Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımdaki kısıtlılığın yanı sıra işitme kaybım da oluştu. Hangi oranda rapor..?

tunç kağıt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Osteomyelit hastalığı sırasında yanlış tedavi sonucunda sol bacağımda ağır hasar oluştu.1988 yılında Hastanden %51.3 özürlü raporu aldım. İşe girdikten 2 ay sonra vergi muafiyetinden yararlanmak için Deftardarlık aracılığı ile gittiğm Hastane den ise %27 işgücü kaybı raporu aldım. Bu yüzden vergi muafiyetinden yararlanamadım.7650 prim ödeme günüm var 21 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum. Son 4 senedir bacağımdaki ağrılarım arttı ameliyat olabileceğim söylendi.Bu arada sol kulağımda %50 işitme kaybı meydana geldi. Şu anda tekrar vergi muafiyeti için başvursam kabul edilirmi ? Ne yapmalıyım ?

Yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.

Selamlar

osteomyelit ile (kronik) ilgili oran %10 verilmektedir.ancak buna bağlı sebeble,iskelet yapısında bozulma(gerek üst,gerekse alt ekstremite) oluşması durumunda bu oran kaybınıza bağlı olarak artar.
aynı sıkıntıyı yaşayan(kolumda) ve ayaktan gördüğüm vakalar oldu.örneğin:kronik osteomyelit nedeniyle,diz altından 5 cm kısalık sebebiyle, kemik operasyonu geçiren bir arkadaşımıza %32 verimişti.
ama dediğim gibi,bunun ayağınıza bağlı olarak kayıp ile değerlendirilir.ayrıca işitme problemide yaşıyor olmanız,bana göre oranı yükseltecektir...
yüksek ihtimal vergi indirimden yararlanabilirsiniz diye düşünüyorum...en azından denemelisiniz..

Vergi indirimli rapor için teniden başvuruda bulunabilirsiniz.

Üst Alt