Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktaki kısıtlılık raporu ile araç alımında sorunla karşılaştım..?

Murciva

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba

Bi akil almak icin yaziyorum hastahaneden almiş olduğumuz özel tertibat yerine gececek (otomatik vites arac kullanir ) raporunu aldik doktorun tanisi şoyle: R26.2 yürümede zorluk başka yerde sınıflanmamış. tek destekle mobilize tablo 3,4 kas gücü
sol ayak bileği dorsifleksiyon 4/5 sol ayak baş parmak extansiyonu 4/5 sol ayak planter flexsiyon 3/5 sol ayak bileği eklem hareket acıklığı: extansiyon 10 derece planter flexsion 20 derece

özel tertibatlı ( otomatik vites ) araç kullanması uygundur

yaziyor

engelli b sınıfı ehliyeti aldik 78 tertibat kodu yazildi

ehliyete ve bayi ile goruştum butun evraklarin tam dedi parayi yatirdim hatta kasko sigorta yaptirdim ama dosya vergi dairesinden geri dondu sebebini sorduk gelir idaresinden bize yazi getirin dediler gittik gelir idaresine özelge hazirlanacak dediler

şimdi ben ne yapmaliyim özelge cevabi 1 seneyi buluyormuş bana bir akil fikir veren olsun lütfen veya özelge emsali olan varmi elinde

Murciva

hocam özelge istemelerinin sebebi neymiş bunu söylediler mi? neden özelgesiz vermediler raporda eksik bir ibaremi var yoksa raporun fotoğrafını atabilirmisin buraya.

@SU35 senin olay gibimi yoksa

hdoa dostum raporun aciklamasini yazdim raporda herhangibir sikinti yok hatta hastane ilede goruştum bu konu hakkinda bana dediği nasil iyiraz ederler gerekce ne soylesinler dediler hatta nasil bir rapor istiyorlar yazsinlar sana bizde ona gore rapor yazalim sana dedi bana heyet kurulu başkani ya benim anladigim vergi idaresindeki memurlarin tamamen işgüzarligi bu olay ya kanunlari maddeleri nelerin gerektigini bilmiyorlar yada riske girmiyorlar ozelge yaz onlar ne cavap verirse ona gore hareket ederim dusuncesindeler

Murciva

Hocam vergi daireleri arasında çok değişkenlik olabiliyor birinin kabul ettiğini diğeri kabul etmeyip sorun çıkartabiliyor hemde sudan sebepler yüzünden o yüzden raporun fotofrafını paylaş detaylı bakalım. özel tertibatlı araç kullanabilir ile kullanmalıdır arsında bile sorun çıkartıyorlar kimiside otomatik vites kulanabilir yazıyor raporda ama vergi dairesi diyorki otomatik vites değil özel tertibat yazacak diyor yani saçma sapan işler. farklı ildeki vergi dairelerine sorun aracı farklı ilden alın sorun olmaz diye düşünüyorum

hdoa raporu eklemek için bu mesaja baya uğraştım ama olmuyor bir türlü yada ben beceremedim raporun ön yüzünde yazan doktorların tanısında :R26.2 yürümede zorluk başka yerde sınıflanmamış. tek destekle mobilize tablo 3,4 kas gücü
sol ayak bileği dorsifleksiyon 4/5 sol ayak baş parmak extansiyonu 4/5 sol ayak planter flexsiyon 3/5 sol ayak bileği eklem hareket acıklığı: extansiyon 10 derece planter flexsion 20 derece

özel tertibatlı ( otomatik vites ) araç kullanması uygundur. bu şekilde yazıyor raporun arka yüzünde
ÖTV MTV TAV
özel tertibat yerine geçecek otomatik vitesli araç kullanabilir

yazıyor raporada 8 tane branj doktoru imza atmış yüzdeside 32

Murciva

DEDİĞİM ŞEY TAMDA BU İŞTE HOCAM YANİ ''özel tertibat yerine geçecek otomatik vitesli araç kullanabilir'' (KULLANABİLİR) yazıyorya bunu bile sorun yapan memurlar var neymiş efendim kullanabilir değilde kullanmalıdır olacakmış. umarım anlatabilmişimdir kesin bundandır demiyorum ama bundansa da hiç şaşırmam.

raporu şu şekilde paylaşabilirsiniz raporunuzu facebook'a atın orandan fotoğrafın URL adrsini alıp buraya mesaj yazma yerine kopyalayın sonra mesajı gönderin.

