Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayakta kısıtlılığı olanın raporunda oran yazması şart mıdır?

grph

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler

2 defa sol ayagimda polio sekeli nedeniyle rapor aldim ve her defasinda farkli seyler isteniyor acikcasi umudumu kestim indirimli arac almak icin ama bir buraya sormak istedim.

Ilk olarak Istanbul'da Bakirkoy Sadi Konuk EA Hastanesinden aldim
Bulgu: Polio Sekeli EMG Sol L3-S1 kronik nörojenik tutulum, sol ayak bileği dorsifleksiyonu kısıtlı
Karar : Otomatik vites araç kullanır, ticari amaçla kullanamaz
Bunun geçerli olmadığını söylediler, bu arada İzmir'e taşındım.

Alsancak Devlet Hastanesi ve sonrasında İl sağlık kuruluna çıktım
Sınırlı kullanım kodları eklendi 102 ve 78 (ilk raporda olmadığı için yeni rapor almam söylenmişti)
Yine sol ayak ile ilgili aynı bulgu yazıldı rapora.

Bu belgelerle maliyeye ve araç alacağım firmaya gittiğimde engel oranı belirtilmediği için yeni rapor almam gerektiği söylendi.
Ancak benim bildiğim sol ayakta kısıt olunca engel oranının bir öneminin olmadığı.

Eski konuları okumaya çalıştım ama net bir fikir edinemedim. Tecrübeli arkadaşların yardımları yol gösterecektir diye umuyorum. Şimdiden teşekkürler

grph Evet sol ayak veya sağ ayakta kısıt olunca oran önemli değil ,Ancak muhakkak 1 de olsa oran istiyorlar zaten doktorunda oran yazması gerekirdi .
yani oranın olduğu rapor olması gerekir kaç olduğu önemli değil.

Anladim Mehmet Bey, cok tesekkurler!

grph evet oranın bi önemi yok ama mutlaka oran yazmalı kaç olursa olsun sonrada özelge isteyecekler yanş ne raporunda yazan nede sağlık komisyonun verdiği kısıtlama kodunun bi önemi yok. saçma sapan bir uygulama var şuan Ankaradan özellikle otomatik vites araçlar için özelge talep ediyorlar. 5. ayım halen cevap bekliyorum ne olursa olsun sakın vazgeçmeyin.

Sol ayak polio sekeli ötv muafiyeti

İyi geceler arkadaşlar,

İlk defa engelli raporu aldım ve sol bacakta polio sekeli nedeni ile %8 verildi. Benim bildiğim kadarı ile sol bacakta ortopedik bir engel durumunda orana bakılmaksızın ötv muafiyetinden yararlanabiliyorum ancak okuduğum yorumlar nedeni ile tam emin olamadım. Ekteki rapor ile muafiyet mümkün müdür? Bu raporu aracı alacağım bayiye mi yoksa vergi dairesine mi vereceğim bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

P7BO5d.jpg

grph

Raporda özel donanımlı araç kullanımına dair değerlendirme de olmalıydı:

"5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkate alınacaktır
a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.
Kaynak"

Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Araç bayisine gönderdim belgeleri vergi dairesine sordular ve ötv'den muaf araç alabileceğimi söylediler. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta alım işlemlerine başlayacağım

Üst Alt