Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak kısıtlılığım var. İl sağlık müdürlüğünde hangi işlem yapılıyor?

oqzstt06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende pes ekinovarus lu biriyim sol ayak bileğinden ameliyat olmuşum 1 yaşımda şu an iyiyim ama yine hafif aksaklık var ağrı ve güç kaybı var incelik var ayağım diğer ayağımdan küçük askerlikten muafım araç ve h ehliyet için başvurdum ankara İl Sağlık Müdürlüğüne sevk ettiler orada ne gibi işlem yapıyorlar nası kontrol ediliyor rotgen felan çekiliyor mu yoksa hiç kontrol olmuyor mu bi yardımcı olursanız sevinirim ve alabilir miyim sizce ehliyeti ve aracı

.Kardeşim adam senin ayanı açıp görmeden ne Kodu verecek okadar adam toplanmış bakmadan karar veririmi

Peki kardeşim tahlil felan rotgen vesaire yapılıyor mu stres var da kardeş biraz kusura bakma bende sol ayakta pes ekinovarus var verirler mi vermezler mi bilemedim kardeş ya

Kardeşim Aile hekimi ve uzman hekimin doldurduğu rapora bakıyor il sağlık kurulu.Sadece raporda yazan engel durumuna heyette bakarak fiziki anlamda karar verip kod veriliyor.İl sağlık kurulu orda ne tahlil istenir nede rotgen.Sadece engelli sürücü olur olmaz onun kararını verir.Ayrıca çekinecek bir şey yok.Uzman hekimin rapora ne yazdı arç kullanmakla ilgili oda önemli.Raporunu burda paylaşırsan daha iyi olur.

Kardeş orayı doldurmadı orda tik olan kısım var oraya bişey yapmadı sadece pes opr yazıyor raporda raporuda il sağlık müdürlüğü aldı bana bi kağıt verdi bunla gel heyete gir dedi bilgide vermedi yani kardeş

Yazını okudumda ne olur bilemiyorum dediğim gibi il sağlık kurulu Tahlil,Rotgen istemez.Sadece heyete girince ne derler onu bilemem ama öğün karar verilir.

Birşey deyil inşallah herşey istediğin gibi olsun.

Özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor

OturanBoğa abi merhaba bişey soracaktım %11 sol ayak bileğinden raporum var abi raporda tertibatlı araç kullanması uygundur

Yazıyor otomatik yazmıyor ehliyet i almaya yarın gitcem emniyette ve araç alımında sıkıntı olur mu bu abi vergi dairesinde yada

İl sağlık müdürlüğünden aldığım raporda 10,02 otomatik kodu var ama hastane raporunda sadece özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor abi

oqzstt06

Araç için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alınan engelli sağlık kurulu raporunda sadece "özel donanımlı araç kullanır" denmesi yeterlidir. Ama sürücü belgesinde 10.02 ile birlikte 78 de yazsa çok daha sorunsuz olurdu işler. Rapor ve sürücü belgesi ile birlikte vergi dairesine gidip "araç alımına uygun mudurlar" diye sorun mutlaka. Onlar "uygun" demeden sakın bayiye para vermeyin.

Üst Alt