Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım diz üstü ampute. Protez yaptırmak istiyorum, nerede yaptırmalıyım?

kepsut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm Ben yaklaşık beş ay önce silahlı yaralanmda sol bacagımı diz üstünde kaybettim ve protez bacak taktırmak istiyorum ne tür bir protez tavsiye edersiniz.?

ben balıkesir edremitde oturuyorum yaşım yirmi çevremdekiler bursa yada izmir i tavsiye ediyor çogunluk bursa da yaptır diyornerde taktırmalıyım

İzmir Karşıyaka'da Duru ortopediyi tavsiye ederim ...

geçmiş olsun, izmirde gelişim ortopediyi tavsiye ederim size.

bana delikanlı gibi çok iyi protez yaptılar deyin, ben gideyim onların kulu kölesi olayım... 4 seneden beri hemde ottobock firması ile çalışan 2 firmayla 2 dizüstü protez çalışması yaptım... her 2 sindede çektiğim acilar ,terlemeler, yürüme zorluğundan başka bir şey görmedim... hergün onların duacısıyım..(*????)lütfen benimki iyi falan demeyin.. samimi olun... ki bu işi hakikaten yapan varsa yapsın...bunlar engelimize bir engel daha katan ticari( .......)

Merhaba,en kaliteli protezi aldım C-Leg.Fakat Tamer Bey imdadıma yetişene dek kullanabildim diyemem.Neyse ki öyle bir soket yapıldı ki Duru Ortopedi de yıllar sonra yürüyebildim.İnsanlar durdurup para sıkıştırmıyor artık avucuma.Onun yerine elimi sıkıp nerede yaptırdığımı soruyorlar protezimi.Askerlere artık C-Leg ödeniyor diye biliyorum.Fakat inan bana iyi bir soketin yoksa protezin son teknolojisi olmasının inanın hiç bir önemi yok.Ben Tamer Bey kadar saygılı ve en iyisi için kendisiyle yarışan ve hastasını dinleyen ve isteklerini önemseyen bir protez teknisyeni tanımadım.Duru Ortopediden sonra gördüm ki söyledikleri gibi acıya alışmak gerekmiyormuş.Gerekirse şehir dışına da gelir sanırım ama en iyisi senin İzmir'e gelmen hem askeri misafirhanede kalıp İzmir'i gezersin.
Benim çektiklerimi çekmek zorunda değilsin.Onlarla tanışınca beni anlayacaksın.Eşi Burcu Hanım engelli değil fakat öyle farklı müthiş bir bakış açısı var ki beni benden daha iyi anlıyor.Onunla dertleşmek beni hep bir adım yukarı taşıyor.Kendimi içeri girdiğim andan itibaren çok değerli hissediyorum.''Hayırdır bugün ne kadar neşelisin'' dedi bir gün.Oysa sokağın başında silmiştim o gün gözyaşımı,ağladığıma kimse inanamaz Duru Ortopedideyken.Orası bana her anlamda iyi geliyor.Sana da tavsiye ediyorum.Duru Ortopediye gitmeden karar verme derim.Pişman olmayacaksın.Diz üstleri gördüklerim protezlerini pek iyi kullanamıyor.Bunun kişiden kaynaklandığını sanıyordum ta kiii Hayrettin ağbinin videosunu görene dek.)Ben diz dezartiküleyim.Hatta soketini komando kamuflajlı yaptırsa tam olur diye kamuflaj bile aldım ama hiç tanışmadık.Buradan selamlar.

