Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak engelim ile araç için alacağım rapor..?

VeyselKirmizi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese.

Belimde 4 boynumda 2 tane fitik ve omuriligimde disk kaymasi var yani skolyoz. Yururken agri ve uzun sure ayakta durdugumda belimde skyozun fitigi skistirmasi sonucu cok agir bir agri olusturuyor ve buna bagli olarakta sol bacaga surekli agri yapiyor ve guc kaybina neden oluyor. Simdi ben bunu belgelsem ve diyelim ki %40 oraninda rapor aldim ve H sinifi ehliyet alabilir diye ibaresinide yazdilar.

-Bu rapor ile otv indiriminden yararlanabilirmiyim?
- bu rapor herhangi bir is yerine basvuru yaptigimda mesela kabul edildim beni engelli kadrosunami alirlar yoksa normal mi calisirim?
-bu rapor daha sonraki gunlerde karsima bi engel olarak cikarmi? ( ise girerken, gundelik hayatta vs.)

@VeyselKirmizi

- Rapora özel tertibatlı araç kullanır yazdırdığınız zaman oranı ne olursa olsun bunu araç almak için kullanabilirsiniz. Bunun dışında ehliyet için ekstra bir rapor almanız gerekir uzman doktor sevki ile İl sağlık müdürlüğünden alınır bu.

- İşe başvururken raporunuzu belirtip belirtmemek sizin kararınız, özel sektörde bazen sorun yaşayanlar oluyor ama bu tamamen karşınızdaki kişilere bağlı. Bunun dışında gündelik yaşamınızda bir probleme neden olmaz. Siz belirtmediğinizde raporunuz yokmuş gibi devam edebilirsiniz.

Üst Alt