Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktan %20 raporla ÖTV istisnalı araç alabilir miyim?

melihyilmaz001

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 22 yaşındayım. Küçükken geçirdiğim perthes hastalığı nedeniyle sol ayağımda hareket kaybı var. Bu hastalıktan dolayı 8 kere ameliyat oldum. Fazla yürüyemiyorum.

Günden güne hayatım zorlaşıyor eskiden manuel vites aracı çok rahat bi şekilde kullanırken şimdi ayağım titriyor ve olduğu yerde kalıyor. Bunun yüzünden çok ciddi kazalar atlattım.

Diyeceğim o ki ben gidip engelli raporuna başvursam orası %20 ortapedik engel çıkarsa ben özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alabilirmiyim. Otv indiriminden faydalanıp kendime otomatik vites almam mümkün olur mu?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

kardeşim ortapedik engellerde rapor oranının önemi yok. manuel araç kullanmana mani olan oratapedik engelin varsa '' var olduğunu söylüyorsun'' ötv den faydalanabilirsin. bu konu hakkında bilgisi olan tecrübeye sahip arkadalar var formda onlara sorarak daha detaylı bilgi al ona yönlendiriler seni.

merhaba,

ilk önce ortapedi ve fizik tedaviye görün durumunu anlat, gerekli mr vs. tekkikler yapılsın. Daha sonra yetkili hastaneden tüm engelli haklarından yararlanmak adına heyete gir ve sol ayağındaki problem açık şekilde heyet raporunda belirtilsin.

Daha sonra aile hekimine başvur ve engelli ehliyeti almak istediğini bildir, ilk muayene sonrası seni uzman doktora sevk edecektir. uzman doktor gerekli teşhisi yazdıktan sonra komisyona sevk edecektir. il sağlıkda komisyonda gerekli kodlar verilirse, engelli ehliyeti alabilirsin ve engelli raporunla beraber ötv indirimine başvurabilirsin.

melihyilmaz001

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin kardeşim. Bende düşük ayak var sol ayakta kronikleşti artık 12 yıldır. Tertibatlı yazmıyorlar gerkek yok zaten sol ayak için, %38 ile aldım araç H sınıfı ehliyet ve otomatik araç kullanır rapor u ile. Ama ayaktaki ortapedik engelde oran şartı aramıyorlar diye biliyorum.

Son düzenleme:
mansion

evet. ortopedik engellilerde ötv istisnalı araç alımında rapor oranına bakılmaz.

arkadaşlarında dediği gibi ortopedik engellilerde rapor %20 imiş %50 imiş bir önemi yok..eğer ehliyet alabilirsen yani sürücü olmana engel bir durum yok ise ötv muafiyetli araç alabilirsiniz

H ehliyetimi aldım. Araç için ne yapmam gerek?

H sınıfı ehliyetimi aldım sayılır. ÖTV’siz araç almam icin şimdi ne yapmam gerekir?

H ehliyet kalktı yeni ehliyetlerden aldınızmı

Hastaneden bugün h ehliyet alır diye rapor verildi kurul icin gün verdiler sonra emniyetten gidip alacağım

H sınıfı ehliyetler 1.1.2016 tarihinde kaldırılmıştır
aynı amaç ile kullanılan ehliyetler A veya B sınıflandırmaları ile engel kodu yazılarak verilmektedir
sizin aldığınız B sınıfı engelli ehliyeti olması gerekir
kolay gelsin

melihyilmaz001

"özel donanımlı araç kullanır" ibareli, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunu gösteren tanının net olduğu ve kaç olursa olsun bir yüzdelik oran bulunan engelli saplık kurulu raporu da alacaksınız. Bu rapor ve otomatik vitesli araç kullanımına dair kısıtlama kodu içeren ehliyetinizle araç alabileceksiniz

Raporunda kuvvet kaybının yüzdesi belli olması gerek, şayet teşhis kısmında yoksa bunu yazdırın. 4/1 hatta 5/1 oranında bir kayıp söz konusu ise yararlanmanız mümkün örnek özelgesi mevcut.

Üst Alt