Merhaba Mesut uğradığın hayalkırıklığını çok iyi anlıyorum.En çok acıtan yer üst kısım sanırım.Otto Book protez ortez satan firmanın adı.C-Leg'de Otto Bock'un en son teknolojisinden olan bir protez.Ve ben görür görmez çok sevdim bacak formatına benzettiğim için.Yurt dışında kullanan çok, henüz bizde ödenmiyor tabi:( .Türkiye'de ilk kullanıcı olduğum için,kız olarak boyumun uzun olmaması,güdüğümün uzun olması nedeniyle 1yıla yakın uğraştan sonra Almanya'ya gitmem söylendi.Açıkcası orada da soba borusu gibi soket yapıldı ve 1hafta içinde derin yaralar oluştu.Ankara'da aylarca kaldım.Kısa keseyim.60 milyarlık protezimi elimde taşımaktan el sinirlerim ezilmiş.Sürekli ağlıyor ve çok utanıyordum öyle dolaşmaktan.Çünkü koşabileceğim,bisiklete binebileceğim söylenmişti.Oysa yürüyemiyordum bile.Yine ağlarken Tamer Bey konuşmuş.Diğerleri gibi sandım yardım edicez deyip dükkana çağırıp 200 euro v.s gibi fiyat çıkaracak sandım.İnsanların samimiyetsiz yardım teklifleri dalga geçme fırsatlarıymış gibi geliyordu.Başka birgün yine konuşunca 2.kez inanıp gittim.Fakat burada yazmamam gereken kişiler araya girince patronu izin vermemiş.Zaten en azından artık elimde taşımam diye gitmiştim iyi birşey beklemiyordum.Dükkanlarına gittiğimde sanırım artık soket yüzünden ağlamıyacağıma inanmıştım.Çok üzüldüm.Yeniden umutlanmış ve birkez daha hayalkırıklığına uğramıştım.Protezimin ömrü bittiğine dair Otto Bock'tan tel.geldi.Bakım protezleri bendeydi,geri istediler.Doktorum ise protezi kullanmazsam bacağımı kesmek zorunda kalacaklarını söyledi.Otto Bock'a özür dileyerek doktorun söylediği nedenden ve U.Otobüs şirketinin protez almayı red etmesi üzerine geri veremiyeceğimi söyledim.Parmakla gösterilen hatta kartlarını gel maddi kısmını merak etme diyen protez firmaları bile sırf C-Leg diye aynı soket malzemesini-yapımının parasını 3-4'de katladılar.
Biri hariç: Duru Ortopedi! Yaklaşık 1yıl kadar sonra bir tel.aldım ; Tamer Bey'di.Numaramı silmemiş,beni unutmamıştı.Kendi yerini açtığını söyleyerek randevu verdi.Çok korkarak gittim; aynı şeyleri yeniden yaşarsam diye.Ama öyle olmadı.Hem de hiç bir şey.Halen dün gibi rüzgarın sesini duyabilecek kadar hızlı yürüyüşüm.Artık çoğu kişi etek giydiğim ve sünger kullanmadığım halde bacağımı görmiyor,eksik göremiyor.Aynaya bakmadıkça bende unutuyorum.Kendimi bütün gibi hissediyorum.O üstüne düşeni yaptı ama ben biraz suçluyum.Doktorun verdiği ilaç kilo yapınca zayıflama hapı kullandım.Zayıfım ama kaslarım çok zayıf,bu yüzden de kendisinden biraz utanıyorum.:)
Halen inanamıyorum ve onları kızdırıcam ve bana bir daha soket yapmayacak diye çok korkuyorum.Onlara vefa borcumu ödeyemem.Acı çakmek zorunda değilmişiz ya da acıya alışmak.Bizim için çabalayan biri var.Duru Ortopediye bir git,çaylarını iç,izle.Fikirlerin varsa söyle,acıyan yerlerini,ne istediğini söyle.Belki Tamer Bey'de tam senin istediğin gibi yapamayacak ama inan bana deneyecek!Hatta sen beğensen de eğer O'nun içine sinmemişse vermez.En önemlisi ne biliyor musun seni unutmuyor!
Son cümlen var ya yarım kalan işte Duru Ortopedi kesinlikle onlardan biri değil,hak ettiğinden fazlasını aldığını düşünmüyorum.Ben C-Leg'i O'nun sayesinde, O'nun yaptığı soket ile kullanmaya başladım dersem yalan olmaz.Ve hiç yaram olmadı soket yüzünden.Hatta amblemleri olmazsa soketimin üzerinde eksik geliyor bana:)
Bana inanmayabilir ya da abarttığımı düşünebilirsin ama,inan bana yaşadıklarım bundan çok fazlası...!Ben delikanlı gibi Duru Ortopedi Tamer Bey Çok İyi Bir Soket yaptı diyorum.Hatta Duru Soketsiz C-Leg bile hiç bir şey diyorum!İlk kez kazadan sonra Duru Soket ile yaşadığımı hissettim.Duru Soket'i özel yapan kullnadığı malzemeler değil; yüreğiyle yapması,alnının teri,bir iş değil de bizim bir parçamız olacağı bilinciyle yaklaşması.Otto Bock'un beğendiği ürünleri O da kullanıyor fakat onlar adına çalışmıyor.Ben Hayrettin Ağbiyi tanımadım ama videosunu izledim:) .Benden iyi yürüyordu videoda inanmazsın :) .Eğer diz üstüysen O daha yardımcı olabilir gerekenler konusunda.Ama bir gün Duru Ortopediye git onlarla tanış.Allah nazarlardan korusun.
Çok konuştum:) Ama yazdıklarından çok etkilendim.Duru Ortopedi Tamer Bey ve Burcu Hanım'a son sözler haksızlık olur.Ve ben bu durumda sessiz kalamam!Bana inanmayabilirsin, haklısın da Ankara'da yaşadıklarımı düşününce -ama inanmasan bile kendin gör-tanı-tanış derim.