Murciva

Özelge talebinizin cevabını bekleyeceksiniz.Gelir İdaresi Başkanlığına sunulan özelgeler komisyon yoğunluğundan kaynaklı bir süre sürebiliyor bilginiz olsun.

Murciva hdoa HOŞGELDİNNNN :)))) SİNİRİMDEN GÜLÜYORUM şimdi arkadaşlar bu ibareleri kendi kafalarına göre yorumlayan kesinlikle vergi dairesindeki memurlar. Çünki zaten sol alt ekstremitden engelli olduğumuz açık açık yazıyor raporda ve o nedenle otomatik vites kullanabilir yada yada kullanmalıdır ibareleri bi şeyi değiştirmez. Özel donanımlı deyince de vergi dairesi otomatik vites sayılmaz ayrıca donanım gerekir diye yorumlayabiliyorlar. ynen olay benimkisi gibi, tüm sol alt ekstremiteden rahatsızlığı olanlara ve SADECE OTOMATİK VİTESİN özel donanım sayıldığı raporlara özelge talep edildiği söylendi tarafıma. Yapacak bişey yok bekleyeceğiz benim raporumda bi sorun olsa bir önceki aracımı nasıl aldım hata hata oldu aldım 5,5 yıldır geri cagırıp ötv isterlerdi mtv ye dahil ederlerdi. Çok defa sordum ibarede sorun varsa düzelteyim diye hayır dediler raporun acıklamalrında bir sorun yok ancak sadece otomatik vitesler için özelge istiyoruz çok zor durumda kalan inssanlar olmuş bir nevi zorda kalmamanız için acıklamasını yaptılar. Bu güzelde ne kadar sürerin bilinmemesi can sıkıyo.

ayrıca özelge cevapları 1 yılı buluyordeniliyor diye zöellikle sordum Ankara hayır o kadar sürmez ama 2017 den cevap bekleyen özlgelr var dediler. Geçen gün burda bir arkadaş 9 ayda geldi dedi. 30 Martta interaktifden başvurumu yaptım halen cevap bekliyorum benim 2 aracım olacak bu arada aybı raporumla hiç sorunsuz aracımı almıştım.

Valla özelge değilde raporlarla beraber bence bimere başvuru yapmak lazim cunku bimer başvuru cevap suresi 20 gun birde oyle deneyecem ben

@SU35 bende şu anda izmirdeyim ve araci camkırandan aldim bayi bile diyor biz boyle birşey gormedik ilk defa başimiza geliyor dediler bekliyecez hayirlisiyla

@SU35 birde şöyle bir izlenim gordum ben vergi dairelerine talimat gelmiş olacakki işleri zora sokuyorlar ayni durum mahkemede vasi kararlarindada mevcut şu anda

SU35

öyle diyorsun fakat @alonemisin daha geçen hafta özelgesiz almış aracını yani her otomatik vites isteyenden özelge talep etmiyorlar

SU35 alonemisin aracini nerden almiş hangi vergi dairesi ve raporundaki tanilar hangi yonde acaba ortopedi doktoru tani olarak ne yazmiş ogrenmemiz mumkunmu acaba

SU35

Kulaktan duyma bilgileriniz ile insanları lütfen yanlış yönlendirmeyin !. 2015 itibari ile otomatik vites özel tertibat kapsamına alınmıştır.Diğer taraftan vergi dairelerindeki görevli arkadaşlar sizin ÖTV istisnası ile araç almanıza engel olmaya çalışmaz her raporla her engeli olan araç alamaz arkadaşlar sol alt extremitede rahatsızlık var tamam da ne bu ? özel tertibatı gerektiriyor mu öncelikle bunun tespiti gerekir 1 cm kısalıkta engeldir, sol bacağın ampute olması da hakkaniyete göre raporların incelenmesi gerekmektedir.Netice itibariyle devlet alacaklı olduğu bir vergiden vazgeçiyor su istimal edilmesinin önüne geçmek gerekir.

