Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak engeli olan gaziler yurt içinden vergi istisnalı araç alabilir mi?

ibrahimcikikci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben forumumuza yeni üye oldum. Şunu belirtmek isterim ki forumumuz özürlü olan insanlara hakları hususunda çok güzel bilgilendiriyor. Bu yüzden forum yöneticilerine ve yön gösterenlere çok teşekkür ederim.

Münhasıran malûl ve sakatlar tarafından kullanılmak üzere özel surette imal edilmiş hareket ettiricitertibatı bulunan (3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren sol bacak engeli olan gazilerde özel tertibat aranmaz) ve bunlar tarafından ithal edilen motorlu veya motorsuz koltuklar, bisiklet, motosikletve motor silindir hacmi 1600 (dahil) cc'ye kadar olan binek otomobillerinin (arazi taşıtları hariç)muaf olarak ithal edilmesine izin verilmiştir.​

Gaziyim ve sol diz altı ampütasyonluyum .B sınıfından H sınıfına geceçeğim. Yukarıda yazdığım konuda gaziler sadece yurt dışından araba ithal ettiklerinde mi ÖTV den muaf oluyor? Ülkemizden aldığımız arabalarda aynı şekilde bu ÖTV indiriminden yaralanabiliyor muyuz?

Bunu öğrenmek istedim. Yardımcı olur musunuz...

Yurt dışı için özel donanım şartı olmaksızın gazilerin araç getirtebildiklerini biliyorum (bkz), ama yurt içi için bir uygulamadan haberdar değilim.

Yalnız, "gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alan sol ayağından sakat kişilerin -gazi olsun olmasın- yurt içinden ötv istisnalı otomobil alabildiklerini biliyoruz (Tabii, özel donanım olunca tüm kullanım kısıtlamalarını da peşinen kabul etmiş sayılıyorlar).

Teşekkür ederim.Sağolun ama bu konu hususunda daha geniş bilgisi olan arkadaşlarımız beni aydınlatırsa sevinirim.

kardeş ben de gazi ve sol dizaltı amputeyim. gaziliğin tek faydası yurtdışından araba alırsan otomatik vites arabaya tertibata gerek yok. ama yurt içinden otomatik vites araba alamıyorsun. ben de 1 haftadır otomatik vites araba almaya çalışıyorum ama her yerde karşıma bir engel çıkıyor. burdan düz vites bi araba alıp tertibat taktırırsan ötv ve mtvden muaf olabiliyorsun.

Khaldi kardeşim teşekkür ederim.mailiyenin internet sitesine bilgi sorgula var.Oradan yazdım bakalım ne cevap verecekler.Buraya yazarım.

Üst Alt