Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım 3 cm kısa, işitme kaybım da var. Yüzde kaç oran alabilirim?

ersancoban

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar kalbim 2 buçuk santim delikdi kasıktan amelyatla kapandı sol ayağım kısa 3 santim adalelerde kısalma var kalçada pilatin var sağ kulak işitme kaybı var aşırı derece acaba kaç rapor ala bilirim neolur beni bilgilendiriseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden tşkler arkadaşlar

Kalpden devam eden bir rahatsızlığınız yoksa, ameliyattan sonra düzeldinizse bir oran alabileceğinizi zannetmiyorum. İşitme sorununuzdan odyo testi sonucuna göre oran alabilirsiniz...

Bacağınızdaki sorun için verilebilecek oranlar;

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitedeantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya bastonkullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacakbreysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek bastonveya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmakzorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmakzorundadır: % 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerleklisandalyeye bağlı:% 96

hocam heyete çıktı kalpten 20 ayaktan 18 göz 12 kulaktan 2 aldım toplam 52 yapıyo bu oran düşermi nolur cvp yazın bu rapora itirazım var deynek mahkumuyum kalpten ameliyat oldum oranlar düşük dahada bu oranı düşürürlerse çok üzülürüm hocam nolur yardımcı olun bana oran düşermi

tetkik tahlil testler yapılmış ve hastalık tanı ve özür oranları dogru olarak yazılmış ise sorun olacagını zannetmiyorum ,ama yinede son karar Ankara Maliye Saglık Kurulun...

KKELEBEKK;

kelebek hocam raporda 52 yazmıyo verilen oranları ben
topladım 20 kalpte yazıyo 18 ortapedi ayakta yazıyo 12 gözde yazıyo 2 de kbb]de yazıyo ben hepsini topladım 52 çıkıyo bilmediğim için sizden yardım istedim allah binkere razı olsun ama hakkım verilmemiş sağ kulağım duymuyo ayak desen sol tarafıma devrilerek yürüyorum bel kaslarım bitik ağrıdan kamburluk izlendi yazıyo film raporunda adalelerde kısalma güç kaybı falan işte hocam sağolun sorun olurmu raporda daha düşmez dimihocam bilinçsizim size sığınıyorum yardım nolur tam14 yıldır bu sakat ayakla çalışıyoru çektiğimi allah ve ben biliyorum neyse sağlıcakla kal hocam allaha emanet olun

Dediğim gibi, 52 değil 43'tür toplamı.. Daha düşürürlerse itiraz ederek başka hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.. Allah yardımcınız olsun..

KKELEBEKK;

sağol hocam minnettarım yardımınıza tşkler bu perşembe heyet kuruluna vericem raporu bakalım nolucak bide onlar oynamasın düşürmesin oranıda tek dileğim bu gerçekten bildiğiniz gibi değilim hocam ama anlatıyom dinlemiyolar beni 5400 pirim günüm 20 yılda sigorta yaşım var yaş 36 onları allaha havel ederim iyi akşamlar hocam allaha emanet ol tşkler yardımların için

heyette incelemelerine göre veriyolar düşürebilirler

Üst Alt