ilk yazdığım yazı sanaydı Cafer.Protez kullanan biri olarak tüm samimiyetimle Duru Ortopedi'ye gitmeni tavsiye ederim.İyi uyumlu bir soketin yoksa protezin son teknloji bile olsa yürüyemiyorsun.Ayrıca Hayrettin Ağbinin videosu olacaktı bu sitede kendi gözlerinlede görebilirsin.Hatta geçen hafta gitiiğim de Duru Ortopediye bir soket gördüm bayıldım.Diz üstü bir kıza ait: animasyon çizgi film afişinin resmini koymak istemiş soketinin üzerine kız,Tamer Bey de yapmış:) Valla çok güzeldi.)Tanıştıktan sonraki düşüncelerini de paylaşırsan sevinirim.

Arkadaşım paylaşım için teşekkürler!
En azından arkadaşlara fikir vermişsin..
Fakat bu uzun duygu paylaşımınızda 60 bin tl veripte kullanamdım paragrafına takıldım!
Otto Bock 60 bin tl ye sizi kanatlandırır. Abartmıyorum!! Eğerki Almanyada ki Otto Bock dan bahsediyorsanız. Orada size soket yapamama ihtimali yok gibidir.
Birsürü teknikerleri teknisyenleri vardır. Koskoca fabrika! Hans yapamazsa, Helga yapar, oda yapamazsa Adolf yapar:eek:
Soket yapımı el emeğidir. Vücudunuza uymayan bir protezi elbette kullanamazsınız.
60 bin tl yi harcıyacağınız zaman haber verinde bir yerine iki proteziniz olsun!! Ben sizi yönlendireyim...
Gidin gönül rahatlığı ile soketinizi yaptırın!
c-leg öyle ileri teknoloji falan değildir. Robot bacaklar var. Onlar merdiveni falan kendi çıkıyorlar.

