Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım diz üstü ampute. Otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilir miyim?

MUHENDIS2

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sag ayagım saglam. Sol ayagım diz üstü ampute. Otomotik vites arabayı,aparat takmadan indirimli alabilirmiyim.raporum %40 olan da var. % 60 olan raporum da var

MUHENDIS

aldığınız ehliyette otomatik vitesli araçlar yazıyorsa aparat taktırmadan indirimli alabilirsiniz.

yeni ehliyetlerde hiç bir açıklama yazmıyor.ehliyetime baktım hiç bir bilgi yok.eski ehliyetimde sanırım yazıyordu.2 yıl önce ehliyetimi degiştirdim

Sol alt ekstremite kısıtlılığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV-MTV istisnası ile alabilirler.

Ama unutmayın, araç alımında en son tarihli rapor kullanılmak zorunda MUHENDIS

MUHENDIS
Ek olarak;
"Yeni ehliyetlerde hiç bir açıklama yazmıyor" demişsiniz.
Aslında eski H sınıfı sürücü belgelerinden daha fazla açıklama içeriyor. Ama ibareler uzun uzun yazmıyor da her birine ayrı ayrı atanmış kodlar yazıyor.
Örneğin 102 kodunun açıklaması "ticari, resmi araç ve ambulans kullanamaz" şeklindedir. Bu ibare uzun uzun bu şekilde yazmıyor da sadece kodlar kısmında "102" şeklinde yazıyor.

evet gördüm.ehliyetim de 10.2 kodu yazıyor. ehliyetim var. bu ehliyet ile rapora gerek duymadan ötv indirimli araç alabilirmiyim.

Üst Alt