Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda siyatik siniri hasarı oluştu. % kaç rapor alırım?

umut.G

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Az geçmişe baktım böyle bir konu bulamadım o yüzden konu açtım.
10 eylülde testis varikoseli tanısıyla ameliyat oldum. Ameliyatta spinal anestezi kullanıldı. Ameliyatım bitti, odama geçtim ağrım olduğu soyledim. Hemşire hanım sol kalçamdan iğne yaptı. Sonrasında da sol bacağımın ust arka kısmını kullanamaz hale geldim. İğne EMG vs. Testlerde sol bacakta tibial dalda ileri derecede hasar oluştuğu ortaya çıktı. Yürürken sol bacağım kasıyor, hızlı yürüme ve koşma ise yapamıyorum. 5 aylık sürenin sonundayız çok azda olsa iyileşme mevcut. Ben engelli kadrosuna katılmak istiyorum. 5 aydır rapor alarak işime gitmiyorum ( fabrikada çalışıyorum 8 saat 45 dakika ayakta durmam gerekiyor ) fakat artık sıkıldım rapor alıp durmaktan. Benim şimdi ne yapmam lazım heyete girmem için. Ozellikle iş hayatıyla alakalı rapor almak istiyorum. Bu rahatsızlığımdan dolayı heyete girmek istiyorum. Girersem heyet engelli olduğuma kanaat getirirmi? Yoksa bişeyin yok dermi? Engelli olduğuma kanaat getirirse yüzde kaç olarak engelli raporu verir?

Yürüme bozukluklarında genellikle şu tabloya göre veriliyor oranlar. Ama kalça yada tibia kısıtlılıklarından dolayı açı ölçümlerinden de verilir mi bilemiyorum. bunların tabloları sakatlık oranı cetveli 'nde mevcut inceleyebilirsiniz. Tabii ki yine de sonucu yaşayarak görmeniz en sağlıklısı olur. Çünkü biz buradan net değil ancak tahmini cevaplar verebiliyoruz sizdeki hasarları bilmediğimiz için. :

Tablo_3.4.png

Üst Alt