Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktaki 3 cm kısalık ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

TheMustafa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Ortopedik Rahatsızlığıma Bağlı Olarak Sol Ayağımda 3 Cm’lik Kısalık Var.
2019 Yılından Sonra Engelli Raporlarında
“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.” İbaresi İsteniyormuş.

Sol Ayak 3 Cm Kısalık ve “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.” İbareli Rapor Alabilirsem.
Ehliyetimde 78 , 10.02 , 102 kodları var.

Bunlarla ÖTV İndirimden Faydalanabilir Miyim?
Lütfen Bu İşlerle Uğraşmış, Net Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardımcı Olabilirlerse Çok Sevinirim.

TheMustafa
merhaba benimde sol bacağımda 3 santim kısalık 8 cm incelik ve ayak numarası diğer ayağıma göre 2 numara küçük hareket kısıtlılığı mevcut olmasına rağmen vergi dairesi bu raporla araç alamazsınız dedi .

Kotan

Vergi Dairesindeki ÖTV Birimindekiler Engelli Vatandaşlara Nasıl Zorluk Çıkartırız Derdindeler Galiba..
Forumun Birinde, Sol Ayak 4 Cm Kısalık ve Ehliyet 78 Kodu İle Otomatik Vitesli Arabayı ÖTV İndirimli Aldığını Yazmış.
Ben 1 Haftadır Uğraşıyorum. Bana İlla Kısalığın 7 Cm Olması Gerektiğini Söyleniyor.
Neye Göre Kriter 7 Cm Diyorum. Birisi Özelge Vermiş Onun Cevabını Söylüyor Bana…
Sol Ayak Kısalığı İle ÖTV İndirimi Alan Arkadaş Varsa Lütfen Özelden Yazsın.

TheMustafa

Böyle durumlarda vergi dairesinden özelge talep edin, niçin kabul etmediklerini yazılı olarak versinler, verdikleri özelge ile vatandaşı mağdur ederlerse tazminat ödeyecekler, hiç bir zaman sözlü cevapla yetinmeyin,size verdikleri özelgenin içeriği aklınıza yatmazsa idare mahkemesine müracat edebilirsiniz, ama siz daha rapor almamışsınız, alabilirsem üzerine yorum yapılmazki

dün sağlık kuruluna müracat ettim sağ ayakta 8 cm kısalık var ama yürüme cihazı var polio sekeli bakalım ne çıkacak buraya yazarım

TheMustafa

10.02 kodu varsa kesin alabilirsin. diğer kodlar özel tertibat için olabilir, 10.02 ötv muafiyetiyle otomatik vites alabilmek için...

@Kotan o vergi dairesi hangi şehirdeyse yazılı olarak size bunun bilgisini versinler, siz de gerekli yerlerden o yazıyla her hakkı sorabilirsiniz... hiçbir şey bilmeden konuşuyorlar insanları mağdur ediyorlar...

Merhaba, sol ayak 5cm kısalık ve güç kaybından dolayı şubat ayında ötvden yararlanarak aracımı aldım. Vergi dairesindeki bayan kısalığın yeterli olmadığı güç kaybınında ekletilmesi gerektiğini söylemişti.

Herkese Hayırlı Günler;
kazazede
Ben burada olasılık üzerine konuşmuyorum sadece bilmediğim konular hakkında bilgi topluyorum. Bir işe başlamadan önce nasıl bi yol izleyeceğimi ya da neler yazdırmam/yapmam gerektiğini araştırıyorum.
Selam ve Saygılarımla…

Suret
Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bütün engelli arkadaşlarımın hayırlı ve insanlarla karşılaşıp işlerini en kısa sürede halletmeleri duasıyla 🤲🏻

neslihankocaman
Sizin adınıza çok sevindim Neslihan hanım.
ALLAH kazasız belasız, hayırlı ve iyi günler kullanmayı nasip eylesin 🤲🏻

neslihankocaman hangi aracı aldınız acaba? Fiyatı tam olaran ne kadar geldi, işlem adımlarınızı anlatır mısınız, bizim için de yönlendirici olsun...

