Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımdan engelliyim. Ehliyet için hangi doktorlara sevk etmeliler?

beco1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Çok teşekkürler. Size 2 sorum olacaktı.

Aile hekimi sizi sürücü raporu için kaç uzmana yönlendirdi? Benim engelim sol ayağımda ancak aile hekimi beni ortopedinin yanı sıra birçok bölüme de sevketti( dahiliye, göz, kbb, psikiyatri, nöroloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları). Bunları özel hastanede tamamlamak aylar sürer zannediyorum.
Sürücü raporunuzda uzman doktorun (doktorların) ne gibi bilgiler girmesi gerekiyor ve komisyon bu bilgiler nasıl değerlendiriyor?

Ötv için kullandığınız engelli raporunda nasıl bir bilgi yer almalı ötv indiriminden faydalanabilmek için? Sadece engel tipi ve oranınız yetiyor mu yoksa bilhassa ötv vurgusu yer almalı mı?

3. bir sorumu ise herkese sormak isterim. Otomatik vitesli araç, özel tertibatlı araç mı sayıl aktadır?

İyi günler.

beco

Aile hekimi ile hiç bir ilginiz yok. O da bilmeden saçma saçma yerlere sevk etmiş. Bir ortopedi uzmanına görünmeniz yeterli. Onun dışında rutin sürücü sağlık kontrolü işte... Özel hastane de olur, ortopediste görünün, o sizi il sağlık komisyonuna sevk etsin.

İl sağlık komisyonu otomatik vitesli araç kullanabileceğinize dair kodlar yazar ve rapora son şeklini verir.

Araç alımına dair alacağınız engelli sağlık kurulu raporunda ise "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir*" yazmalı. Ayrıca oran bulunmalı ve sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak yer almlı.

* burada manuel vitesli araç kullanamayacağınıza işaret edilmiş olacak. Sizin için özel donanım demek otomatik vites demek olacak. Bu ilişkiyi il sağlık komisyonundaki heyetin verdiği kodlar kuracak

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim. Bu durumda bir hastaneye gidip il sağlık komisyonuna yönlendirilmemi talep edeceğim.

Ötv indirimine gelince, halihazırda belirttiğiniz şekilde olan ancak 06.07.2015 tarihli bir raporum var. Yeni rapor almak yerine onu kullanmaya çalışacağım.

Nihai sonucu bu mesajın altına atarım.

O aile hekimi kendi ne iş yaparmış peki, bu nasıl bir iş ya hu ?
O sevki yırtın atın. Direkt olarak ister devlet ister özel bir hastaneye sürücü olur raporu için başvurun.
Sadece ortopedi ve görme kaybı varsa göz doktoru tarafından detaylı muayene edilirsiniz, gerisi prosedür gereği imza sadece.
Ortopedi doktoru il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk eder zaten.

Merhaba,

Özel bir hastaneye gittim. Hastanede ilk bakan doktor, hastane bünyesindeki ortopedi doktoruna iletti. (Göz kontrolü, kulak kontrolü vs. de yapıldı.) Ortopedi doktoru teşhisi yazdı ve il sağlık komisyonuna sevk kutucuğunu işaretledi. Sonra istanbul il sağlık komisyonundan (Merkezefendi'de) bizzat giderek randevu talebi yaptım. Komisyon randevu tarihini 2 hafta sonra SMS ile verdi. Belirtilen tarihte komisyona girdim. Komisyon elimdeki eski sağlık raporumu inceledi, bazı sorular sordu. Komisyon çıkışında bekledim ve sürücü raporum hazırlanarak teslime edildi. Çok sıra oluyor ama hızlı ilerliyor. Engelli B sınıfı ehliyeti alır kararı verilmiş ve 102, 78, 10.02 kodları eklenmiş. Şimdi nüfus idaresine başvuracağım.

Ko açıklamalarını webdeb buldum:

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
10.02 Otomatik vites

beco

Düşük ayağım mevcut sol ayak H eliyeti değiştirmek için aile hekimi nöroloji kbb ve göz biriminden gidip muayene olman gerekir diye evrak verdi. Sizim sol bacaktaki engeliniz nedir acaba?

Bu arada @Ufukalp abi seni görünce aklıma geldi soracaktım fırsat olmadı bşr türlü. 2015 de %38 ile H sınıfı ehliyet alır raporu ile araç aldım sonra oranı yukseltın dedıler hastaneden gene basvuru yaptım 3 gun sonra bu sefer %20 düştü sonra itiraz ettim il sağlık hakem hastaneye yonlendırdı. sonu %40 ok şimdi ehliyet için muayene giderken hepsini mi götürümem gerekiyor yanımda yoksa en son ki % 40 yeterli olur mu yalnız %40 lık olan da H sınıfı değerlendirilmedi yazmakta sadece %38 likte yazıyor H sınıfı değerlendırme otomatık araç kullanır dıye.

mansion
Sürücü olur raporu farklı, oran falan yok, eski raporlarınız muayene eden doktorun sadece fikir edinmesi için yardımcı olabilir, teşhis yazsın yeter.

Teşekkür ederim ehliyet ve raporu buradaki bilgiler yardımıyla kolayca aldım.

Üst Alt