Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak kısalığı ile ÖTV'siz araç alabilecek miyim?

unalkkk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugün engelli raporu almak için hastaneye başvurdum. ortopedi doktoru muayene etti röntgen çektiler. ve sonuç sol bacak 3 cm kısa ayrıca sol ayak bileğinde deformasyon çıktı. 20 gün sonra kurula cıkacam ötv istisnasından yararlnıp otomatik vitesli araç almak istiyorum sizce kurulun bu şekilde rapora yazma ihtimali nedir?

Kurulda ne söylemem gerekir ne tavsiye edersininz.

Kurulda ne yapıyo doktorlar bilgilendirirseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

sol ayak olduğu için otamatik vides kullanabilir diye yazdırırsan iyi olur ayrıca sürücü belgendeki kodda 78 olursa hiçbir sıkıntı çıkmaz ne ÖTV siz araç alımında nede emniyette ruhsat çıkarken.

unalkkk
benim ehliyetimde 78 kodu var ama vergi dairesi sol ayağından sıkıntı olduğunu ve otomatik vitesli araç kullanman gerektiğini engelli raporunda görmek istiyor. Bu belki benim gittiğim vergi dairesinin bir yorumu da olabilir. Engelli Sağlık Kurulu Raporuna bu detayı sonuç kısmına açık açık ekletmen faydalı olabilir. Benim yeni aldığım raporda yazmıyordu ekletmek için uğraşıyorum şu anda.

Ama dediğim gibi bu vergi dairesinin bir yorumu da olabilir. Aynı vergi dairesindeki farklı kişiler (memur ve müdür yardımcısı) farklı tavırlarda olabiliyorlar (ama söyledikleri aynı, maksat mevzuata uygun kelimelerin raporda bulunması).

Düzenlenmiş raporumu alınca burayı sonuç ile ilgili güncellemeye çalışacağım.

cakirlarc Vergi dairesinde raporunda otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini görmek istiyorsa sana bunu resmi bir yazı ile söylemesini iste. Devlet kurumlarında işler resmi yazı ile ilerler. Vergi dairesi sana o yazıyı verirse hastaneye gittiğinde anında raporunu düzeltirler, ama sana yazı vermezlerse hastanede derdini anlatacak, dinleyecek birisini bulmak oldukça zor.

Merhaba vergi dairesi raporda otomotik araç kullanır ibaresi olması lazım yoksa ötv indirimi uygulamaz

Ben vergi daiğresinin şefine gittiğimde sol ayak engelli olduğumdan 2012 tarihli raporumun açıklamasında otomatik araç kullanır ibaresi yeni çıkardığım sürücü belgesinde 78 koduna baktılar uygundur dendi öyle işlemlere başladım sorun çıkmadı.

birde 10.02 diye bir kod var bu kodu koyarlarsa ehliyet için sıkıntı olurmu acaba

ulas

Hastane de biz artik otomatik vites yazamiyoruz ozel tertibatli arac yaziyoruz diyor. Bu durumda ne yapacagiz? Ozel teribatli arac kullanir raporu + 78 kodlu ehliyet ile otomatik vites alabilirmiyiz otv siz ?

ilker201

Sİz ehliyetinizi yenilerken alacağınız sürücü sağlık raporunda hem hastalığın tanısı hemde nasıl bir araç kullanıyor olacagınız yazacak . Sadece sol ayagınızda sıkıntı varsa ortopedi yada ilgili bölüm otomatik vites yeterli yazar . İl sağlık müdürlüğü de bunu onayarak ilgili kodları yazar . Vergi dairesinin istediği ibareli rapor da bu şekilde gerceklesmıs olur .

ilker201

Merhaba ya otomatik vites yada tertibatlı yazacak raporda eğer tertibatlı yazarsa vergi dairesi tertibat ister başıma geldi tekrar hastaneye gittim düzeltiler hastane niye yazmıyor anlamadım sonuçta heyet kabul ediyor

ulas

Bunu bende sordum neymis efendim otomatik vitese il saglik karar veriyormus. Eskiden yazabiliyorlarmis simdi tertibatlara yada otomatik vitese il saglik karar vercek diolar. Neyse ben ay sonu paü de heyete girecegim heyette tekrar belirteyim bunu. Raporu aldiktan snra ozel tertibat yaziliysa once vergi dairesine gidip sorarim. Bosu bosuna ehliyetimi degistirmek istemiyorum cunku

merhaba arkadşlar kurula girdim ortopedi doktoru 3 cm kısalığa otomatik vites araç kullanır ötv de istisnadır diye yazmam ben dedi. sadece oran yazıp bırakmış öğrendiğim kadarıyla henüz rapor çıkmadı ama öğrendim. ne yapmamı tavsiye edersiniz.

unalkkk

Hocam tani net bir sekilde yazdigi takdirde ehliyet raporunda otomatik vites kodlarini yazdirabilirseniz otvsiz arac alimi icin kabul goren arkadaslar mevcut. Yani iki rapor birbirini tamamliyor. Bende haftaya giricem heyete ki bana da artik biz ibare yazamiyoruz bunu il saglik kurulu yaziyor dediler. Sadece tani ve oran buluncak raporumda yude 99. Ama bu sekilde alan arkadaslar var.