Hımmm madem o kadar iyi biliyorsunuz kanatlandırsaydınız kendinizi...Ben gittim fabrikaya harika bir başkanları var ismini şuan hatırlamıyorum.Ha Cristine adında yanlış yazabilirim sekreterleri vardı.Beni mutlu etmek için çok uğraşmıştı.Sanırım Nobert ve Tao mu Leo mu tam bilmiyorum genç olanın adını bu iki teknisyen yapmıştı soketimi.Oradan verilen şeffaf liener 2-3 gün için de parçalanmaya başlamış 1hafta içinde de güdüğüm de çukurlu yara oluşmuştu.Antalya kongresine gelen başkanları B harfi ile başlıyordu Back.... hatırlayamadım.Neyse ''bu soket sana uygun değil,kim yaptı diye sorarak İst.Otto Bock yetkilisine baktı.Siz yaptınız deyince.İnanamadı.Görsen sende inanamazdın.İst.Otto Bock özel bir liner yapmıştı bana mükemmeldi.Yeni soketle giyemiyordum sonrada çok kilo aldım...vs.Yanlış anlamışsın C-Leg'i bacağıma uygun soket yapılamadığı için kullanamadım,sonra da bacağım kırıldı v.s...Tamer Bey'in soketinden sonra dolu dolu yürüdüm,dans ettim ve belki 2 bile olmamışıtır yaram.Yara ise soketten değil devletin verdiği içine giyilen süngerimsi malzemenin olduğu denemeden oldu,alerji yapıyor da.Ha istersen resimleri göndereyim Almanya da yaptırdığımın ve çıkan yaraların ve eski soketlerimin ve yenisini.Aramızdaki fark sen yaşamadan konuşuyorsun ben yaşadığımı yazıyorum.Çok iyi teknikerler vardır,iyi kişiler de var.Fakat benimle ilgilenen teknisyen-kerler bana yalan söylediler ve düşüncemi önemsemedikleri gibi dinlemediler de.Başkanları onlardan daha ilgili,daha alçak gönüllüydü.Sekreterleri de öyle ,estetik bölüm yetkilisi de.Estetik kılıf görevlisi o yıl küçük ayak kılıfı çıkarılınca beni dinlediğini ve umursadığını anladım.Ama şunu bil ki Tamer Bey o iki teknisyenden 7-8 sınıf daha önde.Merdiven çıkan proteze gelince eksik araştırma yapmışsın.Herkese uygun değil.)Birçok firmanın birçok iyi protez ve malzemeleri var.Aşil topuklu protezi sanırım sen görmedin.Yanlış hatırlamıyorsam Türk firması satıyordu,yeni.Tamer Bey daha iyi biliyor.
Benim bacağımı sen seç istersen ben takayım,benim için en uygun protezi benden daha iyi bilir gibi yazdığına göre.Endişelenme 2004'de bacağım gibi kabul edeceğim bir protez seçtim.Senin anlamadığın protez farklı bir şey soket farklı bir şey ,ayak farklı bir şey!Hepsinin işlevi de farklı.Bu yüzden aynı yeterlilik,uyum şart.Eğri tibia ile düzgün yürüyemezsin.Yerine oturmayan uylukla da vs.Uzatmayım, anlamıyacak birine benzemiyorsun.Vücuduma o kadar uyumlu oluyor ki iyi yapılmış bir soketle insanlar şortluyken etekliyken bile görmedik diyor.O kadar güzel ve uyumlu ki C-Leg sünger kılıf bile kullanmıyorum.Eskiden kullanamama nedenim SOKET ti ve protez soket demek değil soket de protez demek değildir.C-Leg iyi bir teknoloji ,ben hakkını veremiyor olabilirim imkansızlıklar ve Türkiye şartlarından.Fakat hakkını verenleri de gördüm.Sen hiç C-Leg giymemişsin.Eminim kullandığın birşey varsa süngerle kapatıyorsundur da.2. protezi ne yapıcam turşu mu!Bu alaycı ,küçümseme tavrının özel nedeni var mı?Ben C-Leg'e bacağım diyorum,formatı çok benziyor ve seviyorum da.Merdiven çıkanı da gördüm, o bacak gibi değil.Ha bu arada C-Leg'de çıkıyor alçak basamakları.Kas ve beyin gücüyle kontrol edilebilen bir protezin de yapıcısı test ediyor.Almanya da da değil.Önemli olan hayal gücü,ihtiyacı görebilme sağ duyunun olmasını,kendine inanç ve başkasının desteğine ihtiyaç duymayacak imkanlara sahip olmak!En önemlisi ise bunu insan için yapıyor olmak,insan olman...!Yani ne Almanlar Türklerden iyi ne de Türkler Almanlardan...Sadece onlara tanınan imkanlar,toplumun ve devletin insana-sağlığa bakışı,kanunları,misafirperverliği çok farklı.Adolf'üne söyleme ama Türkiye'de yapılan en kötü soketim bile Nobert ve Teo'nunkinden iyiydi.Başkanlarında ki alçak gönüllülük de bizlerde az.Sanırım sen ağız yoklayan birisin.
Son olarak :''60 bin tl yi harcıyacağınız zaman haber verinde bir yerine iki proteziniz olsun!! Ben sizi yönlendireyim...'' ne demek istediniz? Siz bizlerle dalga mı geçiyorsunuz?Beni merak etme sen ben emin ellerdeyim artık,kuşkuları,endişeleri,güvensizliği olan senmişsin gibi görünüyor yazdıklarından.Dediğim gibi Tamer Bey'in yaptığı soketten sonra sağolsun İst.Otto Bock'un protezlerini kullanmama izin vermelerinden sonra C-Leg'i doya doya kullanıyorum.İşe yaramayan sandalye bacağı gibi görünen ya da kabloların göründüğü 2 protezim olacağına 60 da veririm verebiliyorken 100'de veririm.Çünkü ben alet,araç almıyorum, bacak alıyorum!C-Leg çok güzel dizayn edilmiş,özellikleri olan ve beni bütünleyebilen bir protez,bacağımla onun arasındaki bağlantıyı sağlayabilen tek soketi de Duru Ortopedi'de Tamer Bey yaptı.Sen ister 2protez al istersen robot bacak al.C-Leg'den daha güzel,sağlam duruşlu ve özellikli hemde 30milyara bir protez çıkarsa bir tane kendine bir tane de bana al.Ha bir de benimle arkadaş gibi konuşmayacaksan bir daha lütfen arkadaşım diye hitap etme sadece ''patisiz'' de saww .

