Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak engeli olan engellinin otomatik vitesli aracını kimler kullanabilir?

aykutz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. amcamın sol bacağından ortopedik engeli mevcut. raporu yüzde 90 altı ama ötvsiz araç alabiliyor. sorun şu şekilde aldığı araç otomatik bir araba herhangi bir tertibat vs yok. bu aracı kimler kullanabiliyor. buradaki bilgilere göre bir sınırlama yok ama maliye aracı senden başka kimse kullanamaz demiş ve trafik memuruna sorduğumuzda o da aynı şeyi söyledi. yardımcı olabilecek var mı muallakta kaldık.

net bir bilgi yok sanırım keyfi mi yazıyorlar bunu

Kardeş ruhsatta 3. Derece yakınlarına kadar herkesin kullanacağı yazar. Ruhsat tescil olurken engelli aracı olarak tescil edilir bu ifade de oraya yazılır. Aracı aldığın&alacağın bayii bu ifadeyi yazdırır

Yeni araç aldığınız zaman Tse ye gittiğiniz de 2. ve 3 derece yakınlarımın kullanacağını söylüyorsunuz ve onun için Tse ayrı bir rapor düzenliyor (ayrı ücreti var) onu ruhsat çıkarken sisteme işliyorlar ve 2. 3 derece yakınlarınız kullanıyor. Sonradan bu işlem yapılıyormu bulunduğunuz ilin Tse sine sorun.
gunduzm78

tse özel tertibat varsa belge veriyor diye biliyorum. otomatik vites araçta tse ile işimiz oluyor mu ? bunun mevzuatı hakkında net bilgiyi nereden alabiliriz anlamıyorum ki kanunlar net ve açık değil mi.
OturanBoğa. hocam siz ne düşünüyorsunuz

Yakın vakitte araç aldım. 35.04 ve 78 kodları var. Tüm işleri bayii halletti.

gunduzm78

hocam sizin araçta sadece otomatik vitesli mi yoksa tertibat var mı arabada ?

Otomatik + silecekleri soldan sağa alan aparat

halen net bir cevap alamadım forumdaki sabit konuda otomatik vitesli aracı herkes kullanır yazılmış ama yönetmelikte böyle ibare yok. aracı dedem ve amcam kullanacak. dedem kullanırken aracı bağlamaya ceza yazmaya kalkarlarsa ne yapabiliriz

aykutz

Yönetmelikte kullanamayacağına ilişkin hiç bir ibare yok. Zaten değişiklikte bu oldu, fabrika çıkışından sonra herhangi bir tadilat tertibat uygulanmamış araçlarla ilgili olarak sınırlamalara ilişkin ibareler kaldırıldı. Ancak silecek yahut sinyal kolundaki değişiklik gibi standart halinden yapılmış bir değişiklik varsa; TSE den normal birinin kullanabileceğine ilişkin bir tespit yaptırarak bunu aracın dosyasına işletmek gerekiyor sanırım.

BEnim sol ayağımdan engelim . Araç sadece otomatik . Ruhsatta hiçbişey yazmıyor şu bu kullanır yada kullanamaz diye . ancak şunu biliyorum ki tertibat olmadığı için kullanım kısıtlaması yok .

aykutz benim de otomatik herkes kullanır tertibat olmadığı sürece sorun yok

Son düzenleme:
çok saolun yorumlarınız için. o zaman her ihtimale karşı o yönetmeliğin çıktısını alıp arabada taşımakta fayda var.

cemocan33

bizimkilerin alacağı arabada hiç bir tertibat yok hocam. sadece otomatik vites bir araba ötv indirimli alındı. ama yinede aracı aldıktan sonra tse uğramakta fayda var sanırım

Ruhsat ta ne yaziyor? Sahibinden başkası kullanamaz diye bir ifade var mı

Benim ruhsatta 3. Derece yakınlarına kadar herkesin kullanabileceği yazıyor

Üst Alt