Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak PEV hastalığı ile ÖTV ve MTV indiriminden yararlanabilir miyim?

furkanbas038

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hayırlı akşamlar diliyorum herkese sitede yazılanlardan takip ederek sol ayağımda doğuştan PEV rahatsızlığı olduğu için indirimli araç almak için ehliyetimi H sınıfına cevirdim ehliyette yazan kodları paylaşacağım Devlet hastanesinden 200 tl verip raporumuda aldım araç alabilmem için başka ne yapmam gerekiyor bu şartlar altında araba alabilirmiyim bayiye gittiğimde sorun çıkartıyorlar önce vergi dairesi onaylamalı gibi şeyler söylüyorlar burdan sonra ne yapmam gerektiğini bilen birileri yardımcı olursa çok mutlu olurum birde arabayı istediğim şehirden alabilirmiyim

Sıtede yenı olduğum ıçın resım eklemeyı beceremedım kodları burdan yazayım araç uyarlama kodları (10.02) sınırlı kullanım kodları (78 47 102) ve hastaneden aldığım heyet raporun açıklama kısmında ##ozel tertibatlı araç kullanması uygundur ötv ve mtv ındırımınden yararlanır ## yazıyor

Alırsın arkadasım. Bayiye git elındekı rapor ve ehlıyetını götür gerisini onlar halleder.

Herkese iyi günler diliyorum
Benim sol ayağımda doğuştan PEV rahatsızlığı mevcut 6 kere operasyon geçirdim

ÖTV indiriminden yararlanmak için ehliyetimi engelli B sınıfı ehliyete dönüştürdüm ehliyette yazan kodlar (47)(78)(102) ve araç uyarlama kodu 10.02

bundan sonra tam teşekküllü devlet hastanesinden 200 TL ücret ödeyip heyet raporu aldım heyet raporunda engel orani %20 cıktı arkada açıklama kısmında ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UUGUNDUR. ÖTV VE MTV INDIRIMINDEN YARARLANIR yazıyor

Kayseride araç almaya gittiğimde önce belgeyi vergi dairesine gösterelim alamayabilirsin dendi sabah aradılar ki yararlanamıyorsun diye

Ali bey diye birisi varmış o onaylamıyormuş ben Trabzonda okuyorum ordaki vergi dairesine sorduğumda hiç bi sıkıntı yok alabilirsin denmişti ülkemizde eyalet sistemi uygulanıyorda benim mi haberim yok yasalar ilden ile farklılık gösteriyor

benim sormak istediğim ben alabilirmiyim alamazmıyim ona göre gerekli yerlere şikayette bulunmak istiyorum teşekkür ederim

[FONT=sans-serif]Raporda kısalık olduğu yazmıyor diye veremeyiz diyor böyle bi hakkı var mı bilgisi olanlar yardımcı olursa çok mutlu olurum[/FONT]

şehirden şehire böyle farklı kanunlar olması hakkında bilgi sahibi olan var mı

furkanbas038

Bu söz konusu olmamalı ancak ve ancak uygulamalarda yorum farklılıklarına yol açabilecek boşluklar varsa bu olabilir.

inanın hiç bi mantıklı açıklama bulamıyorum bi tane adamın keyfine oyalıyorlar ankaraya dilekçe yazdık 2 3 aya gelir diyor bu işten gerçekten anlayan hukuken hakkımı savunabileceğim bana bu yönde yol gösterecek birileri varsa numaramı yazayım özelden raporların resmini atayim eksiklik varsa rapora yanlış yazıldıysa düzelttireyim ama öteki türlü hiç bi tutanağı olmadan böyle karar vermesi garibime gidiyor kısalık olmasi gerektiğine dair yasada madde felan mi var diyorum bir şey demiyor

https://i.hizliresim.com/MdLbnN.jpg

burdaki hastalığın açıklama kısmında kısalık olmamasi sebebiyle yararlanamayacağımı söyledi vergi dairesindeki:

https://i.hizliresim.com/5DMvdD.jpg

Kırşehirdeki vergi dairesine raporlarımı gösterdiğimde onlarda olumsuz cevap verdi alabilmem için en az 4 cm kısalık isteniyor dedi ayağım ince ve 3 numara küçük raporda bunu belirtmemiş doktor bunları rapora eklettirsem mümkün olabilir mi bu konu hakkında detaylı bi şekilde neye gore verilip verilmediği ni nerden öğrenebilirim 2018 de yasada değişiklik mi oldu bu konu hakkinda detaylı bilgiye sahip olan birisi var mı

Engelli sağlık kurulu raporunda "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi varsa, sol bacakta kısıtlılık olduğuna dair tanı netse, kaç olursa olsun bir yüzde varsa; sol alt ekstremite kısıtlılığına dair otomatik vitesli araç kullanılabileceğine dair kısıtlama kodu içeren sürücü belgesi mevcutsa, ötv indiriminden yararlanabilirsiniz. Bir vergi dairesi sorun çıkartıyorsa, başka bir yerden almayı deneyin

Teşekkür ederim ankaraya dilekçe yazdık onun sonucunu bekliyorum raporda sadece ayaktaki ve bilekteki sorun açık bi şekilde belirtilmiş anatomik olarak bacaktaki nceliği felan belirtmemiş doktor hastalığın tanısında. Olmazsa hastaneye başvurup rapora onları da yazdırıp deneyeceğim diğer türlü dediğiniz şeylerin hepsi var raporda ozel tertibat felan yazıyor açıklama kısmında

Üst Alt