Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayakta alt ekstremitede oran aranmaksızın ÖTV istisnasından yararlanabilir miyim?

jöntürk1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
[FONT=&quot]Emniyette 2003 yılında servis şöförü olarak görevli olduğum gün yaralanmalı ve ağır hasarlı trafik kazası geçirdim, kazada sol ayak bilekten sağ ayak tarak kemikleri komple kırıldı ve sol diz kapağı koptu, yani sol bacaktaki kalıcı bir hasar oluştu ve bu kazaya istinaden yapmış olduğum başvuru sonrası bana 5434/45 ten 6 dereceden vazife malullüğü verildi. Bu sene sağlık şartlarından dolayı mayıs ayında emekli olmaya karar verdim ve vazife malulü olarak emekliliğimi yaptılar.

Şimdi yasada sol ayak ta alt ekstremde oran aranmaksızın otomatik vitesli araç alımında ÖTV indiriminden faydalanılıyor diye birşey duydum. Bu haktan faydalanmak istiyorum ve aslı astarı nedir nasıl bir yol izlemeliyim diye bilen arakdaşlarıma sormak istedim.

Not: En son aldığım sağlık kurulu raporunu 2013 yılında Diyarbakırda görevliyken devlet hastanesinden almıştım.[/FONT]

@jöntürk Eski raporunuzda araç alabileceğinize dair alanlar değerlendirildi mi?

Değerlendirildiyse ve sol alt ekstremiteden engelli olduğunuz belirtilip, otomatik vites araç alır ibaresi yazılmışsa kabul edilir. Bu ibare yoksa yeni rapor almanız gerekir. Bu raporda oran da olacak. Oran aranmıyor demeyelim de, kaç olduğunun önemi yok.

Bunun dışında ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Aile hekimliğinden sevkle önce uzman doktora, sonra da il sağlık müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. İl sağlıkta kurula girdikten sonra verecekleri kodların bulunduğu raporla emniyete gitmeniz gerekiyor.

Tüm bunlar sol ayağı ve otomatik vitesi işaret ettiğinde aracı alabilirsiniz.

Aydınlatıcı ve net bilgiler için çok teşekkür ederim. O zaman İlk Olarak Numuneye gidip raporu almam gerekecek sonra da anlattığınız gibi yol izlerin. İyi forumlar dilerim.

Üst Alt