Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak kısalığında ÖTV'siz araç alabilir miyim?

plingmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba uzun süredir formu takip ediyorum, çok yararlı şeyler öğrendim sizlerden bunlardan biri de ÖTV istisnası.

Şimdi durumu şöyle özetleyeyim çocuk yaşta geçirilen ateşli hastalık ve akabinde yapılan sağlık müdahalelerinden sonra sol bacağımda kalıcı bir engel oluştu, forumda okuduklarıma göre polio sekeli diye tahmin ediyorum.

Benim şuan sol bacağım da 3 cm'den fazla kısalık var sol bacak ve baldırım, sağ bacağıma göre 12-15 cm kadar daha ince. 6 yaşında sol bacağımdan ameliyat oldum. Yürüme esnasında aksama gözle görülür seviyede var. Askerlik işlemlerinde de bu durum kesinleşerek muafiyet aldım.

Şimdi size sorum şu sol bacağımda ki durumdan dolayı ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim şu an ki durumum bunun için yeterli midir, çünkü hali hazır da B sınıfı ehliyetim de var.

İkinci sorum ise,geçenler de bir devlet hastanesine zar zor randevu aldım başvurumda durumu bu şekilde anlattığımda ilk önce engel oranı tespiti yapılacağı ve ardından istediğim( h sınıfı ehliyet, ötv muafiyeti vb.) raporların tek tek sonrasında çıkarılacağı söylendi bu kadar mali külfete girmek istemeyip önce buradaki siz değerli arkadaşların bilgilerine danışmak istedim, şimdiden cevaplarınıza teşekkürler.

@plingmen
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesindeki bir hastanenin sağlık kurulu birimine başvurarak, yaklaşık 200 TL ödemek suretiyle araç alacağınıza dair değerlendirmenin yapılması gerekmektedir.

Eğer raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazarsa bu durumda ÖTV'den muaf olabilirsiniz. (otomatik viteste özel tertibata dahil)

Ancak bu rapor araç alımında işinize yarayacaktır.

Normal ehliyetinizi yine B sınıfı ama engelli ehliyetine çevirmek için, aile hekimi sevkiyle İl Sağlık Müdürlüğünden kodların bulunduğu bir rapor alıp, trafikten ehliyetinizi değiştirmeniz gerekecektir. Size kodlarda da yine otomatik vites kodları verilecektir.

Bu iki raporu sorunsuz bir biçimde aldığınızda sol ayak engeli ile otomatik vitesli aracı ÖTV'den muaf olarak alabilirsiniz.

KKELEBEKK
Merhaba,

Mesajınızda belirttiğiniz gibi yetkili bir hastaneye başvurup engellik oranı ve ötv indirim konulu aşağıdaki linkte paylaştığım raporu aldım. Ancak bu raporda %8 engel oranı verilmesine ve engelimin sol bacakta ve sürekli olmasına rağmen''Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir'' şeklinde bir rapor yazılmamıştır. Bu rapora itiraz etsem bir sonuç alır mıyım ya da eksik bir rapor mu düzenlenmiştir. ?
v6YnYr.jpg

plingmen
Malesef bu rapor yetersiz ve eksiktir.
Hem sol alt ekstremiteye dair açık bir tanı ve kısıt yoktur, sadece çocuk yaşlarda kısalık nedeniyle operasyon geçirildiği belirtilmiş.
Hem de özel tertibatlı araç kullanır gibi bir ibare yer almıyor.

Üst Alt