TheMustafa

senin işin vergi dairesinle değil ki . Sen sürücü sağlık raporu alıp ilgili kodları ehliyetine yazzdırdın mı vergi dairesi paşa paşa verir . Senin engelli sürücü olup olmayacağına doktor karar verir .

Hyundai i20 style orta paket 220den 125 bine aldım.Ehliyetimi 2018de sadece otomatik vites kullanılabilir olarak almıştım. Sonra hastaneye rapor başvurusu yaptım ilk raporumda skolyoz tanısıyla verdikleri için vergi dairesi kabul etmedi. Vergi dairesindeki memurun yönlendirmesiye tekrar başvuru yaptım ayak kısalığını ve güç kaybını olarak yeni rapor aldım. O raporu kabul ettiler istediğiniz bayiyle görüşebilirsiniz dediler. Sonra bayiye raporu ve vekaleti
verdim onlar hallettiler. Araç işlemi tamamlandıktan sonra ruhsatla ve raporumla birlikte vergi idaresine gidip motorlu taşıt vergisinden muaf yaptırtım.

neslihankocaman araç alım işlemi yapılırken bütün tutarı ödediniz ve sonra ÖTV size iade mi edildi? ben ordaki ödeme sürecini merak ediyorum.

Suret, ÖTV siz tutarı bayiye ödüyorsunuz, sonra dosyanız işlemlerinizi yöneten müşavirce vergi dairesine gönderiliyor. Araçta tertibat varsa vergi dairesinden bir yetkili aracı inceliyor, onay çıkınca da ÖTV den muaf olmuş bir şekilde aracın ruhsat ve tescil işlemleri oluyor.

tsunami_ Tutturmuşlar bi Sol ayakta 7 cm kısalık olacak diye..
Nasipse haftaya hastanede şu ibare işini hayırlısıyla bi halledersek.
Gerekli işlemler için görüşmelere başlıcaz :)
Selam ve Saygılarımla…

Ağustos Ayında Engelli Sağlık Kurulu Raporu Aldım.
Engelli Sağlık Kurulu Raporumda; Sol Ayakta 5 Cm Kısalık ve Sol Ayak Bileğinde Hareket Kısıtlılığı Teşhisi Var.
“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.” İbaresi Bulunmakta.

Ehliyetim; B Sınıfı, 10.02 ve 78 Kodlu.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve Ehliyetime Göre ÖTV İndirimli Araba Alabilir Miyim?

TheMustafa alabilirsiniz, önemli olan kodları zaten almışşsınız, hayırlı olsun:)

sizden bir ricam var, baştan sonra rapor alım, kodların alınması aşamasını buraya yazarak bizimle paylaşır mısınız?

İNŞALLAH Hayırlısıyla Nasip Olur 🤲🏻

Suret Ehliyeti 2016 Yılında Yeniledim.
Birinci Aşama; Aile Hekimine Gittim. Muayene Etti.
Rahatsızlığımdan Dolayı Beni Ortopedi Doktoruna Sevk Etti.
İkinci Aşama; Hastanede Ortopedi Doktoruna Muayene Oldum.
Üçüncü Aşama; İlçe Sağlık Müdürlüğündeki Sürücü ve Sürücü Adayları Sağlık Komisyonuna Girdim.
Komisyonda Rahatsızlığımla İlgili Sorular Sordular ve Bazı Araba Kullanırken Yaptığımız Hareketleri Yaptırdılar.
Bunun Sonucunda Komisyon Gerekli Kodlara Karar Verdiler.

TheMustafa

peki daha önce engelli raporu almış mıydınız? yani genel olarak engelli statüsüne girmek ve engelli kimliği almak için de daha önce başvurunuz olmuş muydu?

ben normalde engelli rapor aldım, %41 ortopedik engelliyim, ehliyet almak için yeniden aile hekimine gitmeme gerek var mı? yoksa mevcut engelli raporumla il sağlık müdürlüğüne başvursam ve o şekilde olabilir mi?

Suret
Ehliyet Almak veya Ehliyet Yeniletmek İçin Yukarıdaki Belirtmiş Olduğum Aşamaları İzlemeniz Gerekiyor.

Üst Alt