Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak engelli bir gaziyim. Yurt dışından araç ithal etmek istiyorum..?

SUNLAND

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
3713 sayılı Kanun kapsamında sol bacak engeli olan (derece %40) bir gaziyim.
13.06.2008 tarih 13676 sayı işle çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla benim gibi sol bacak engeli olan gazilere B sınıfı ehliyet ile yurtdışından gümrük vergisinden muaf araç getirme imkanı tanındı. Öğrenmek istediğim konu;

1- Yurtiçinden ÖTV vergisiz araç alabilir miyim?
2- Bu araç için KDV oranı ne kadar ödeyeceğim?
3- Aldığım araç için Motorlu Taşıt Vergisi ödeyecek miyim?

Saygılarımla

1- Yurt dışından getirebilirsiniz evet (bk: bilgi), ama yurt içine dair herhangi bir düzenlemeden haberdar değilim. Yurt içine dair tüm düzenlemelerde "hareket ettirici özel donanıma sahip olması" şartı var
2- Yurt içinden vergi istisnalı otomobil alma hakkı olanlar %37 ötv ödemezler ama %18 kdv öderler.
3- Hareket ettirici özel donanıma sahip otomobilller için MTV istisnası uygulanır.

ben de sol ayak engelli gaziyim araba olayı ile ilgili bi çözüm üretebildiniz mi bi noktadan sonrasını öğrenemiyoruz selamlar

sorular ;
1- şu ana kadar ötv muafiyetli araba getirebilen arkadaş var mı ?
2- h sınıfı ehliyet alma şansımız kaçtır ?
3-gazi olmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı (olursa) h sınıfına çevirmek mantıklımıdır ? yoksa hiç cazip değilmidir? teşekkür ederim

Yurt dışından vergi istisnalı araç almak konusunda hiç bir sorun yok.
Tabii ki H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz. Hiç bir sorunla karşıalaşmazsınız
Varolan B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştürmelisiniz. Bunun için yeni bir rapor almalı (öncesinde nasıl bir araç kullanacağınıza karar vermeli) ve salt direksiyon sınavı için sürücü kursuna yazılmalısınız.

Engelli aracı

Değerli arkadaşlar,
Yeni çıkan bir yasa ile asker gazilerine sol ayaktan engelli olmalarına rağmen özel hareket ettirici sistemi bulunmayan araçları yurt dışından ithal etme hakkı verildi. Daha ayrıntılı bilgi veya sormak istediğiniz konularda bana ulaşırsanız sizlerede elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.
Selamlar

slm arkadaşlar gazilerin ehliyeti otomatik olarak sgk tarafından degişiyor bulundugun trafiğe gidip sor adına yazı gelmiştir eskisini verip yenisini alıyorsun..benimki öyle olmuştuuu ...

slm

hknizm1977;
nası yani , gazi ehliyeti diye bir ehliyetmi var anlamadım?

Üst Alt