasa biraz daha hareketli olduğu için pazarlık şansı biraz daha azalır.

2- 200.000 TL limit vardı, 2019 itibariyle 247.000 TL oldu. Her yıl Yeniden değerleme oranında artıyor.

3- Forumda bu tür sorularınıza sayısız alanda cevap bulabilirsin. Biraz göz atmanızı öneririm. Rapor olumlu çıkarsa istediğiniz zaman araç alabilirsiniz.

H sinifi ehliyet rapor sonucum aciklandi

H sinifi ehliyet icin rapor uzerinde boyle yaziyor.bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.
Sınırlı kullanim kodlari:47-64-102

Tibbi nedenlerle verilecek kodlar:03.02

Arac uyarlama kodlari:10.02

Alabilecegi surucu belgesi sinifi :Engelli B(daha onceden B sinifi ehliyetim mevcut)

Ufukalp bey yukarida H Sinifi ehliyet icon verilen kodlar mevcut,aciklamalarini okdum galiba almaya hak kazaniyorum.ben esas H sinifi ehliyet icin nufus mudurlugune gitmem gerektigini soylediler,raporu aldigim ildeki nufua mudurlugune mi gitmem gerek yoksa ikametgahin oldugu nufus mudurlugune mi?birde belli bir auresi varmidir?

Ayva
İkametinizin olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne.

Valla verilen kod numaralari ve aciklamalarini asagida paylastim.(sol aygimdaki rahatsizliktan dolayi)forumu fazla kurcaladim,arastirdim birde ne goreyim bende 78 (sadece otomatik vitesli arac kullanabilir) kodu yazmiyor. acaba ötv indirimli arac almama engel bir durum var mi?

Sınırlı kullanim kodlari:47)iki tekerlekli arac kullanamaz 64) Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.102) Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz

Tibbi nedenlerle verilecek kodlar:03.02)Bacak/bacaklar için protez/ortez

Arac uyarlama kodlari:10.02 otomatik vites
Ufukalp beyefendi musait oldugunuzda cevap bekliyorum.

merhaba geçmiş olsun kısıtlılık derken biraz daha açarsanız aynı durumdaki arkadaşlara belki bi yön olabilir

Aldığım kodlar ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

h sınıfı ehlıyet alırken yazılan kodlar ve acıklamalarını yazdım.
47:iki tekerleklı arac kullanamaz.
64:64. Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
102: Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
tıbbı nedenlerle verılecek kodlar
03-02:Bacak/bacaklar için protez/ortez
arac uyarlama kodlar
10.02 Otomatik vites

h sınıfı ehlıyetımı alırken bu kodlar yazıldı.h sınıfı ehlıeyetımı hayrlısı ıle aldım.ancak yenıden sağlık kurulu raporu almak zorundayım cunku h sınıfı ıcın gıttıgın hastaneyle sağlık kuruulu raporu aldıgım hastane aynı olmak zorundaymış bu bılgıyı de soyledıkten sonra benım rahatsızlıgıma kısaca değinmek ıstıyorum sol ayak bılegınde rahatsızlıgım.
sizce bu kodlar ötv ındırımlı arac almak ıcın yeterlı mı.belkı yenıden konu acmış olabılırım ama sızler gibi degerlı ustadların görüşleri benım için değerli

Özel mesajdan atmışsınız, zamanım olmadığı için kısaca cevaplamıştım. Bundan sonra gerçekten hiç bir özel mesaja bakmayacağım.

Sizin için değil ama bu konuda sorusu olan arkadaşlara yazıyorum.

Engelli sağlık Kurulu raporunuzu aldığınız hastane ile Ehliyet Sağlık Kurulu için gittiğiniz hastanenin aynı olması zorunlu değildir.

StratoS

Aynen öyle hatta İstanbul'da şöyle bir uygulama var (ben 4 ay önce 12.22.2018'de aldım) İstanbul Fatih'te bir heyet toplanıyor Raporunu hangi hastaneden alırsan al İstersen İstanbulun her yerinden insanlar ordaki heyette toplanıyorlardı siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bu şekilde aldım hayırlı olsun sizede.

Üst Alt