Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda 3-4 cm kısalık var. B sınıfı mı H sınıfı mı ehliyet almalıyım?

gecekusu5

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
sol bacagımda %40 polıo sekelıyım. iş için aldıgım raporum var bu rapor arac alımında gecerlı olur mu.
bu arada benım ayak ve bacagımda yaklasık 3-4 cm kısalık var normal tertıbatsız aracları da kullanabılıyorum. sadece bazen debrıyajda zorluk cekıyorum. hangı ehlıyetı almamı tavsıye edersınız. b mi h mi. eğer h olursa aracta ne gıbı tertıbat olur.
ve sol bacakta otv odenıyor mu.

normalde istersem b sınıfı ehlıyet alabılırım zaten doktorlar b ehlıyetı ıcın o kadar dıkkat etmıyorlar kafama takılan eger h sınıfı ehlıyet cıkarırsam daha avantajlı olmazmıyım sol bacaktan rahatsızlıgı olanlar otomatık vıtes harıcı arac alamazmı otomatık vıtese otv indirimi yok diye bılıyorum

bendede aynıydı 4cm kısalık vardı .h sınıfı aldım

Kesinlikle B sınıfı alın... H sınıfı ehliyet deli gömleği gibidir...

Aynen oyle zaten sol bacak kısalıgı ne ötv de nede yurt dışından araba getırtmede işe yaramıyor kullanılan tabır aynen şu (turkıyede normal otomatık butun arabaları zaten kullanabılıyorsun)

ne yani sol bacaktan cocuk felcı gecırenler otv ındırımlı arac alamıyorlarmı.gostermelık bır debrıyaj kolu takıp normal debrıyajı kullansam ındırımden faydalanamazmıyım

uzman hekimin takdirine bırak.o neyi önerirse o tip ehliyeti almanı tavsiye ederim.allah korusun yarın başına küçük te olsa bir kaza gelse keşke bu ehliyet yerine diğerini alsaydım deme.hastane heyetine göre hareket et.saygılar

gecekuşu5 e cevap;her H ehliyeti olan ödv indiriminde faydalanır diye bir şey yok.ayrıyeten hastane heyetine girip-özel tertibatlı araç kullanabilir- raporu almak şart.ama senin sol ayak olduğu için bu raporu alamazsın.saygılar

pekı bu sol ayaktan engelli dıger arkadaslar nasıl almıs bu raporları

Bende aynı dertden müzdaribim maalesef...benimde 3-4 cm ve incelik var sol bacagımda.banada h sınıfı verdiler.ehliyetime otomatik vites yazdılar.ama ne garibtir ki otomatik araba alırken maliyeden gelen memur sen otomatik araç alamazsın illaki düz vites alıp aparatlı kullanabilirsin dedi.bizde düz vites alıp aparat taktirip ötv.mtv den yararlandık.8 sene oldu tabi bu işleri yapalı belki şimdi değişmiş olabilir.
gerci aparatıda kullanamadım söküp atdım.simdi düz vitesi sol bacagımla birazda zorlanarakda olsa kullanıyorum.allah devletimize zeval vermesin de sol bacakla sağ bacak arasında ayrımcılık var maalesef....:mad:

Merhabalar ,

Bahsetmiş olduğunuz durum benimle aynı diyebilirim. Ben ehliyetimi 5 yıl önce aldım. Nihayetinde herhangi bir kurs aracılığı ile alacağınız için kurs yeri size anlaşmalı olduğu sağlık birimlerinden (bir polikniliğe) yönlendirecek ordanda zaten size durumunuzdan dolayı ortopedi de yazacağı bilgilerden H sınıfı ehliyeti uygun görecektir. Bundan ötürü de sol bacağınız olduğu için hiçbir haktan yararlanamayacaksınız malesef. Hakikaten bu durum çok üzücü. Bende araç alamıyorum bunun yüzünden. Benim ehliyetimde daha farklı bir bilgi yazıyor. 'Ticari araç kullanamaz' diyor. Otomatik araç kullanabilir demiyor.

Bilgilerinize...

sol ayak polio sekeli

slm benım sol bacak polio sekeli %40 raporum var onceden sol bacak rahatsızlıgı olanlara otv indirimi yapılmıyordu dıye b ehlıyetimi hazıran 2010 da aldım bu aralar forumda bızede otv indirimi yapılıyor dıye yazılar okudum bunlar kesınmı eger oyleyse ne yapmam gerekıyor.
not:normal araclarıda rahatlıkla kullanabılıyorum sızce ehlıyetımı h ye degıstırmelımıyım.

slm benım sol bacak polio sekeli %40 raporum var sorum şu? benım b ehliyetım var b ehlıyetımı h ehlıyete cevırmek ıcın neler yapılır onu ogrendım pekı h sınıfı ehlıyetı cıkarttık dıyelım ılerde yıne b ehlıyet cıkarmak ıstersem bana bana b ehlıyet verırlermı?

Üst Alt