Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak diz altı ampute. B sınıfı ehliyetimi H sınıfına dönüştürebilir miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben daha 2 günlük üyeyim nereye ne yazacağımı bilmiyorum ilgili veya konu hakkında bilgili kişilerin yardımına ihtiyaçım var
konu şu: ben diz altı protezi kullanıyorum. sol ayak olduğundan karayolları kanununca b sınıfı ehliyet alma hakkım olduğundan aldım. sakatlık oranınm %40 ve vergi indiriminden faydanalnarak 15 yılda emekli oldum. şimdi bu ehliyetimi h olarak değiştirme şansım var mı?
yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım saygılarımla

Evet var.Yeniden başvuruda bulunacak ve sürücü kursuna yazılarak sadece direksiyon sınavına katılacaksınız.

Teşşekkürler

Pekii, Emekli Olmadan Önce Sakatlığı nedeni ile Vergi İnriminden yararlanan Kişi Özürlü Olarak Bir araç almak isterse illa h sınıfı ehliyet almasımı gerekiyor yoksa Almış olduğu vergi indirim raporu (maliyeden) Mtv'de de geçerli mi?
vergi indiriminden yararlanmam için illa H sınıfı Ehliyet mi almam gerekiyor
yardımcı olursanız sevinirim :)

Ben olsam B sınıfı sürücü belgesinin tadını çıkartırım. Zira H sınıfı alınca otomobil kullanmak konusunda öyle bir kısıtlamalarla karşılaşacaksınız ki, hayattan bezdirir adamı! Düşünün, yaşamınız boyunca sadece şahsınıza ait özel donanımlı aracı kullanabileceksiniz ve o aracınızı sizden başka (anne-baba-çocuklar dahil) hiç hiç hiç kimse kullanamayacak.

Ama, ille de H sınıfı sürücü belgesi çıkartıcam, "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli iki nüsha halinde rapor alıcam, biri ile sürücü kursuna yazılıp direksiyon sınavına giricem ve H sınıfı sürücü olucam, diğeri ile elle kumandalı özel donanıma sahip otomobili ötv-mtv muafiyetiyle satın alıcam; tüm kullanım kısıtlamaları da canıma minnet, derseniz. E o karar da sizin tabii. Allah selamet versin :)

teşekkür ederim eniyisi dediğiniz gibi ben b sınıfı ehliyetimin tadını çıkarayım teferruatı çokmuş sıkıntısıda :)

Üst Alt