Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım polio sekeli. Nasıl bir araç kullanabilirim?

MAHMUT_OZGUL

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sol bacağımda çocuk felcinden dolayı poliet sekeliyim. ehliyet almak için özel bir hastaneye rapor almak için gittim. ortopedi uzmanı h ehliyeti alabilirsin dedi.
ama normal brodvey arabam var debriyaja biraz zor basıyorum ayağım sürekli debriyajda olduğundan boşluğunu ayarlattım öyle rahat kullanıyorum. b ehliyeti olmaz dendi ildeki devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu aldım.
raporda sadece h ehliyeti alabilir dendi. sakatlık yüzde 30
bu ehliyet ile bu arabayı kullanabilir miyim? Trafikte polisle sorun yaşar mıyım?
h ehliyeti almak için sürücü kursuna kaydımı yaptırdım h ehliyetinin sınıfları var mıdır? Plakamı değiştirmeden bu arabaya binebilir miyim? Sanırım bu sakatlık oranı ile vergi muafiyeti yok

lütfen bilen biri cevap versin

Mahmut bey benim bildiğim H ehliyeti alman için sürücü kursuna başvurmanıza gerek yoktu.Şu anki ehliyetiniz ve raporunuzla trafikten alabiliyorsunuz.Yani hiç bir sınav veya kurs yok.Kralın dediği gibi şu an değişik uygulanıyorsa bilmiyoru.Ama ben H sınıfı ehliyet alırken sadece B ehliyetimi ve raporumu götürdüm ve değiştirdiler.selamlar

h sınıfı ehliyeti olanlar, ancak tertibatlı araç kullanabilirler.ayrıca otomotik vites kullanabilir ibaresi eklenirse,her türlü otomotik vitesli otomobilleri kullanabilirler.engelli plakası şartı aranmaz.Ama h sınıfı ehliyetle kesinlikle tertibatı olmayan düz vites araç kullanmazlar.Ayrıca
Sol ayak engelliler düz vites otomobile tertibat taktırlarsa ötv ve mtv'den muaf olurlar.
ama otomotik araç kullanmak isterlerse o zaman ötv ve mtv ödemek zorunda kalırlar. saygılar.

Merhaba banada yardımcı olurmusunuz.

Merhaba bilgisi olan arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz.
Bende sol diz altı amputeyim. H sınıfı ehliyetim var ehliyette veya raporda otomatik vitesli araç kullanır ibaresi yok. özel tertibatlı araç kullanabilir raporum var. Bende bu ay içinde bir 0 km araç alacam. Debriyaja nasıl bir tertibat taktırmalıyım ki ötv ve mtv den muaf olayım bana yardımcı olurmusun teşekkürler.

Merhabalar Hasan Gerger arkadaşıma bu konu ile ilgili bir sorum olacak H sınıfı ehliyete otomatik araç kullanabilir ibaresi eklendiğinde ,engelli plakası aranmaz diyorsunuz 'ancak trafik kontrollerinde memurlar (böyle düşünmüyor) bunu bilmiyor ve ben devamlı sorun yaşıyorum (ehliyetiniz engelli ,siz engellisiniz aracın plakasında engelli amblemi yok bu şekilde olmaz diyorlar), bu açıklamanla ilgili genelge veya bildiri varmı?

sayı.B.05.1.EGM.0.85.02.02 4432-64008-3873-65405 TARİH.04.04.2008 2918 sayılı trafik kanununun 38 maddesi arkadaşlar genelge var otomatik vites kullanabilir derse özürlü plakasına gerek yok

Arkadaşlar en uygunu normal fitesli araba alıp aparat taktırmak.Sol ayağında sorun olan arkadaşlar bir örnek veriyim.Ben 2006 megan aldım 0 araç.ve vites kolunun üstüne bir buton taktırdım ve ona bağlı bir elektronik cihaz maliyet 2006 da 500.00 tl'ydi.Ve 2-3 saatte monte ediyorlar.Vites kolunun üstündeki butona basıp vitese atıyosun.ve ben çok memnunum.araç 4,5 yıldır bende bir sorun yaşamadım.üstelik 5 yıl garantili o aparat.ve çok kibar.hemde vergilerden muaf oluyosun.35 milyarlk arabayı ben 23 milyara aldım.selam ve sevgilerimle

Bu vites koluna taktırdığınız buton ve elektronik cihazı nerede yaptırdınız ? Benim de öyle birşeye ihtiyacım var Kastamonu'da böyle şeyler olduğunu sanmıyorum :(

KRAL;
MERHABA;

"Eğer rahatsızlığınız Sol extremitede (yani sol bölgede) ise vergiden muaf olarak araç alamazsınız.Yani vergi ödersiniz. "

YAZMIŞSINIZ ANCAK RAHATSIZLIĞI SOL TARAFINDA BULUNAN BİRÇOK ARADAŞIMIZ ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ ALMIŞ. AYRICA SİZİNDE YAZDIĞINIZ YAZIDA
"Bu haktan;
· Sağlık Kurulu Raporunda “özel tertibatlı araç kullanabilir” kararı bulunan, H sınıfı ehliyet sahibi engelliler,
· Sağlık Kurulu Raporuyla işgücünün yüzde 90 veya üzerini kaybedenler engelliler.
Yararlanabilmektedir."
YAZIYOR BENİMDE SAĞLIK KURULU RAPORUMDA “özel tertibatlı araç kullanabilir” kararı VAR, H sınıfı ehliyeimde var.

SON OLARAK BEN ELİMDEKİ RAPORU VE EHLİYETİMİ HUNDAİ VE RENOYA GÖSTERDİM HER İKİSİDE ARAÇ ALABİLECEĞİMİ SÖLEDİ ŞİMDİ İKİSİ ARASINDA KARAR VERME AŞAMASINDAYIM. BİRKAÇ GÜN İÇİNDE KARARIMI VERİP ARACIMI ALACAĞIM ALDIĞIMDA DA BURADA DURUMU ANLATACAĞIM.

BU SOL AYAK ÖZÜRLÜLER HAKKINDA ÇOK ŞAİBELİ DURUMLAR VAR KİMİ ALIRSIN DİYOR KİMİ ALAMASSIN DİYOR KİMİ BEN ALDIM DİYOR KİMİ BEN UĞRAŞTIM ALAMADIM DİYOR DUR BAKALIM BİZİM SONUÇ NE OLACAK.
GÖRÜŞMEK ÜZERE...

slm

sorun kaza durumunda yaşayabilirsin

debriyaja aparat taktırıp proje cizdirdikten sonra özel plaka engelli ara plakası edinirsen sorun yaşamazsın

Sevgi slm.Bu cihaz heryerde yok zaten.Ustalar sipariş ediyo.2 veya 3 günde geliyo.Si kastamonudaki sanayi sitesine veya araç bakım veya oto elektrikcilere sorun.mutlaka sipariş edip monaj yapacak bir usta bulursunuz.selamlar

sol ayak maduru olanlar

merhaba benim babam sol bacağını kullanamıyor %66 raporu var,kullandığı otomobilin debriyajını mekanık aksamla elle kumanda eder hale getirdim H SINIFI ehliyeti var.
ben şuan iş için Almanyadayım babama burdan araç almak istiyorum sol ayakla ilgili olarak ne yapmam lazım otomatik aracı çok rahat kullanıyor yardımcı olursanız sevinirim..

Üst Alt