Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda polio sekeli, atrofi ve motor kaybı var. Yüzde kaç oran alabilirim?

erhanorhan

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
26 Nisan 2011 Güncel:
arakadaşlar rapor sonucu bugün geldi hastaneden ne oranda verildiyse maliye aynen onaylamış yani eskisi gibi indirim yapmamış oranda çok şükür ki hastaneden ortopedi doktoru sağolsun oranı %41 vermişti aynen onaylandı ve gelidi darsı tüm arkadaşların başına

Arkadaşlar ben 2001 yılıda ankara numune hastanesinden rapor aldım oranı%40 şimdi çalıştığım işyeri benden sakatlık indirim belgesi getirmemi istedi yani maliyenin yolu göründü galiba şimdi yeni cetvelle göre raporumu yine %40 albilirmiyi bu oran düşermi benim gibi olan varsa söylesin lütfen

benim sol bacağımda incelik ve yaklaşık 5cm kısalık var raporda atrofi ve motor kaybı yazıyo

ne demek aceba teşekkürler

slm atrofi ne demek bilmiyorum ama motor kaybı güç kaybı anlamına geliyor arkadaşım

Atrofi : uzvun küçülmesi demektir.
motor kaybı da küçülmeyle beraber güç kaybı olarak değerlendirilebilir.

16 Aralık 2010'da yürürlüğe giren son oranlara göre değişmiş rahatsızlıklarınıza verilen oranların değişip değişmediğine
sakatlık oranı cetveli 'nden bakabilirsiniz.

tek başına 5 cm'lik polio sekeli için %40 alma şansınız olmasada bunun yanında atrofi ve güç kaybı olduğu için muhtemelen %40 alırsınız..

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise size daha çok yardımcı olacaklardır..

çok teşekkür ederim arkadaşlar pazartesi günü hastaneye gitcem daha doğrusu önce maliye ye ordan da tabiki hastaneye bakalım hayırlısı inş. oranı düşürmezler ya yoksa mahvolduk bu şekilde aynı iş yerinde çalıştığim bir arkadaşımın rapor oranını düşürdüler oda mahkemeye verdi ve kazandı sonucunu bekliyor şimdi olmazsa bende vericem

Arkadaşlar bugün hastaneye gittim direk nöroloji ve ortopedi ye sev ettiler nöroloji doktoru hemen %20 verdi moralim baya bozuldu daha sora ortopedi doktoruna gittim oda ayrı ayrı ölçtü biçti toplamda %36 verdi şimdi bunun toplamımı verilecek bana yoksa aiki değerlendirmeden birimi seçilecek bilen varmı aceba

İkisi toplanır ve %46 olarak verilir diye biliyorum.

Lütfen sonucu bizimle paylaşın.

Merhaba arkadaşım.benim olay ile aynı olmuş ben doktorla konuştum ve bana noroloji ve ortapedi oranlarının ikisinin aynı şekilde degerlendirilecegini söyledi.%18 noroloji %18 ortapedi tüm vücüt fonk kaybı %18 olarak verdiler.gerci yeni cetvelden önce aldım ama ben bana söyleneni söylüyorum inş.sizinde bu şekilde olmaz.

Bu arada mahkeme olayına sanırım bende girecegim kimi nereye mahkemeye verecegiz?

maliyeyyi daha doğrusu gelirler vergi dairesini aynı adlı mahkemeye vermek gerekiyor

Erhan bey merhabalar,

Yeni çetvelden önce bende rapor almıştım. Hemen hemen problemimiz aynı gibi gözüküyor. İnanmayacaksınız ama hastanenin verdiği oran sadece % 17 idi. Bunu da

Maliye bakanlığı % 9 'a düşürmüştü. İtiraz için başvurduğumda ilk önce rapor düşüklüğü için sağlık il md. gittim. Orasıda sizi başka bir hakem hastaneye yönlendiriyor.