vergi dairesi engelli raporunda yukarıdaki ifadeyi istiyo diye duymuştum ama. ilker201

unalkkk

Hocam her vergi dairesi baska birsey diyor yasayip gorecegiz sansimizi zorlayacagiz sonuna kadar. Sadece oran ve tani ile arac aldim diyen arkadas var. Alabilirsin iki rapor birbirini tamamlar diyen var.

eyvallah hocam

ilker hocam sizin engel tam olarak nedir.

unalkkk
http://i.hizliresim.com/8M5lnn.jpg
bu rapora bir bakafmısın 10.02 var şimdi yeni bir otomatik vites araç kullanır raporu alırsam ötv den muaf olurmuyum
ama ankarada otomatik vites kullanır tanısı yazan hastane yok sanırım artık ibare yazmıyolar diye biliyorum
sol ayak 3 cm kısa ve kas güçsüz tanısı ehliyet raporunun arkasında var

ozkanerel

Engelli raporunun ille de ötv'ye ya da nasıl bir araç kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi şart koşulmuyor. Raporda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu net olarak belirtilsin, oran yazsın, tamamdır. Ehliyet-raporun ile o engelli raporun tamamlayıcı şekilde işleme alınıp araç alımında iş görür.
Sadece, ehliyet-raporunda 10.02 değil de 78 yazsa daha iyi olurdu. İkisi de otomatik ve ikisinden de araç alan var, ama "otomatik olmazsa olmaz"ı belirleyen aslında 78 kodu.

unalkkk

Benim problemim sol kalcamda hocam. Kiriktan dolayi 4 adet platin var. Ameliyat oldugum universiteden aliyorum raporu. Hatta ortopedi doktoru pc ye not duserken sol ayagindaki guc kaybi ve kiriktan dolayi otomatik vites arac kullanmasi uygundur yazdi. Bakalm haftaya carsamba heyete girecegim nasil bir rapor verecekler. Vergi dairesini aradim özel tertibat yazmalari yada sol ayaktaki sikintisini acik ve net olarak yazmalari yeterli dediler. Hakkimizda hayirlisi

arkadaşlar bugun raporumu aldım
sol bacak 3 cm kısalık ve sol tibiada deformasyon var yazıyo. yüzde 8 oran vermişler.

değerlendirmede ise ötv indiriminden yararlanması uygundur. otomatik araç kullanması uygundur yazıyo.

bu şekilde araç alabilirmiyim.

arkadaşlar bugun raporumu aldım
sol bacak 3 cm kısalık ve sol tibiada deformasyon var yazıyo. yüzde 8 oran vermişler.

değerlendirmede ise ötv indiriminden yararlanması uygundur. otomatik araç kullanması uygundur yazıyo.

bu şekilde araç alabilirmiyim.

@unalkk
Hangi hastaneden aldın rapor ornegi koyarmısın

ayrıca durumumuz hemen hemen aynı ehliyeti değiştirdik ama senin aldığın raporun aynısı banada lazım tavsiyede bulunur musun
sen hangi hastaneden aldın ve o hastanede işleyiş nasıl
sana zahmet kardeşim

ozkanerel

engelli raporu almadan mı ehliyet raporu aldın

hacettepeden aldım ama zor güc bela oldu. doktora baya ısrar ettim açıklama kısmına otomatik yazdırmak için

benim zate 3 tane engelli raporum var ama tanı kısmında otomatik araç kullanır yazısı yok burdaki vergi dairesi ilah ta naı Allah tanı diyor hastanede yazmam Allah yazmam diyor ortada kaldık kardeş
senin rapor olmuş bende hacettepeyemi gitsem yoksa başka bir hastaneyemi içi bunaldım hiç kimse netbir bilgi sahibi değil

Selamlar, benim de sol bacakta 4 cm kısalık, sol ayak bileginde kısıtlık ve sol tibia defermasyon mevcut. Askere almadılar ama askerlik ve engellilik malesef tamamen farklı. Acaba otomatik arac kullanir ibaresi alabilirmiyim? Herhangibir engellli raporum bulunmamakta. İlginiz için şimdiden teşekkürler

alonemisin

4 cm kısalık nedeniyle manuel vitesli aracı kullanamayacak olmanız gerek. Buna uygun engelli sağlık kurulu raporu olmalı. Ayrıca bir de 78, 102 kodlu sürücü belgeniz olmalı.

selam, şu an il sağlık müdürlüğüne evraklarımı verdim. İlk olarak devlet hastanesi engelli oranı aldım. (% 24 verdiler sol bacak kısalık ve bilek kısıtlığı) Sonrasında aile hekimi tekrar aynı devlet hastanesi orası da sağlık kuruluna sevk etti tertibatlı araç için. Sağlık kuruluna dün evraklarımı verdim bakalım oradaki işlemi hiç bilmiyorum haber bekliyorum

Üst Alt