Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım 3 cm kısa ve 13 derece skolyoz var. Askere alınır mıyım?

bayraktar.bjk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol bacağım 3 cm kısa ve 13 derece skolyoz var askerlikten muaf olurmuyum

Askerlik şubesine gideceksiniz, sizi askeri hastaneye sevk edeceklerdir. Onların vereceği raporla askerlikten muaf olmanız mümkün olması lazım.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ
YÖNETMELİĞİ

B) 1. (Değişik: 14/1/2013-2013/4240 K.)

Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri

D) 1. Bel kemiğinin beden hareket ve faaliyetlerini çok ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil bozukluğu yapan eğrilik
veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka
şekil bozuklukları).

Muafiyet verilmezi zor, çünkü 3 cm'den fazlasına veriyorlar kısalık içinA/61F3,
Madde61 3. Alt tarafta 3 cm. (3 cm. dahil)'ye kadar olan kas atrofileri ya da çevre genişliği yapmış hastalık sekelleri.

ve skolyoz için de 13 derece A/63F1'ye giriyor,
'Madde 63 – (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) A) 1. Omurganın hafif derecedeki eğrilik veya şekil bozuklukları.'

Ben sanırım yanlış bilgilendirme yapmış oldum. Benim askerlik yaptığım zamanlarda muaf tutuluyordu. Yanlış bilgi için özür dilerim.

Ufak ta olsa bi ihtimal yokmu yaa yada benzer durumda olan kimse yokmu burda

benim sol bacağım 3 cm kısa kalça çıkıklığı var askere almadılar çok istersen gitmeyi göndeririz ama geri hizmette görev yaparsın yada oradan gataya gönderirler gene geri gelirsin dediler askerlikten muaf raporu verdiler b58 f8 den dolayı askerliğe elverişli değildir diye bi rapor verdiler.

Kısalığı ölçtüklerinde belki 3cm'den daha kısa olduğu ortaya çıkabilir. Bazen ölçümden ölçüme fark olabiliyor...

Eğer ki vücudun da skolyozdan dolayı eğrilik var ise, kamburluk var ise, Ayak kısalığı yürürken aksamaya neden oluyorsa ne yazık ki askere alınmaz muaf olursun.

Mesela omuzlarda esitsizlik var kamburluk fazla yok suanda tabanlik kullaniyorm zaten cikardigim zaman aksama oluyor zaten gidiyorum mayista askere pek fazla ilgilendiklerini soylemem :))

Üst Alt