Burada yapılması gereken en önemli etmen rahatsızlığınızı tam ve ayrıntılı olarak rapora yazmasını doktordan isteyin cm oran vs net olmalı, ayrıca özelge talepleri sistemde mevcut örneği varsa 1-2 hafta icinde sonuçlandırılır şayet örnek yoksa GİB tarafından verilmesi gerektiğinden yukarıya gönderilir. Burada vergi dairelerininin takdir yetkisi yoktur mevzuatta mevcut örneklerde ne varsa ona göre özelge cevabı düzenlenir.

@engelilik BAKINIZ KULAKTAN DUYMA BİLGİ DİYEREK HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ.SİZ YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ BEN 2013 YILINDA OTOMATİK VİTESİ ÖZEL TERTİBAT OLARAK SAYILDIĞI İÇİN ALDIM ZATEN SOL DİZİMDE OSTEONEKROZA BAĞLI EKLEM HAREKET KISITLILIĞIM OLDUĞU İÇİN O YASA 2015 DE FALAN ÇIKMADI. KULAKTAN DOLMA DEĞİL KULAKLARIMIN DUYDUKLARINI YAZMIŞIMDIR.

http://www.teday.org/engelli-otomobili-nasil-alinir/

sanıyorum 2015 den önce soranlara siz otomatik vitesin özel donanım sayılmadığını söyediniz insanları yanlış yönlendirmeyiniz.

Son düzenleme:
şaka gibi gerçekten siz o tarihden önce yönlendirdiğiniz kişilere otomatik vites özel donanım sayılmıyor mu dediniz yoksa. engelilik

@alonemisin sizdemi AVN hastasısınız bana bu isimli hastalıkla ilgili hiç özelge olmadığı söylendi. Amleiyat sonrası ağrılarınız geçtimi bari :(

merhaba,

ben avn hastalığı geçirdim ama herhangibir ameliyat olmadım. Ameliyatım sol ayak bileğimden ve sol ayak bilek kısıtlılığı var. Yani bileğimi tam olarak açamıyorum dolayısıyla debriyaja tam basamıyorum. Avn sebebiyle sadece sol bacakta kısalma kaldı 4 cm kadar. Avn ile ilgili özelge varmı yokmu bende bilmiyorum. Ben hiç özelge ile uğraşmadan aldım aracımı.

alonemisin AVN DERKEN avasküler nekroz dan bahsetmiyormusunuz. Benimde sol dizimde çok geniş alanlarda var protezde takılamıyor kadavradan diz nakli için yurtdışına göndermek için bakanlık onaylarımda alında ancak cesaret edemedim. Geçirdim derken nasıl iyileşme sağladınız. Ben 14 yıldır mücadele ediyorum ve asla düzelme şansım olmadığını kemik ve kıkırdak ölümü olduğu söylendi. 2 yıldır akapunkturla ağrılarımı kontrol altında tutmaya çalışıyorum.

SU35
Arkadaşım, siz bildiğinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

alonemisin
Merhaba, 4 cm kısalık zaten yeterli bir ölçüt diğer taraftan ayaktaki kısıtlılıkta ÖTV indiriminde dikkate alınabilir. Yararlanmasında engel görülmeyen hastalıklarda özelge olmaması normal ki bu gibi durumlarda örnek özelge olmadığından, yeni bir özelge talebinde bulunduğunda GİB tarafından özelge komisyon marifetiyle hazırlanmaktadır ve sonraki özelgelere örnek özelge olarak sayılmaktadır.

merhabalar,

benim zaten sol ayak bileği kısıtlı olduğundan debriyaj sorunu oluyor. Süreç problemsiz şekilde ilerledi ve aracımı aldım.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]SU35 Geçmiş olsun umarım sağlığınıza kavuşursunuz. Herşey sağlık. Benim avn sol kalçamda oluştu ve kötü bir dönemdi. Yürümekte bile zorlandım. Biraz hasarı kaldı tabi ki ama şu an için şükür iyiyim. Tekrar geçmiş olsun

siz bildiğinizi yapmayın yalnız. Yanlış bilip yanlış yönlendiriyorsunuz insanları. saygılar engelilik

