Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak polio sekeli. Otomatik vites ÖTV'siz araç alabilir miyim?

biradam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,bir hususta bilgilerinizi rica edeceğim,
Ehliyetim yok,ehliyet ve de sonrasında araç almak istiyorum.Sol ayağımda polio sekeli ( çocuk felci var).Alacağınız araç otomatık tertibatlı olmazsa vergi istisnası uygulanmaz deniliyordu.bu yüzden sürüncemde kaldım,neden H sınıfı ehliyet alayım ki bu durumda,zorlasam normal ehliyet de alabilirim. kanun değişikliği olur diye bekledim ve ehliyet almadım.zira zor da olsa normal araç kullanabiliyorum ancak otomatik vitesli araç kullanmak daha rahat olur sol ayağım zorlanıyor.

Hala bu kanun geçerli mi? Otomatik vitesli araçlara vergi istisnası uygulanıyor mu? Uygulanıyor ise, en başından,önce ehliyet ve sonra araç alımı için aşama aşama neler yapmam gerektiğini açıklarmısınız.Ve bir de araçta tek şart 1600 cc olmasımıdır ?Ayrıca,aracı ithal getirtsem gümrük vergilerinden muaf olacağımdan daha avantajlı olabilir mi, otomatik viteslerde ithal araç almaya gümrük istisnası uygulanıyor mu yani?
Aşama aşama yönlendirirmisiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...tomatik-vitesli-araci-otvsiz-alabilirler.html

Bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/oze...vsiz-aldigi-araci-herkes-kullanabilirmis.html

Yurt içinden otomatik vitese sahip 1600 cc'yi geçmeyen bir araç almanız yurt dışına göre kat kat avantajlıdır.

Önce H sınıfı ehliyet, sonra araba alacaksınız.

Raporda mutlaka sol bacaktan sakatlık olduğu tanı kısmına yazılmalı. Ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi de yer almalı.
Raporu iki nüsha alın ki biri ile h sınıfı ehliyet diğeri ile araç alabilesiniz.

Üst Alt