Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağında kısıtlılık olan babam ÖTV'siz araç alabilir mi?

ffatmanur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim babam kaza geçirdi sol ayağında hissizlik var 1 yıl önce sosyal haklar için bi rapor çıkarttık %71 raporu var şimdi engelli ehliyeti çıkarttık 10.02 ve 78 kodları var ama açıklama kısmı boş bu şartlarda araç alabilir miyiz raporda yada ehliyette özellikle özel tertibartlı araç kullanabilir yazmıyor ama ehliyette iki kodda var bir de bu durumda alınabilecek araç var mı matrahın yükselmesini beklemek mi mantıklı? Herkese teşekkür ederim :)

sol bocak ne demek debriyaja basamaz demek otomatik araç alır ama şuan ötv ye girecek araç yok :)

Aslında sormak istediğim özel tertibatlı araç alabilir diye bi ibare olmaması sorun olur mu? 10.02 ve 78 kodları var

Rapor tarihiniz nedir 2019 dan sonra alınan raporlarda ibare şart önce ise bayi ile gidip görüşün

Sorun fatma hanım o ibare şart

onun dışında 78 ve 10,02 kodları doğrudur yeni ibareli rapor zaruri.

Açıklama kısmı ifadesi ifadesine şu şekilde olacak ''SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR''

''kullanabilir'' veya ''uygundur'' gibi açıklama RED sebebidir. ya da başka bir ifade...

Ayrıca Vergi dairesi genelde istanbul ve ankara babanızı daireye çağırma durumu olabilir ek bilginiz olsun

Bu hususta emeklilik vsvs varsa rapor oranı düşme ihtimali var ve emekliliğin iptal olma durumu(şayet %40 altına inerse) araç alacaksanız bunları göz ardı etmeyin..Öncesinde mutlaka araştırın doktor bilgisi alın.

Rapor çıkaracaksanız da doktor rapor Tanı kısmına ayağın kaç cm kısa ya da ne engeli olduğunu detaylıca yazmasını iste eksik,yarım ifade RED sebebidir ya da insaflı biri denk gelirse hastaneye yazı yazılmaktadır bu da vakit kaybı olmaktadır...

marto1

kardeş benim sağ ayak polio sekeli kısalık var,,yani benim % 40 raporum düşerse emeklilik iptal olur diyorsun dimi.emekliyim 27 yıllık b ehliyetim var

evet 1 yıl içinde emeklilik iptal olur üstüne borclu çıkarsın

2019 da çıkan yönetmelikte yeni alınan rapor eski raporları geçersiz kılar diyor.... akp nin kazığıdır engelliler bilsin duysun...

akp kazanılmış haklarımızı bir bir elimizden alıyor size tavsiyem bu riske girmeyin zaten alınabilecek araba yok gireceksenizde heyet doktorundan öncesinden oran için bilgi alın

Üst Alt