@alonemisin cok sevindim iyileşmiş olmanıza zira ben artık umdumu yitirdim. zaten doktorlarımda iyileşme bekleme diyor. Sanırım sizin yeni evre idi.

aynen ben çok başında yakaladım ama 1 sene kadar çok zorlu bir süreç yaşadım merdiven çıkamamaya yürüyememeye başlamıştım. Umarım sende en az kayıpla atlatırsın. gerçekten zor bir hastalık
SU35

alonemisin Benim ilerlemesi durdu ancak merdiven cıkamıyorum inemiyorum. ayakta uzun süre kalamıyorum. Ağrı ataklarımın olduu dönemlerde mordin bile kesmiyor ağrılarımı. İzmir de memur um. 15 km yolu 3 vesait ile gidilen bu şehirde bu halde toplu taşıma ile işe gidip gelmek tam bir çile 4 ay bitmek üzere halen özelge cevabı bekliyorum. Allaha havale ediyorum artık.

SU35

su senin özelge sonucu gelene kadar araçlara zamda gelir şimdi ne yapacaksın aklında ne tür bir araç vardı

@hdoa geldi zaten. sipariş verdiğim aracı şuan alamıyorum :( en erken eylül ekim gibi gelir diye tahmin ediyorum. o saatten sonra ıcak ayını beklerin artık yeni sınır ne olur acaba 250.000 falan olur inşallahh. döviz kurundaki artış ve enflasyonu da düşünecek olursak.

SU35 ben o konuda şanslıyım aracin tam parasini yatirdim ve sigorta kasko dahi yaptirdim bayide duruyor şu anda fiyati aracin 230 milyar oldu 200 de iken iyi kaptirdim yani

Murciva
hangi araç? 200 den ötv düşünce kaça geldi

SU35
su ocak ayında 200 sınırlaması güncellenecek mi? iyi hoşta ocak ayına kadar araçların fiyatları da iyice artar bence alabildiğin en uygun aracı al.

Bende 3008 SUV'un G-T line paketini istiyordum dizel ama şuan ki fiyatı 250 lerde alamıyorum yani takılıyor sınıra şu kur bi düşse de istediğimiz aracı alabilsek ama nerdeee.

bu ötv oranı neye göre hesaplanıyor ben birkaç araç hakında bayilerle görüştüm honda civic en üst paketi 130 binden ötvsiz 85 e düştü yani 45 bin hyundai elentranın en üst paketini sordum 150 binden 90 bine düştü yani 60 bin 3008 active paketini sordum 200 den 118 düştü buda 80 bin gibi para yapıyor hepsinin arasında fark var. araç ne kadar pahalı ise ötv o kadar fazla oluyor bizim için daha avantajlı oluyor

Ben honda crv aldim ama ne olacak bayide duruyor cikartamiyoruz ozelge sonucu bekliyorum bakalim ne kadar bekliyecez

@hdoa Ben tiguan istiyordum baya bi pazarlıkta 199.000 e halletmiştik. Ama şu an alamıyorum. Kaça düşmüştü inanki hatırlamıyorum.

@Murciva aldım derken ücreti ödedin ancak bayiden cıkartamıyormusun. Sizin nekadar oldu özelge talep edeli. benimki 5. aya girecek.

@Murciva iyide aracı almadan nasıl kasko sigorta vs yaptırdınız sonuçda ruhsat almadan onları yaptıramıyoruz.ÖTV indirimi onaylanmadanda ruhsat alamıyoruz. nasıl hallettiniz.

Murciva
özelge olumsuz gelirse ne olacak kaça aldıydınız.

SU35
bende 3008 suvun en üst paketini almıyorum maalesef pazarlıkla kaça düşürdüydün merak ettim peşinmi alacaktın

Üst Alt