Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak diz üstü, sağ bacak diz altı ve sol el ampute. Şeker de var. Rapor..?

serdar2327

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar slm. Babamın sol bacak diz üstü sağ bacak diz altı ve sol el kesik. Kendisinin şekeri var gözlerde net görmüyor. Rapor oranı kaç olur ben onun adına araba alıp ihtiyaçlarını karşılayabilirmiyim. babamın ehliyeti yok ve Özel tertipat yapılacak durumda değil. Yardımcı olursanız sevinirim.

Diz altı amputasyonuna verilen oranlar:

Proksimal [Üste/Dize yakın]:% 43
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]:% 40

Diz üstü ampute için alınabilecek oranlar;

Proksimal [Üste/Kalçaya yakın]:%50
Orta ve distal [Alta/Dize yakın]:%48

Şeker için alınabilecek oranlar;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Eliniz için % 54 alırsınız.

Tüm oranlar Balthazard Formülüne göre toplanır. 60 yaş üstü için Balthazard Formülüyle % 10 daha eklenir.

Balthazard Formülüyle hesaplamada 90 ın altında gözüküyor. Fakat başka bir açıdan bakarsam babamın raporunun 90 ın altında çıkma ihtimalinde yakınlarına değilde kendisine özel tertibatlı araç alımına izin var. Fakat babamın ne ehliyeti ne de tertibat yapılacak durumu mevcut. Oran 90 olmasa bile araç kullanımı söz konusu değildir diye bir rapor çıkma şansı varmı.

Engelli oranı hesaplaması

Arkadaşlar slm, ben babamı heyete çıkardım ötv indirimi için. Raporu salı günü verecekler. Heyet babamı incelerken sol bacak diz üstü için 44 sağ bacak diz altı için 40 , göz görme kaybı için 28, diyabetli olduğu için ise %20 verdiler. Salı günü rapor almaya gittiğimizde bi sürprizle karşılaşıp 90 nın altında verirlermi acaba. Hesaplaması nasıl oluyor.

Peki ötv siz araç alabilirmiyim babamın adına benim kullanmam kaydıyla

serdar2327;
kardeşim yüzde 70 ve üzeri rapor varsa alabilirsiniz ötvden muaf araç .

Birde sol el ampute idi oranı % 14 90 ı geçermi acaba çünkü araç girmaları 90 ı arıyor

Üst Alt