Bende gitmedim başka bir hastaneye. Beklemeye aldım kendimi. Bu oranların zamanla farklı bir şekil alacağını düşünmüştüm. Ve dediğim gibide oldu. Siz raporunuz için

Ankara Numune Hastanesinemi başvuruda bulundunuz. Bilgilendirirseniz sevinirim.

ilk raporumu numuneden aldım şimdi oturduğum yer sincan olduğu için buradaki hastaneye sevk ettirdim maliyeden iki gündür gidip geliyorum bugünde fizik tadavi doktoru gördü ve %24 verdi şimdi ben yüzde kaç almış oldum anlamadım henüz rapor heyete girmedi yarın gircek

Sincan 'da hangi hastaneye sevk ettirdiniz. Ben sadece bu raporları Numune Hastanesi ve Ankara Hastanesi veriyor diye biliyorum. Sizin bu söylediğiniz oranlara göre %40 'ı

aşarsınız gibi geliyor. İnşallah birdaha uğraşmak durumunda kalmazsınız.

merhaba erhan bey..hemen hemn aynı gıbıyız benım sağ bacağımda aynı sorun mevcut..2000 yılında %40 almıştım.31/01/2011 tarihinde vergi indirimi için tekrar rapor aldım.benım kısalıgım biraz fazla 11 cm ..%47 verdiler..benım raporumda suan ankaraya gönderildi..bakalım beklemedeyim.raporun sonucunu doktordan veya oradakilerden rica edersen söylerler diye düşünüyorum..inşallah umdugun gibi olur..

sincanda nafiz körez devlet hastanesi var rapor vermeye yetkiliymiş ban çok yakın onun için bu hastaneyi tercih ettim songül hanım temenn,leriniz için teşekkür ederim yarın tekrar gidicem raporu kurula teslim etmek için bakalım ne olacak hayırlısı sonuçları sizle paylaşırım

bugünki sonuç şu ortopedi doktoru tekrar bi değerlendirme yaptı ve %41 özürlü dedi 9martta heyete gircem sora rapor maliyeye gidicek bakalım ortopedi doktorunun verdiği %40 derceyi baz alacaklarmış diğerlerini ise değerlendirmeyeceklermiş yani %41 tamam gderisi maliyenin insafına kalmış artık

Sincan Nafiz Körfez Devlet Hastanesi ismini inanın ilk kez duyuyorum ve bu raporları verdiğinide. Rapor oranınızın %41 çıkmış olmasına çok sevindim. Düşünmeden kendimi alamıyorum aynı şekilde bende başvuru yapsam acaba sizin aldığınız oran gibi banada verirlermi acaba.

ERHAN BEY BİLDİĞİM KADARI İLE BU ORAN BALTHAZARD FORMÜLÜ UYGULANARAK VERİLİYOR SON NETİCEYE GÖRE YAKLAŞIK %63 ÇIKAR

http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

ORTAPEDİ%41
FİZİK %24
NÖROLOJİ%20

BUNA GÖRE 100-41=59 59*24/100=14.16 41+14.16=55.16 100-55.16=44.84 44.80*20/100=8.9
55.16+8.9=%64

ÖZETLE DEDİĞİNİZ ORANLARI ALMIŞ İSENİZ SONUÇ %64 OLMASI GEREKİR

Cdisci,

Verilen oranlar farklı uzmanlar tarafından aynı rahatsızlık için verilmiş oranlardır, bu sebeple Balthazard formülü uygulanmaz.
Diyelim ayağındaki rahatsızlık için %41, gözü için %24, kulak için %20 oran almış olsaydı o zaman rapor sonucu %64 olurdu.

Erhan beyin durumunda, ortopedi uzmanının verdiği oranı esas sayacaklar, yani %41.

Umarım açıklayabilmişimdir.

valla songül hanım başvuruyu yapın bu illaki olacak ama ben şunu anladım oran felan biyere kadar insaflı ve gerçekten durumunuza yardımcı olmak isteyen bir doktora denk gelmenizi dilerim benimki biraz öyle oldu çünki ilk olarak noroloji doktoru baktı ve aynen şunu dedi sen sağlamsın senin bişeyin yok %20 verdi sora ortopedi doktoru baktı Allah razı olsun elinden gelen herşeyi yaptı ve ilk olarak ayrı ayrı oranlarla yaklaşık %31 verdi ama ekledi eğer yüzdelerin düşük olursa tekrar gel bişeyler yaparız dedi fizik tedaviye gittim ordanda %24 verdi bu sabah tekrar ortopedi doktoruna gidip oranları gösterdim bi 10 puan daha artırdı %41 yaptı oranı şimdi iş maliyeye kaldı bakalım maliye bu oranı düşürecekmi yoksa bazı arkadaşlardan biliyorum bazılarının kine 2 3 puan koymuş yani artırırmı bilemiyorum artık hayırlısı bakalım

evet ortopedi doktorunun verdiği oranı yani %41 i baz alacaklarmış raporu heyete teslim ederken sordum öyle dediler anlamadığım noroloji ve fizik tedavinin görüşleri ne olacak peki

