Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağından %12 raporu olan annemin ÖTV'siz araç alım prosedürü..?

bf5580

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Annemim %57 raporu var ve %12 si ortopedik.Sol dizinde platin var.Annem B sınıfı ehliyete sahip. Biz şimdi direk hastahaneden raporu alıp il sağlık müdürlüğüne mi gitmeliyiz ? Bir de aracı annem yanında yok iken babam kullanabilir mi acaba ? Çok teşekkür ederim.

bf5580

Uzman hekim -> il sağlık komisyonu sürecinde 78 ve 10.02 kısıtlama kodlu rapor alıp ehliyete bu kodları işlettiğinde, sonrasında da manuel vitesli araç kullanamayacağınız için "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu alırsanız, evet, otomatik vitesli aracı özel donanım statüsü ile ötv'siz satın alabilirsiniz.

Aldığınız aracı babanız dahil herkes kullanabilir.

Ötv muafiyeti için aldığımız rapor ile ne yapmalıyız ?

Merhaba. Annem için ötv indiriminden faydalanmak istiyoruz. Rapor için il sağlık müdürlüğünün kurduğu heyete girdi ve rapora 10.02 kodu eklendi.Raporu veren kişi il emniyete gitmemiz gerektiğini söyledi.Emniyet randevu almamız gerektiğini söyledi.

Benim aldığım bu rapordan sonra tekrar heyete girmem gerekiyor mu acaba ya da yapmam gereken nedir yardımcı olursanız cok sevinirim.Raporu da ekliyorum.

Orada bir görevli bana önce özel tertibatlı araç kullanmak istiyorum diye dilekçe yazmam gerektiğini tekrar bütün doktorlara gideceğimi ve tekrar başka heyete girmem gerektiğini söyledi ve kafam karıştı.

bf5580

İl sağlık 78 kodunu da eklemeliydi rapora. Bence bu konuda il sağlık komisyonu ile görüşün.

Son kertede il sağlıktan rapor onaylandığında emniyet'e gidip ehliyetinizi yenileyeceksiniz.

Üst Alt