Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımdaki sorunlardan dolayı ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mrtclk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler .. 2014 yılında yolcu olarak yapmış olduğum trafik kazasında ağır yaralandım. Trafik sigortası tazminatından yararlanmak için adli tıptan %63 oranında almış olduğum sağlık raporu mevcut. Kaza sonrası ben de oluşan hasarlara gelince Sol bacağımda 4,5 cm kısalık, femur kemiğimde kısmi kaynama var 5 kez ameliyat olduğum için tam olarak kaynamıyor , omurilikte çökme , kafada ödem Ve sol bacağımda hem aşağıda hem de yukarda platin çivi takılı .durum böyleyken ben B sınıfı ehliyet aldım. ÖTV indiriminden faydalanacağım söylendi bana doğru mu ? ÖTV indiriminden faydalanarak araç alabilir miyim . Eğer alabilirsem yapmam gerekenler nedir Ve ehliyetimi he sınıfına Çevirmem şart mı ? Cevaplarınız için teşekkürler

Çok geçmiş olsun
Artık H sürücü belgeleri kalktı.Yerine kodlar verilmiş B sürücü bel geleri var.Yapacağın ilk iş yeniden Aile hekimine bir resimle gidilecek o seni hastalıklarınla ilgili Uzman hekimlere yönlendirecek.Uzman hekimler görüşlerini yazdıktan sonra İl sağlık kurulu na sevk edileceksin.İlsağlık seni heyete sokup kodlar verecek.Kodlar verilmiş raporunla emniyete gidilip Yen'i sürücü belgesi müracat yapılacak.ÖTV siz araç içinde Eyer daha önce oranlı aldığın rapor engelinle ilgili açıklamar Yen'i aldığın sürücü belgendeki kodlara uyuyorsa aracı alabilirsin.Yinede ya bulunduğun ilin araç nakil vasıtalar vergi dairesine Yen'i sürücü belgesi ve raporunu göstererek onay bilgisini alabilirsin.

Heyetin vereceği kodlar nedir acaba..yukarıda yazdığım sağlık sorunlarım ÖTV indiriminden yararlanmama yeterli mi. Nisan ayında adli tıpdan ortopedi ve nöroloji bölümünden %63 hasar raporum var bunu heyete sunsam katkısı olur mu . Teşekkürler

rapor oranından ziyade engelinin ortapedik (seninki ortapedik) olması ve araç sürmeye engel teşkil etmesi gerekir.
sol ayağın ile debriyaj pedalına normal şekilde basıyorsan ehliyet zor.

Sol ayağın kısa olduğu için ortapedik sayılırsın.İl sağlık kurulu sürücü olur,olamaz kararı nasıl bir sürücü olacağın ve araç tertibatlımı tertibatsızmı olaması gerekli kodlar verilecek ve ehliyetine işlenecek.

Üst Alt