Erhan bey yanlız oranı kafalarına göre yazmaları sizin için hiç hoş değil çünkü daha sonra emeklilikte veya ret gelmesinde yine muayene olacaksınız ve malüllük cetveline göre vermesi gerekirdi,bende anlamadım zayıflık ve güçsüzlüğü fizik ve nöroloji dr değerlendiriyor onlarında hesaplanması gerektiğine inanıyorum.ayrıca oran verilirken her problemin ayrı ayrı ıc kodu var onları yazması gerekiyor inşallah dediğiniz gibi olur

cemil bey her oran ayrı ayrı hesaplandı ortopedi dr. tarafından ve toplamda %41 oldu noroloji ve fizik tedavi uzmanlarının görüşleri ne olacak bilmiyorum ancak raporu teslim ettiğim memur değrlendirmeyi ortopedi dr. verdiği %41 oranından yapar heyet dedi bakalım karma karışık oldum inanın moralim çok bozuk emeklilik hayali kurarken başımıza ne geldi

Erhan bey bence diğer dr verdiği oranlarda göz önüne alınacaktır ortopedi sadece kendisi mi %41 verdi eğer öyleyse bence diğerleri de ayrı ayrı hesaplanır kısalık ayrı bir oran güçsüzlük ayrı motor kaybı ayrı olmalı bence hakkınızda hayırlısı diyelim

Moralinizi bozmayın herşey olacağına varıyor inanki. İnşallah istediğiniz gibi bir sonuç gelir. Emekli olursunuz. ALLAH gönlünüze göre versin.

Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

asıl ben teşekkür ederim tüm arkadaşlara ayrı ayrı burada sizinle sorunlarımı paylaştıkça inanın biraz daha mutlu oluyorum çok sağolun hepiniz umarım hepiniz rapor maduru olmadan mutlu bir hayat geçirirsiniz

evet cemil bey sadece ortopedi dr. verdiği oran %41 yani bencede diğer doktorların görüşüde değerlendirilmeli sonuç umarım iyi olur sağolun

Erhan Bey daha önce de yazdım size, diğer doktorların görüşü de alınıyor ama hesaplama yapılırken her rahatsızlık için verilen oranlar ile balthazar formülüne göre hesaplanıyor.
Sizin dediğiniz gibi olsa ben de rapor alırken;
Beyin cerrahi %50+%40+%19 = %76 verdi
Ortopedi aynı şekilde %76 verdi
Fizik tedavi aynı şekilde %76 verdi

Bir de üstüne bu 3 adet %76 nın toplamını Balthazard'a göre hesaplarlardı, o da gayet mantıksız. Benim de oranım%100 ü geçerdi.

Sizin durumunuzda da her bir rahatsızlığınızın (kuvvet kaybı, kısalık, atrofi) oranların bileişimi alınarak %41'e ulaşılmış. Dua edelim de %41 olarak onaylansın.

Erhan bey bir şey soracağım teşhis bölümünde ne yazıyor gerçi raporun bir kopyasını aldınız mı bilemiyorum ben almıştım.orda teşhis bölümünde her dr verdiği oranların ıc kodu var zaten onlara bakarak sonuç veriliyor eğer elinizde rapor varsa ben koda bakabilirim

cemil bey 9 martta heyet toplanıyomuş hastanede yani heyete gircem ogün eğer alabilirsem bi kopyasını ogün almayı düşünüyorum

O gün alamazsın rapor odasına git ve oraya söyle bir nüshasını istediğini o heyetten 1 hafta sonra çıkar

arakadaşlar rapor sonucu bugün geldi hastaneden ne oranda verildiyse maliye aynen onaylamış yani eskisi gibi indirim yapmamış oranda çok şükür ki hastaneden ortopedi doktoru sağolsun oranı %41 vermişti aynen onaylandı ve gelidi darsı tüm arkadaşların başına

Üst Alt