Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak transmetatarsal amputasyon oranı nedir?

Gsusa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi hafta sonları.
Bir arkadaşım ısrarla transmetatarsal amputasyon oranının %yüzde 12 olduğunu söylüyor.Özür oran cetvelinde karşılığı 25 doktor bu oranı tek ayakta 12 ye düşürür diyor.Böyle bir şey olabilirmi?Bir de heyet günü cetvele göre bugibi bir yanlışlık yaparsa orada doktora bunu söylersek orada düzeltilebilirmi yoksagit itiraz et mi der ?Bu gibi bir deneyimi olan var mı?

Gsusa
Engel oran cetvelinde amputasyon oranları tek ekstremite esas alınarak belirtilmiştir.
%25 tek ayak içindir.

Ufukalp bey.Salı günü heyete gireceğim.Daha önce oranı yüzde 25 vermşti.Meğerse o zaman değerlendirken amputasyonla beraber eklem hareket açıklılığı,deri kaybı ve sinir hasarlarınıda değerlendirmesi gerekiyormuş tabi bizim bunları bilmek gibi şansımız yok sonradan araştırınca öğreniyoruz.Oldu ya heyet günü doktor oranlamayı yanlış yaptı doktora bunu söylesek düzeltirmi?Çünkü git itiraz et derse iş sarpa sarıyor.İtiraz süreci tekrar yeni bir süreç ve stresli günler bu işler.

Gsusa
O konu çok göreceli.
Bu ülkede sabah eşiyle kavga edip çıkan, hırsını çıkaracak yer arıyor.
"Pardon, teşekkür ederim uyardığınız için" diyen olabileceği gibi (çok zor)
"lan bana işimi mi öğretiyorsun çık dışarı" deyip bir de üstüne uyuzluğuna olabilecek en düşük oranı verenler de olabilir.

Ufukalp bey aynısını bir seferinde yaşadım.Git itiraz demesi kolay olan bize oluyor.Heyet lafını duydum mu psikolojim bozuluyor.Cevabınız için teşekkür ederim.

Ufukalp çok ilginçtir ki benim için bu zamana kadar verilen transmetatarsal amputasyon oranı yanlışmış çünkü bunu dün itiraz ettiğim hastanede öğrendim.Doktor bana senin ayağın transmetatarsal ampute değil lisfranc ampute ve sana buradan yüzde 25 vermişler ama asıl oranı chopar(orta ayaktan)yüzde 31 olmalı dedi.Tabi ben hemen hastane ameliyat kayıtlarıma baktım ve gerçekten lisfranc amputeymiş ve ben bunu 2 sefer heyete girdiğim halde kaçırmışım.Şimdi bu durumda heyet günü yüzde 31 verip geri alırlarmı?Çünkü lisfranc özür oranı amputasyon tablosunda yok.Bir fikriniz yada tecrübeniz varmı?Bu arada şu hastane itiraz işlerimi halledeyim çok uzun bir süredir yaşadıklarımı da anlatacağım sizlere.

@Gsusa alt extremite den alacağınız rapor yüksek ihtimal tablo 3.4 yürüyüş bozukluğu tablosuna göre olacak,yani ayağınızdaki amputasyona göre değil amputasyonun yol açtığı (yürüyüşdeki durum) a göre değerlenidirilecek.
Örnekleyecek olursak ayağınızdaki deri kaybı amputasyon vs sadece yürüyüşünüzde ufak bir aksama yapıyorsa %12 amputasyon ve deri kaybından dolayı ayanıza herangi bir aparat takıyosanız (diğer ayağınıza göre küçükse vs) %18 gibi gibi..

MESTAN yürüyüş bozuklarına göre daha önce hiç değerlendirmediler.Ampute sol ayak var ve sürekli afo kullanıyorum.Eklem hareketim çok kısıtlı ve ayağım varus ve ekinus pozisyonunda.Eğer yürüyüş bozukluğu tablosu kullanırsa doktor afodan dolayı yüzde18 vermeli.yok eklem hareketi ve varus deformitesinden verirse oda oran olarak aynı değerleri buluyor.Ayrıca eklem hareketi kısıtlı olduğu için bacağım uylukta 5 santim incelme var.Bundan ve şiddetli ağrılarım içinde oran alacağımı söylüyor doktor.Benim merak ettiğim ise lisfranc amputasyonu yüzde olarak 25 e mi yoksa chopart amputasyon 31 puan mı verecek.Kendisi gerçi demişti bunun oranı yüzde 31 olmalı çünkü bu transmetatarsal ampute oranı 25 sana eksik puan vermişler diye.Aramızda lisfranc amputasyondan oran alan var mı acaba?

Üst Alt