Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktan %47 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

berkanoztrk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benim %47 Ortopedik engelim var (sol ayak kısalığı ve skolyoz) ben araç almak istersem indirimden yararlanabilir miyim ?
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi ?

Alıyorsun evet ve tertibat olmuyo otomatik vites araç kullanabilir ibaresi ile araç veriyorlar ben aldım engelimizde aynı ztn seninle

ortopetik engellilerde rapor oranı önemli değil hareket kısıtlığı olması yeterli raporda belirtilmiş olması gerekiyor.

Raporun yüzdesinin bir önemi yok şahıs kendi üzerine alacağı zaman sağlık raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olunca yararlanabiliyorsunuz benimde sol bacakta problem vardı debriyajı kullanamadığım için özel tertibatlı araç yani otomatik araç almaya hak kazandım ÖTV'siz bir şekilde aldım

bende aynı durumdayım bana dene 30 veriliyo ..40 bi türlü bulamıyorum

sağ ayakta kısalık

Aynı rahatsızlık sağ ayakta olursa benimde sağ ayakta 4 cm kısalık var

berkanoztrk

Var olan bedensel sakatlık manuel vitesli araç sürmeye mani olacak düzeydeyse, bu bağlamda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye engelli sağlık kurulu raporu alınırsa, ayrıca 10.02 ve 78 (ve gerekliyse diğer) kısıtlama kodlarının da olduğu sürücü belgesi olursa, evet, araç alımında vergi avantajından yararlanılabilir

Üst Alt