Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Ayak ve bacakta kısalık, Ankiloz, Atrofi, kısalık, diz çıkması ve incelik için..?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Merhaba,

Sol ayakta pes ekinovarus (çarpık ayak) (doğuştan)
Sol ayağın 3 numara küçük olması,
Sol ayak bileğinde eklem kısıtlılığı,
Sol diz kapağının sürekli çıkması,
Sol bacakta 4 cm kısalık,
Sol bacağın ince olması ve güçsüzlük
Uzun süre ayakta kalınca sol kalça ve bel ağrısı, sağ bacağın da sol nedeniyle ağrıması,
Uzun yürüyüşler sonrasında sol ayakta aşırı ağrı ve basma zorluğu,

sorunlarından % kaç rapor alınabilir? Rapor alıcam, eğer %40 olmayacaksa uğraşmak istemiyorum...

Bilgisi olan paylaşabilir mi?

fizik tedavi doktorunuza kendinizi iyi ifade ederseniz ve iyi birmuayene olursanız süphesiz ½40 raporalırsınız sizin durumunuzdaki bir müsterime %45 verildi bilginize...

Rapor için sadcee fizik doktoruna mi gitti, yoksa ortopedi doktoru da gördü mu? Raporunu ne zaman ve hangi ilden aldı acaba müşteriniz? Ben Ankara dayım...

fizik doktorundan hangi teslere gideceğini önceden belirleyip dr u ikna ettik ve ftr bölümünden testlerini yaptırdık rapor antalyada devlet hastanesinden alındı daha 6 ay olmadı

Çok teşekkürler, hayırlısıyla inşallah ben de alırım. Ben de önce muayene olucam dediğiniz gibi, sonrası da hayırlısı olsun artık...

önce dr a muayene olmanız ve teshisin net yapılması gideceğiniz yolu kolaylaştırır

Herkese merhaba,

Sol ayağın sağ ayaktan üç numara küçük olmasında % kaç rapor verilir?

Bilen arkadaşlar aydinlatabilirse çok makbule geçer.

Saygılarımla

Ayağınız diğerinden küçükse bir orteze bacak breysine ihtiyacınızz var demektir -aynı zamanda sağlıklı ve emniyetli bir yürüyüş içinde baston veya koltuk değneği kullanmanız bir nevi standart .Bu durumda en az %36..Dizkapağınızın sürekli çıkması herangi bir yardınmcı kullanmadan yapılan yürüyüşten dolayı ise ona göre ortez -protez kullanmanızda fayda var (kısa bacak breysi -uzun bacak breysi vs.).Sen bugüne dek böyle yardımcılar kullanmamış olabilirsin bu kullanmıyacağın anlamına gelmez.. Yahu adamın bir ayağı diyerindn 4 numara küçük ayakkabıyı aynı boy alıyor küçük ayağına 3-4 kat çorap giyiyor bi nevi endi çözümünü kendi bulmuş ama bunun tabloda yeri yok..Doktorda demiyoki bu da binevi ortezdir al sana puan..Bilmem anlatabildimmi...

Anlattiniz :))) valla bundan sonra isim aynı kaderi paylaştığım siz dostların duasına kaldı:)))

Rapor alırken ayağınızn emg sini çektirmeye bakın sizin yararınıza olacaktır.

Tamamdır,

Burda uzun zamandır fazlasıyla araştırma yaptım, tüm detayları öğrendim, kendime benzer durumda olanları analiz ettim.

Önce bir doktora gidip bütün haliyle derdimi anlatmak ve kesin yol haritasını belirlemek kaçınılmaz oldu. Ayrica dediğiniz gibi MR da cekinecegim. Yalnız MR butun vücut için çekilmez mı, yani ben ayağım için diyeceğim ama belki belimde de bişey var, diğer bacagimda da çok yuklenmekten tahribat olustu, yani MR da hepsi görünür mu aynı anda yoksa hepsi için ayrı ayrı mı MR çekinmek gerekiyor?

Yani şöylede olabilir siz doktora gitmeden önce emg ,emar herneyse ayak,ayak bileği bel vs çektirip iyi bir fizik veya ortopedi doktoruna bunları gösterin ,zaten emarda bir tarafın güçsüzlüğü halsziliği vs belli olunca raporunuzun düşürülme ihtimali 0 a yakın..Belkide emara göre extra oranlar olur bilemiyoruz burda verilebilecek garanti oran 36 gibi ama bu hususları göz ardı etmeden tabiki,gerisi şansınıza diyelim.

Raporun düşürülme ihtimali 0'a yakın tamam ama benim burdaki hedefim özür oranımin şu an verilenden yüksek olduğunu göstermek...En son ağustosta rapor aldım, doktor ne diz cikigimi ne ayağımın küçüklüğünü değerlendirmiş, sadece kısalık ve yanlış tanı koyarak (polio sekeli demiş değilim pes ekino varus'um) %20 vermiş...Yani benim hedefim gerçek özür oranımin belirlenmesi...

Suret

Sanırım %20 yi tablo 4.1 e bakarak vermiş gibi gözüküyor ,Rapor alırken herhangi bir yardımcı kullanmadan mı gittiniz..

Evet, ortopedik ayakkabim vardı ama üniversiteye başlarken güzellik takintisiyla kullanmamaya başlamıştım ondan beri de kullanmıyorum:))))

Raporda konan tanilarin resmini nasil paylaşırım ki acaba sizinle şuradan? Bunu da bi arastiriym ben size tanıları gonderiym

Raporda yazan tanılar:

Polio Sekeli, halluks valgus deformitesi, sol alt bacakta 2,5 cm kısalık, üst bacakta 4,5 cm atrofi, sol bacakta 3 cm kısalık, kas gücü bileteral 5/5

Diz cikigim tanilar arasında yok, polio Sekeli tanısı yanlış, ayak bilegimin ankilozu yok, sağ bacagimin deformitesi de yazılmamış ayrıca

Suret

Hiçbir doktor sizin engellilik durumunuzu görmeden, yaa arkadaş sen şöyle engellisin alsana %30-50 demez diyemez.

Gordu ama degerlendirmemis yani yalan söylenecek bir durum değil bence kişinin ozurunden yakınması:)) diye düşünüyorum

Hayır efendim neyi gördü eminim film rontgen kasgücü vs çektirmemiştir verilen oran tamamen yoruma dayalı farazi.Bence sizi herangi bir apratsız görünce tablo3.4 göre daha düşük oran vermeye içi elvermedi.

Eksik olarak değerlendirilen kısımlar için ne yapmamız lazım MESTAN bey

Film röntgen filan çekmedi tabi sadece bacagimi inceledi bi baktı dizimi kırdı düzeltti falan sonra da heyette de asla cagurmadilsr saten

Ayağınızdaki güç kaybını -eklem kısıtlılığını rontgenn ,film vss bişekilde belgeleyin..Yardımcı cihaz aparat ,ortez,baston vs kullanıyosanız!!!!! onunla gidin rapor almaya,engelli olduğunuzu ispat edin !!! bu kadar..

Tesekkur ederim @MESTAN bey

Çıkan dizi kontrol etmek için uzun bacak breysi mı kullanılmalıdır?

Oran normal belde sorun varmı azda olsa

Belde nasıl bı sorun, uzun süre ayakta kalınca ya da yürüyünce ağrı oluyor baya, bu şekilde bi sorun var başka bilmiyorum. Oran neye göre normal anlaamdim hocam yazı dilinden kaynaklandı sanırsam?

Üst Alt