Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak raporumu yeniledim. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

semih007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 sene once arac almıstım raporumu yenıledım h ehlıyetinide otomatık vites olan sımdı kodlu 10.02. 78 ehliyetim var araç almak istiyorum ötv muafiyetli araç alabilirmiyim sol ayak opera femur kırıgı platin takılı diz kapagından kalcaya kadar

forumda okudum
sadece hareket ettirici aksamda özel terbitatlı taşıt kullanması gerekir acıklaması var raporda rapor oranı % 16 sol ayak oldugu için

Evj6WN.jpg

l7e5w3.jpg

bycjMQ.jpg

semih007

raporunuzu yenilemeden alamıyormuydun

2 hafta önce arkadaşım cok eski raporuyla 3 cü ötv den arabasını aldı raporunu yenilemedi sadece raporu aldığı hastaneden günceletti

arkadaşımın engeliliği sadece sol ayağı ampute

semih007

Benimse sol bacak femur kırığı ve sinir hasarı + sol bacak atar damar hasarı 2019 yılında aldığım rapor da " hareket ettirici akşamda özel tertibatlı ..." taşıt yazmadığı için vergi dairesi kabul etmedi bi hafta yeni rapor çıkarttım rapora "sadece hareket ettirici ak.." yazdırdım ehliyetimde aynı sizin gibi vergi dairesi bu ibare yazılı rapor alın demişti çıkarttım tekrar vergi dairesinden bilgi alacağım muhtemelen bi sorun çıkmaz inş sizinde şuan prosedüre uygun görünüyor

eski tip rapor dedi h ehliyeti dedi alamassnız dedi vergi dairesi o yüzden yeniledim
Ylmzk
hangi vergi dairesine sordunuz bende oraya sorayım

semih007
Benim rapor yeniydi ama bu tertibat yazmadığı için onay vermedi ehliyetim de b engeli ehliyetiydi sadece ibareyi yazdır dedi yazdırdım dün çıktı raporum işte önümüzdeki günlerde ank yeğen bey vergi dairesine tekrar soracam sizinde bi sorun yaşayacağınızı sanmıyorum sol bacak ta oran da önemli değil heralde bu ibare olması ve ehliyet kodları eklenmiş yeni b ehliyet olması yeterli diye biliyorum ama en doğru bilgi vergi dairesi de

Ylmzk

bende oraya sorarım siz sorduktan sonra bana bilgi verirsiniz bazı vergi daireleri %16 die sorun cıkartabilir düşünüyorum bu yüzden

Hocam merhaba, il sağlık kurulundan rapor aldınız mi

semih007

Forumlarda sol ekstremite de oran önemli değil delan yazıyor ama yinede vergi dairesine danışmak lazım ben bilgi alınca yazarım

merhaba benim raporun 2018 tarihli ve " hareket ettirici akşamda özel tertibatlı ..." yazısı yok tekrardan bu yazıyı yazdırmak için nadıl bir yol izlediniz acaba? bilgi verirseniz bende yenileteyim.

@gestapooo

ilk önce aile hekimine ordan ortopedi sevk hastahaneye sürücü olur raporu il sağlık kurulu kodlar işlenio raporu ehliyeti çıkartıonuz ondan sonra hastahane heyete başvuru ötv muafiyeti için deyin yardımcı olurlar

% 16 raporlar araç alabilirmiyim ibareler var vergi dairesi onaylarmı

bu işlemleri 2018 de yaptırıp ekliyetimi ve raporumu değiştirmiştim, daha sonra bu hareket ettirici aksam mevzusu çıktı. sadece o yazıyı ilave ettirmek istiyorum yine aynı işlemleri yaptırmakmı gerekiyor.

gestapooo

Rapor da düzenleme olmuyor 2019 tarihli raporum da bu ibare yazmadığı için bu hafta tekrar sağlık kurulu ötv için başvuru yapıp yeniden tüm bölümlerde muayene olarak rapor aldim sizde yeniden rapor almanız gerek.

Benimde aynı şekilde raporumda hareket ettirici ibare yazmadığı için vergi dairesi kabul etmedi. Tekrar hastaneye ötv için yeni başvuru yaptım sonucu bekliyorum

Mrb.raporu aldiginiz ayni hastanede mi tekrar heyete girdiniz Semih kardesim.

hayır pandemi dolayısıyla her hastahanede heyet toplanmıo zaman cok bekledim

%40 oran altında ortopedik raporu var, ÖTV indirimli araç alındı, MTV öder miyiz?

mtv muafiyeti % 40 altında ise ödenirmi

[FONT=sans-serif]78 ve 10.02 [/FONT]

Üst Alt