Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak kısalığında ÖTV'siz araç alımı için alacağım raporun emekliliğe etkisi!?

merve 16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2017 yılında kamudan engelli olarak emekli oldum %45 oranla hastalığım ankilozan spondilit+hipotroidi.Emekli olduktan daha sonra sol bacağımda 2.5 cm kısalık olduğu tespit edildi+ayrıca hipertansiyon var.Şimdi tekrar ötv için kurula başvursam sorun olurmu .Burdan alacağım rapor emeklilik için aldığım raporu etkilermi acaba.

merve 16

Mevcut engelli raporunuzda "Ortopedik Engelli" işaretliyse, tekrar rapor işine girmeyin.

Sizin ehliyet işinizi halletmeniz gerekiyor ki çok fazla başlıkta belirttiğimiz gibi %90 altı engellilik durumunda ortopedik engelliler özel tertibat kodlu ehliyetleri ile ÖTV siz araç alabilirler.

raporum ortapedik engelli değil,ehliyetim b sınıfı daha önceden ,peki budurumda ne yapabilirim raporda şuan ortapedik engel olmadığı için direk ehliyet yenilemeye başvuramam sanırım

merve 16

Sehven işaretlenmemiş mi yoksa doktorlar ortopedik engelli olmadığınızı mı düşündü?

Eğer sehven durum varsa, raporu aldığınız hastane ile görüşüp düzelttirebilirsiniz. (Baş hekim parafı ve kaşesi ile ortpedik engelli olarak işaretliyorlardı.)

Ama doktorlar değerlenidrmediyse tekrar rapor almanız gerekebilir. Sonrasında ehliyetinizi özel tertibat kodlu ehliyet alacak şekilde değiştirmeniz gerkeiyor.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hayır sehven işaretlenmemiş değil bu kısalık olayı önceden varmış ama daha yeni ölçümlerle tespit edildi o yüzden tekrar rapor almam gerektiğini bende düşünüyorum ayrıca benim hastalık oranlarının yeni hastalıklar ilave olduğu için artacağını düşünmekteyim fakat emeklilik aşamasında çok prosedür yaşadığmız için daha yüksek oranlı bir rapor oran değiştiği için engelli emekli olduğum için problem yaratıp kontrol muayenesi gibi bir durum olurmu yada önce%45miş şimdi %60 olmuş deyip sorun olurmu.bu yüzden ötv için başvurup başvurmamakta kararsızlık yaşamaktayım

merve 16

Yükselirse neden sorun olsun...

40'ın altına düşerse belki sıkınrı olabilir ama siz zaten engellilik durumunun ilerlediğini söylüyorsunuz...

Üst Alt