Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda kısıtlılıklar var. ÖTV'siz araç alımı nasıl olacak?

Halilagic

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Mrb lar arkadaşlar. Bende siteye yeni üye oldum. .Güneydoğu da bombalı saldırı sonucu Gazi oldum yanliz şuan da dosyam SGK da onay aşamasında...

ayaklar lardan ağır hasar aldım...gözde aynı şekilde sağ göz %95 kayip var...sol ayak topuklarda 13 tane sag ayakta 2 tane platin var ve şuan sol ayak bileğim ve baş parmak hareket kısıtlı ve ağrılı vede ayak dışa basıyor...
buna istinaden ötv'siz araç almak için ne yapmam gerekiyor..

sanırım engelli kurul raporu almamız gerek...Bu rapor için herhangı birl ücret veriliyor mu hastane ye.
ayrıca otamatik vitesli arac icin sadece ortapedi ye mi gidiliyor..diğer bölümlere gidiliyorum ve ayrıca engel oranı bu raporda yazılıyor mu...Bu arada E sınıf ı ehliyet im var buna rağmen ehliyet değişimi olur mu?

Halilagic

İki ayrı rapor alacaksın.

Ehliyet için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

Araba için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu alman gerek. Raporda sol alt ekstremiteden kısıtlılık olduğu net olarak belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanmalıdır" yazmalı.

Ya arkadaşlar size bir soru soracağım ama cevali kısa net olursa sevinirim..
Ötv'siz araç almak için önce engelli sağlık kurulu rapor u alsak olmuyor mu..illaki önce ehliyet değişimi mi yapmanız gerekir rapor la...burda mantık hatası var gibi hadi ilk önce ehliyet değişimi oldu otomatik arac kullanmasi uygundur raporu aldık. .engelli sağlık raporun da da bize olumsuz bir sonuç çıkarsa ne olur...Bu sefer bu ehliyet le normal araçlarda sadece otamatik mi kullanmış olacağız...gözünü zu seveyim net cevap bekliyor um...teşekkürler

Halilagic

Zaten önce H ehliyet ve otomatik araç kullanır raporu alacaksın,sonra ehliyet kursuna yazılacaksın,belgelerin hazırlanınca eğer varsa B ehliyetin H ye dönüşecek ve ertesi gün aracını teslim alabilirsin.

Benim zaten suan kullanmış olduğum E sınıfı ehliyetim var..güneydoğu da bombalı saldırı sonucu Gazi oldum AYAKLARİMDAN ağır hasar aldım sol ayak eski haline dönmedi ağrıli yürürken platin ler var.ehliyetim değişir se engelli sağlık kurulu OLUMSUZ derse bizim ehliyet te gitmiş oluyor ozman doğru mudur

Halilagic

Arkadaşım sen arac almak icin bilgi istiyorsan soyle bilgi vereyim. Oncelikle büyük gecmis olsun.
Sen once gidip bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksin. Tam tesekkullu devlet hastanesinden. Raporu alirken butun secenekleri isaretke yada yaz. Gelir vergisi indirimi, OTV indirimi vs. vs. Ne lazimsa. Sonra gidip ehliyetini yenilemek icin aile hekimine basvur o seni uzmana sevk edecek. Engelliliginden oturu normal arac kullanamiyorsan bu tespit edilecek ve ne sartlarda bir ehliyete sahip olacağın belirlenecek. Ehliyetsiz kalma gibi bir durum soz konusu degil merak etme.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

önder bey merhaba..benim h sınıfı ehliyetim var....50 oranında vergi indirimi için raporum var fakat araba almak için başvurduğumuzda maliye raporu kabul etmedi. olmaz deyip kestirip atıyorlar..
şimdi izlemem gereken yol nasıl olmalı...
devlet hastanesinden özürlü sağlık raporu...ötv indirimi sol bacak özürlü...otomatik vites kullanabilir....ibarelerini yazdırmak yeterlimi..
il sağlık kurumuna gerek varmı....
teşekkürler

Mrblar...bende dün ehli yet raporu nü çıkardım komisyon dan kodlar verildi çok şükür uzun uğraşlar sonucu..kodlar

102 -47 -78 -10.02 verildi..engelli sağlık kurulu raporu da sol ayak için gerekli teşhis ve tanı lar yapildi enson da sol ayak bilek hareket leri kısıtlı...sol ayak ile debriyaj kullanımı uygun değildir..otomatik vites li araç kullanmasi uygundur..otomatik vites dışında özel tertibata gerek yoktur...

Bu rapor sanirim yeterli dir...sayın üyeler tecrübe sahipleri bilgi verirse sevinirim teşekkürler

Sol ayak engelli rapor ile arac alimi

Sonunda sol ayak engelli tertibatsiz otomatik vitesli arac imiz ı aldik sonunda toyata bayiden...yalnız benim hesapla bayinin hesabı tutmadı neye gire degisiriyir bu hesapla ma...93500 tl den 62400 tl ye aldım corolla advence otomatik...Bu hesap doğrumu acaba bilgisi olan yazabilir mi

Halilagic Öncelikle geçmiş olsun ve yeni aracınız hayırlı olsun. ÖTV indirim tutarı doğrudur en fazla 500 civarı bir şey oynar öyle aman aman fazla bir para almamışlar. Arabanın net fiyatı 60 bin olsa %50 ÖTV'de 60.000'in %50'si 30 bin eder = 90 bin oldu. yani 93000 araba 62 bin olur küsüratları da eklemeye gerek yok sanırım.

uNiQuE_54

Gerekli tanı lar teşhisin sonunda sol ayak ile debriyaj kullanımı uygun değildir otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur..otomatik vites dışında özel tertibata gerek yoktur. ..diye yazıyordu

Hastaneden engelli raporu alınacak sol ayağınızdaki problemi net belirten ve engel oranı yazan. Raporun diğer kısmına tüm engelli haklarından yararlanmak olarak yazdırırsanız her yere ayrı rapor almak zorunda kalmazsınız.

Sonraki süreç aile hekimi-uzman doktor-il sağlık kurulu, burada gerekli kodlar verilirse emniyete gidip ehliyetinize işletip aracınızı alabilirsiniz.

Üst Alt