patisiz;

Şımarık zengin çocuğumusun sen?

Almanya da sana 2 günde parçalanan bacak yaptılar yani:confused: Hımmm....
İnandım!. O dediğin Türkiyede olur. Almanyada kanun denen bir şey var. Bozuk mal satamazlar size...
Alaymı ediyorsunuz siz bizimle.. Almanya da devlet yaptırıyor. Siz cebinizden para vermiyorsunuz!...
Zenginlik bu olsa gerek malı olmuş milletle alay ediyor... Varsa 30- 40 bin tl en aynısını yaptıralım sana o geriye kalan fazladan harcıyacağın 20 - 30 binle de fakir fukara doyar!.

Burda soket de ucuz işcilikte ucuz... Bak ben sana orda daha iyisini daha ucuza yaptıracam... Artan parayı fakire fukaraya bağışlaman şartıyla zengin çocuğu!!!

arkadaşım eğer uzak demezsen ankarayı gerçek ortopediyi tavsiye ederim haydar hocam bu işin piri üztelik ben gazi olmama rağmen gatada yaptırmıyorum gata da çalışan teknisyenler bile haydar hoca bizim pirimiz onda yaptır diyorlar ben memnunum şimdiye kadar tavsiye ettiğim vede memnun kalmayan olmadı 0312 4320708 haa arkadaşlar kimse zannetmesinki gerçek ortopediden çıkarı varda tavsiye ediyor diye öyle düşünenler cuma, cuma günahımı alırlar sadece arkadaşlar gerçekten iyi bir protezci aradıkları için serzenişlerinden dolayı yazdım yakup kıymaz

ottobock;
Gazisiniz .. Tavsiyenizi gazilere yapsanız daha mantıklı olur.
Bir de tavsiyede bulunan ve referans olan arkadaşlar lütfen koşarken video larınızı koyunda referansınız daha inandırıcı olsun!
Bir gazi istediği bacağı cebinden para vermeden gider alır. Bir sgk hastası 2000 tl ödeme ile sizin tavsiye ettiğiniz yere gitse size bacak yapan usta 5 yaşındaki cırağını cağırır.
Verir eline kalıbı al çalış der!!! 2000 tl ye iyi bir sanatçı size hiç sanat icra edermi:confused:?

Videolarınızı bekliyoruz. Koşarken elbette...:eek: Merakla bekliyoruz.. Hangi usta koşturuyor...?

Sayın engelli arkadaşlar istanbulda hayat ortopedı var şaduman haca super bır görüşün selamlar

İdriz çolak Şaduman'ıda iyi tanırım ben paracının tekidir o arkadaşlar uzak durun bence..

ben koşuyorum demedim sadece arkadaşa gerçek ortopedinin bu işte iyi olduğunu söyledim ha 2000 tl lik protez ha 20000 tl lik protez önemli olan soketin dökümünün iyi yapılması lütfen seviyenizi düşürmeyin

SOKETİN DÖKME İŞİNİN İYİ YAPILMASI LAZIM SÖZÜNE KATILIYORUM AMA DÖKÜM İŞİNE GELİNCE KESENİN AĞZINI AÇMAK GEREKİYOR,YOKSA SAWW arkadaşın dediği gibi pekte gönüllü olmuyorlar bu işte.İstersenin bi deneme yapın iki farklı insanla aynı medikalciye gidin,biriniz ssk lı olsun diğeri ücretli.işte o zaman anlayacaksınız aradaki farkı.

bence çok mutavazı ve para ile pul ile ilgilenmiyor işinin eyli selamlar

Buradan rant kokuları geliyor ama hayırlısı!.

