Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım 13 cm kısa. H sınıfı ehliyet ve ÖTV istisnası..?

derler69

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
oturabboğa abi bana bi yardımcı ol lütfen ben engelliyim ortopedik sol ayağımdan hastalığmıın tanımı sol altextremitede 12cm kısalık şimdi b sını ehliyetim var rahatsızlığım doğustan h ye cevirmeyi düşünüyorum otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli ehliyet aldığımda ötvden yararlanamıyormuyum eğer yararlanamıycaksam b sınıfından h sınıfına çevirmeye gerek yok ? lütfen yardım ediniz

evet yararlanabilirsiniz.büyük bir ihtimalle zaten heyet raporunuzda şu ibare yazacaktır.
H sınıfı ehliyet olabilir ,otomatik vitesli araba kullanabilir , yazacaktır.
bunun için heyete girmeniz gerekecektir.

teşekkür ederim heyete girdim diyelim aldığım raporun %40mı olması lazım illa yoksa orda önemlı olan h sınıfı ehliyet alablir otomatik vitesli arac kullanabilirmi yaması birde aldığımız ehliyeti sürücü kursuna verces onlarda trafiğe gönderecekler raporu daha sonradan otomotil acentası bizden işlem yapmak için rapor istiycek yenıden rapormu alcaz yoksa kursa verdiğimiz raporumu otomobil acentasına verecez o nasıl olacak

raporun % 40 olması önemli değil.yani alacağın oran önemli değil.
evet raporda Hsınıfı ehliyet alabilir,otomatik vitesli araba kullanabilir yazması yeterli.
aldığın raporla sürücü kursuna gidecen ve kursa yazılıp ehliyetini H sınıfına çevirecen.bu ehliyet değiştirmenin maliyeti ortalama 500 lira civarında.
raporunun aslını hiç bir yere vermicen.
hastanede fotokopiyle çoğalttır ve ASLI GİBİDİR diye onaylat.
sürücü kursuna ve başka nereye lazım olacaksa fotokopileri verecen.
araba alırkende raporun aslını vermicen, raporun aslı daima yanında olsun, ömür boyu bu raporla idare edecen aslını muhafaza edeceksin.

işin ilginç yanı şu benım bulunduğum şehir bayburt ve bayburtta h sınıfı ehliyeti versen kurs yok şaka gibi ama gerçek şimdi ben devlet memuruyum sevk alıp trabzon dakı hastaneden alıcam heyet raporunu bu rapor alma işi eskisi gibi günlercemı suruyor ortalama kaç günde işimi hallederim aday memur olduğum için işyerinden sorun cıkmasını istemıyorum. bu konudadada yardımcı olablirsen cok memnun olurum değerli arkadaşm

neden trabzondan alacaksınki raporu.bayburtta tam teşekküllü devlet hastanesi yokmu.rapor genelde 1 günde çıkar.izmir de 1 günde veriyorlar ama bazı şehirlerde 1 haftayı bulduğu söyleniyor.raporu bayburttan alırsın.raporu aldıktan sonra sürücü kursuna çevredeki illere gidersin.sürücü kursu kolay. sadece direksiyon sınavına gireceksin hepsi 5 dakika sürüyor.

Arkadasm gittim trafige sordum ehliyeti nerden alcaksan o ranin hastanesinden raporu alman lazm trafk ole dedi

biraz önce sürücü kursunu aradım rapor parası 90 milyon verirsin dediler hani rapor parası alınmıyordu yaa bu ne şimdi ? arkadaş

eğer hastaneye gittiğimde bu rapor parası kanunsuzsa hakkımı nasıl arıycam ?

derler69;
sallamışlar seni. istediğin yerden alabilirsin raporuda ,ehliyetide

raporu sürücü kursundan almıcaksın arkadaşım.sen iyice karıştırdın olayı.hastaneden alacan raporu ve bu raporla sürücü kursuna müracat edecen.

Taamam anladim raporu hastaneden alicaz surucu kurslari bu isleri yaptigi icin soledi hastane rapor parasi olarak 90tl alir ayrica bayburttan aldigin rapor trabzonda gecEz dediler bunu surucu kursuda dedi trafikte ben ehliyeti trbzdan alacagm icin trabzondaki hastaneye gitmem lazimmis rapor icin

Üst Alt