Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak uyuşukluk ile araç alımına dair olumsuz özelge geldi!?

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bugün Vergi Dairesinde '' Sol ayak uyuşukluk ve güç kaybı '' teşhisiyle Fizik tedavi bölümünden yüzde 20 engelli raporu almış olan bir arkadaşımızın özelge sonucu olumsuz gelmiş. Özelge'de neden olumsuz olduğuna dair bir açıklama da mevcut değil. Neden diye sorduğumuzda da 2015 yılından itibaren her ortopedik engelliye ÖTV indirimi yapılmıyor bu yüzden arkadaşınıza olumsuz cevap geldi dendi.

NOGjYN.jpg

Bende de aynı teşhis mevcut acaba bu arkadaş ne yapabilir? Ne yapmasını tavsiye edersiniz OturanBoğa

Başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araç kullanması gereklidir ibareli bir rapor alsa acaba araç alabilir mi?

sol ayağa ait saglık raporuna bilgiler yazılacak ve otomatik vitesli araç kullanması gerekir şeklinde rapor alınırsa bir sorun olmaz bir çok sol ayak engelli zaten bu şekilde araç almıştır neden özelge istenmişki genelge'de açık bir şekilde yazıyor zaten bu husus her memur farklı yorumluyor malesef madur duruma düşüyorsunuz

bu arkadaşın sıkıntısı ne peki teşhis ne raporlar nasıl ne yazılmış dr belirtmişmi özel tertibatı ve 78 ile 10,02 yi diğer evraklar varsa onlarıda paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yaparız

fbalkan engelli raporunda kod olmaz kod ehliyet raporunda olur. Özelge isterken sadece engelli raporunu alıyorlar ehliyet raporunu almıyorlar.

Teşhis kısmında sol Ayağında uyuşukluk sol Ayağında güç kaybı yazdığını belirtmiştim zaten.

fbalkan Özelge cevabını beklemeden raporu değiştirip bayi aracıyla aracımızı alsak daha sonra özelgeye red cevabı gelse ÖTV'i alırlar mı bizden sonuçta eski rapora red diyecekler ? OturanBoğa

birkan01

Daha net ifadeler olmadığı için, manuel vitesli araç da kullanabilir diye değerlendirilmiş gibi görünüyor.

Yeni rapor alınırsa özelge de kadük olur. Zira özelge eski rapora göre yazılmış, yeni raporla hiç bir ilgisi olmaz.

Benim de bu konuya benzer bir sorunum var,H ehliyetim var fakat yeniden hastaneye gidip rapor almamız lazımmış,ben nasıl bu işi yapacağımı algılıyamadım,her sağlık merkezi oluyor mu?örn :özel hastane

yüzde 20 engelli sol ayak arkadaş itiraz etsin bence,güç kaybı var devamlı debriyaja basıp durabilecek mi????
Ortopedi doktoruna gitmeli bir de,engelli demiş aslında diğer cümleyi de ekleyecek

OturanBoğa Bende de güç kaybı teşhisi mevcut. Engelli raporumda sol ayak bileğinde güç kaybı yazıyor, ehliyet için almış olduğum raporda ise güç kaybı, düşük ayak teşhisi yazıyor. ortopedi doktoru Otomatik vitesi ( Özel tertibatlı ) araç kullanması uygundur yazdı. Fizik tedavi doktoru Özel tertibatlı ( Otomatik ) araç kullanması uygundur yazdı. Ve ben bu raporumla araç aldım acaba 3-5 ay sonra ÖTV'i benden istemesinler? İsterlerse ne yapılabilir?

birkan01
Bir olumsuzluk olması için neden yok. Hayırlı olsun.

cos
ne için yeniden hastaneye gideceksiniz anlamadım?

OturanBoğa Teşekkür ederim, Gelir İdaresi Başkanlığı o ibarelerin engelli raporunda belirtilmesi lazım ehliyet raporu bizi ilgilendirmez, ÖTV borcu çıkabilir dedi. Vergi dairesi ise bir sorun yok dedi, gözüme uyku girmez oldu. Umarım bir sıkıntı çıkmaz

Oturanboğa ya,Araba alabilmemiz için yeni kodlu ehliyet olması lazımmış,saygılar

Üst Alt