İcraat görmek istiyoruz. Referans arkadaşlar o kadar para veripte koşamıyorsanız işin ehli nasıl oluyor:confused:
Youtube da hastalar koşuyor:confused:

arkadaşlar aslında ben bunu söyledikce sürekli tepkiler alıyorum ama tekrar söylemekde fayda var die düşünüyorum. Protez ve ortez ler provalı ve ölçülü olduğu için sizi mutlu eden bir teknisyen bir başkasını edemeye bilir. Bunu türkiye koşullarında hasta teknisyen teknisyen hasta ilişkilerinerina bakarak ve sanatı inceleyerek orantılamak gerekmektedir. Malesef protez ve ortezler elinize bir tik kağıdı alıp a doğru b doğru deyip elde edebileceğiniz bir protez veya ortez diğildir. Her mağdur ve engelli üzerinde özel ve itinalı çalışılması gereken bir bireydir. A ya uyguladığın yöntemle b yi mutlu edemezsin. Ikinciye gelince burdaki o yüksek rakanlarla veya ileri teknoloji protezlerle çok farklı yürüyeceğinizi veyahut farklı işlerinizi rahatlıkla yapabilceğinizi düşünmeyin markalaşmayın. Kişiye a firmasının diz eklemi uygunken b firmasının ayağı uygundur. Bakın bu unsur hiç bir zaman değişmez sadece a firmasının kompenatları sizi mutlu etmeye yetmeye bilir. Ikinci soket dediğimiz parça protezin can alıcı noktasıdır. Eğer soket konforu ve mekanik ayarlarını tam anlamıyla yerleştirememiş iseniz oluşturmamışsanız alt parçaların uç ması ve kaçması size bir katkıda bulunmayacaktır. Ilk önce protez ve ortez kavramını iyi yerleştimek gerekmektedir akılları . şu bu ötekiden ziyade siz iyi bir protez kullanıcısı olacakmısınız ona bakmak lazım.protezci istediği kadar iyi olsun siz iyi olmadıkdan sonra .... O yüzden siz ve güdüğünüz çok önemli saygılarımla.

İdriz çolak Şaduman'ıda iyi tanırım ben paracının tekidir o arkadaşlar uzak durun bence..

arkadaşım ben şahzıman bey e 4 yıl önce 3R80protez yaptırdım piyasada 8000 auro istenilen protezi bana durumum olmadığı için yarı fiyatının altına yaptı belkide zararına ve bunun haricinde benim götürdüğüm amp.futbolu oynuyan bir arkadaşa ramazan ayında hiç bir ücret almadan sırf kimsesi ve sgk veya yeşil kartı olmadığından hibir ücret almadan diz altı protez yaptı PARACININ BİRİDİR sözünüze katılmadığım gibi yaşı itibari ile türkiyenin en deneyimli ve en iyi ustalarından biri olduğuna inanıyorum belki bilmiyorsunuz ahşap soketler var ,alman otto book firması personeline öğreten kişidir kendisi ve türkiyede yanlı kendisi yapmaktadır .

Sana yaptığı iyilikle bana yaptığı kötülüğü tartışmayacağım ali,mevlana uysalın dediği gibi soket olayı çok farklı,kimine çok iyi gelen soket başkasının canını yakabilir onun için firma reklamını yapmadan ve başkalarının canının yanmasınıa engel olmak için yok şöyle çok rahatımda,bi işçilik yaptı sorma gitsin gibi laflar yerine sadece firma ismi ve iletişim bilgilerini yazmak daha mantıklı geliyor,göz boyama olaylarını bırakalım artık.

