Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım kısıtlı. B'den H sınıfına geçmek ve araç almak istiyorum?

vedatk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba yeni üyeyim 44 yaşımdayım ankaradan yazıyorum t.kazası sonucu ortopedik özürlüyüm sorum B sınıfı ehliyetim var ticari araç kullanamaz yazıyor 1992 de kazadan sonra aldım.42 RAPORLA erken emekli oldum.şimdi hem ehliyetimi değiştirmek hemde ötv siz araç almak istiyorum.nereden ve nasıl başlayabilirim,sol bacak 5cm kısalık, sol diz 15 derece sol kalça 30 derece hareket kısıtlılığı var sağ kalça platinli 10 derce durumum budur neyapayım alabilirmiyim araç lütfen bigi istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim allah yardımcımız olsun.

Merhabalar işe aile hekiminden başlıyorsunuz. Hekim sizi gerekli görürse ortopedi uzmanına sevk ediyor. Hekimde tertibatlı araç kullanmanız gerektiğini düşünürse İl Sağlık Müdürlüğü komisyonuna sevk ediyor. İlk Sağlık Müdürlüğüde komisyonda nasıl bir tertibat gerektiğine karar veriyor. Komisyon tertibat gerekir der ise ÖTV'siz araç alabilirsiniz. Muhtemelen yeni sağlık kurulu raporu da isterler sizden. Onun içinde hastaneye başvuruyorsunuz "özel tertibatlı araç" için. Kurulda "özel tertibat gereklidir" yazarsa bir sıkıntı çıkmadan alırsınız inşallah.

merhaba teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.hem ehliyet hemde ötv için raporu aynı muayenede halledebilirmiyim böyle bir imkan varmı birde uygun görülürse yeni ehliyeti nereden haagi aşamayla alabilirim teşekkürler

İl Sağlık Müdürlüğü Kurulu kararından sonra aldığınız bu raporla emniyete gidiyorsunuz 15 dk lık işiniz var sonra adresinize geliyor ehliyet. Aynı anda halledemezsiniz benim bildiğim kadarıyla çünkü "özel tertibatlı araç" raporu için ayrıca kurula başvurmanız gerekiyor.

Üst Alt