Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayakta sakatlık, rapor oranı, özel donanım ve ÖTV muafiyetli araç alımı..?

Serkan571

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,

Öncelikle sitenizde yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim .Sol bacak polio sekeliyim.
Birinci sorum: Ötv indirimli araç almak için özür oranı önemli mi?

ikinci sorum :Otomatik vitesli aracı çok rahat kullanabiliyorum.Ama ehliyette bu yazıldığında Ötv indirimi olmuyorsa,rapora "Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi yazdırıp otomatik vitesli araca formalite icabı tertibat taktırsam indirimden muaf mı olurum,ve trafikte sorun yaşar mıyım?

ÖTV indirimli araç almak için % nin hiç bir önemi yok.Raporonuzda tertibatlı araç kullanması uygundur.İbareli yazının yazılması yeterli.Formalite icabı tertibat takamazsınız.Çünkü takacağınız tertibat raporonuza göre Makine Mühendisinin çizdiği proje, Maliye ve Trafiğin onayı alındıktan sonra resmiyet kazanmaktadır.Otomatik vitesli araç almanız durumunda ÖTV indiriminden faydalanamazsınız.

Ötv muafiyeti olacaksa, araçta özel donanım olması şart (tabii sürücü belgenizde de "özel donanımlı araç kullanır" diya yazılmış olmalı). Ve özel donanımlı aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz, siz de o araçtan başka hiç bir aracı kullanamazsınız.

Bir ikinci seçenek ise (kullanım kısıtlamalarından kurtulmak ama aynı zamanda vergi muafiyetli araç alımından vazgeçmek şartıyla): http://www.engelliler.biz/forum/oze...um-otomatik-araclar-kullanilabilir-bilgi.html

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
1.SORUM: Trafik şubesine "H grubu ve ehliyetin üzerinde 'özel tertibat araç alabilir veya otomatik vites alabilir' ibaresi yoksa bu ehliyete sahip biri normal araç kullananilir veya alabilir mi?" diye sordum.
Evet kullanabilir sadece plakada özürlü işareti olması yeter dediler. Sizin bu konuda bilginiz var mı?

2.SORUM: Ötv indirimli manuel araç almayı düşünüyorum. Debreyaja rahat basamıyorum. Debreyajı çok yumuşatacak veya otomatik araba gibi debreyaj gerektirmeyecek bir tertibat yaptırılıyor mu?

Şimdiden size teşekkür ederim...

1)H sınıhı ehliyetinde ister ibare olsun,ister olmasın normal araç kullanamazsınız.
2)Debriyaja tertibat yaplıyor.Makine Mühendisi proje çiziyor ve bu projeye göre tertibat takılıyor.

Sol ayaktan %40 polio sekeli hastasıyım 2005 yılında özürlü aracı aldım ben otomatik araç istemiştim ama satan bayii bunun olamayacağını çünki kanunun degiştiğini ve otomatik araç muaffiyeti sadece sağ ayak'ta olduğunu söylediler .ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var. devlet hastahanesinden aldığım raporda ise " özeltertibatlı araç kullanması uygundur ( otomatik vitesli ) " ibaresi var ama normal araç muaffiyeti ile aldım otomatik araç alamadım
30 mayıs 2005 de aldığım aracın degişim tarihi 2010 mu 2011 mi olur?
yardımcı olur iseniz sevinirim .....

Ve bu tüvtürk te teribatı şart koşuyorlar ama şu soruma mantıklı bir cevap veremiyorlar " yoğun bir trafik ortamındayım sürekli vites degiştirmem gerek ve sol elimle tertibat kolunu tutuyorum, sag elimle vites degiştiriyorum direksiyonu neremle tutucam " ve bana göre istemiş oldukları tertibat aslında 1.ci derecede adam öldürmeye teşebbüstür ;çünki allah korusun önden çarpmalı bir kazada tertibat kolu balden aşagı koparma yada direk klap , gögüs bölgesine zarar verecektir

Üst Alt