arkadaşlar merhaba bende iki yıl önce kaza yaptıgımda caresiz arayış icerisindeydim yazılarınızı okuyorum bizler engelliyiz bizler birbirimizin dertlerini nasıl engelli oldugumuzu şu an nasıl oldugumuzu yazışmak yerine fiyatlardan markalardan şirket isimlerinden bahsediyoruz sitemize kayıt oldum arkadaşlardan cok şey ögrendim dediler cok dikkatli ol bu piyasa kurt kapanı dediler paranı alırlar kapıdan cıkana kadar ondan sonra yanarsın dediler derken siteden boludan boluda oturan erdal nimet tepeyle tanıştım ona inandım benim gibi engelliydi bana duru ortapediyi tavsiye etti tamer beyle tanıştım ben yürüyene kadar izmirden manisaya geldiler ben hala cebimden beş kuruş cıkmadı beni arabalarıyla getirdiler götürdüler daha beş kuruş harcamadım demem o ki işcilik ve moral hastayı motive etme cok önemli clışırken biriyle tanıştım tek degnekle yürüyo aynı benim gibi sag diz altı neden degnek dedim yapamıyorum dedi cesaret işi bu erkadaş almanyada yaşıyor altı ay orda altı ay burda yaşıyor o arkadaşı tamer beye götürecem ben oniki sat calışıyorum birbirimizin dertlerini paylaşalım arkadaşlar birbirimize faydalı olalım ha bu arada koşuyorum merdiven yokuş cıkıyorum yakında videomu cekecem arkadaşlara sunacam saygılarımla sevgiyle kalın

arkadaşlar bugün bir piyasaya çıkayım dedim hiç protez kullanmadım yeniyim bu alemde neyse bugün gata sonra izmit marmara ortopedi nesa gezdim hepsi tam zıt şeyler sölediler benim diz altı mı üstü mü bende bilmiyorum tam sınırdan ama diz kapağı var ve oynatıyorum bu sölediğim yarlere gittim biri önce 3 milyarlık mı ne varmış onu yaptır sonra değiştirirsin diyo biri iyisini yapalım diyor biri diyo ayağın tam sınırdan kesilmesi iyi olmadı diz kapağını da alsa güzel olurdu öbürü tam tersini söledi diz kapağın olduğu için şanslısın dedi bende şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemiyorum artık sıkıldım bu iş bir an önce bitsin diyorum ama güvenemiyorum da arkadaşlar pazartesi nesa ya bida gidecez inş. ne yapmam lazım neler sormam lazım bir yardımcı olsanız...

Merhabalar,

Bacağım düz üstü ampüte ve şimdi protez zamanı geldi. sayfadaki yorum ve yönlendirmelerden çıkarılan, İzmir'de Duru Ortopedi..

Dikkat edilmesi gereken protezin markasından ziyade uygun soket ve kişiye uygun protez...

Birkaç soru ilavem olacak:

* Ölçü almak isteyen X firma beni alıp güdük ölçüsü için ofisinde ağırlayacak, bu beni onlara zorunlu bırakır mı? ( hastaneden beri arada arayıp üzerime düştükleri için kıramadım, tam araştırma yapamadığım için de kararsızlık yaşıyorum)
* SSK ile bana tanınan protez miktarı ve süresi nedir. 3 yıl gibi biliyorum fakat bu beni tedirgin ediyor, çünkü ayaklandığımda kilo kaybı halinde protez değiştirmem gerekirse ne olacak?
* derin yaralardan, kanamalardan ve acılardan bahsediliyor... Bunları önlemenin bi kremi yolu formülü var mıdır?

Teşekkürler

hiçbir protezciye güvenmiyorum...hepsinin teker teker sınavdan geçirip bu işi yapma yeteniğine sahip olup olmadığı kontrol edilmeli.. benim canımı çok yaktılar...hepsi paragöz..yürürken her acıda onlara bol bol dua ediyorum..!!!!!!!.

aydın da tralles ortapedi, ben 2009 yılında lüleburgaz dan 800 km uzağa burasının namını duyarak gittim. iykide gitmişim 15 gün misafir ettiler geceli gündüzlü denemeler yaptık uğraştılar ve herkezden duyduğum yaradır acıdır yürüyüş bozukluğudur hiç bir sıkındım yok. kullanılan protez markasından çok uyguluyan yer daha önemli. eğer piyasada bolca bulunan işini bilmiyen bir medikalciye giderseniz c-leg te kullansanız hayatınız zindan olur.

Protez mağdurları sesinizi çıkarın... Bizim acılarımızı ticari kazanç yapan protezcileri deşifre edelim,hep birlikte hesap soralım.diren protezli..

Arkadaş soketti karbondu silikondu derken gunumuzde bir soket yaptirmaya kalsan 3,5 - 4 bin lira tutuyor.Sizce bunun maliyeti isciligi tum masraflari cikildiginda aldiklari parayi hak ediyorlar mi ? Malesef ticari gozle bakiliyoruz. 2 yil ortez protez bölümü okuyup bir yerde cirak olarak ise mi baslasak :)

Üst Alt