Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak ve sağ kol engelliliğinde ehliyet ve araba için ne yapmak gerek?

Batigun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bende 2015 yılında motor kazası geçirdim ve %70 sürekli engelli raporu verdiler 2017 subat ayında ben raporu ÖTV'den yararlanma için aldım ama herhangi bişey yazmıyor kod felan ne yapmam lazım sol ayak düşük ayak bilekten aşağsında his yok ve sağ kol bilekte sinir hasarı otomatik aracım var kullanıyorum şuan

Hayırlı olsun darısı bizlerin başına inşallah

Batigun

uzman hekim -> il sağlık komisyonu süreci ile var olan ehliyetinizi değiştirmelisiniz. Yeni ehliyetin-raporunuzda araç kullanmak için bazı kısıtlama kodları olur. Sol alt ekstremite kısıtlılığı için 78 kodlu otomatik vitesli araç şartı konur. Sağ üst ekstremitede de eğer otomatik vites kısıtlaması yeterli sayılırsa, tadından yenmez! O zaman araç alımında ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsiniz.

Ama sağ kol için bi özel donanım diye tuttururlarsa, o zaman salt otomatik vitesli aracı kullanamaz olursunuz.

Bugün YouTube a bu konuyla alakalı bir video attım. Alpaslan Batıgün gidip bakabilirsiniz. En azından bir kaç soruya cevap olur.

78 , 40.11 , 35.03 , 102 kodları ile ötvsiz araç aldım kısaca anlatmak istedim inşallah Yardımcı olur video.

Üst Alt